fbpixel

Search icon
Search
Ένα ιδανικό σημείο απόδρασης κοντά στη μαγευτική φύση του Πηλίου
DESIGN

Ένα ιδανικό σημείο απόδρασης κοντά στη μαγευτική φύση του Πηλίου

Με τη σχεδιαστική υπογραφή των G2 Lab architects


Χτισμένο σε προνομιακή τοποθεσία στο νότιο τμήμα του Πηλίου, κοντά σε έναν παλιό ελαιώνα με απαράμιλλη θέα στον Παγασητικό Κόλπο, το Peliva Nature & Suites προσφέρει ένα μέρος υψηλής ποιότητας για απόδραση, χαλάρωση και διαμονή. Ο απλός νατουραλιστικός σχεδιασμός με έμφαση στο φυσικό τοπίο, διαχρονικός και φιλόξενος, όπου η φύση βρίσκεται στο προσκήνιο, δημιουργούν την τέλεια ατμόσφαιρα που κάνει τον επισκέπτη να παραδοθεί στη ζεστή αρμονία μιας αυθεντικής εμπειρίας.

Αξιοποιώντας στο έπακρο το φυσικό περιβάλλον, και τα δύο κτίρια χαρακτηρίζονται από μια μοναδική θέα.
peliva-pelion19.jpg

Ακολουθώντας την εξωτερική σκάλα στην πίσω είσοδο, ο επισκέπτης έχει την αίσθηση «βύθισης» ανάμεσα σε δύο τοίχους από βασικά υλικά, όπως πέτρα και σκυρόδεμα, ενώ στη συνέχεια οδηγείται ξαφνικά στο επίπεδο με έναν φανταστικό ελαιώνα και την εκπληκτική θέα. Αυτό το κεντρικό σημείο μεταξύ των δύο κτιρίων χρησιμεύει ως ένας λειτουργικός και αισθητικός σύνδεσμος, που αλλάζει από το προφίλ από ιδιωτικό σε δημόσιο, αλλά διατηρεί τα μάτια του καθενός σταθερά στο βαθύ μπλε και στην κυριαρχία της φύσης. Η φύση άλλωστε, διαπερνά την κατασκευή, καθώς η χρήση φυσικών υλικών είναι εμφανής σχεδόν παντού. 

Οι πέτρινοι τοίχοι, χτισμένοι με τις ίδιες πέτρες από το χώμα, τις πέργκολες, την ορατή ξυλεία από καστανιές, τις οροφές από καλάμια και τα υφαντά σχοινιά, τα φυτά, οι ελιές, το στοιχείο του νερού, δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα με Τα χρώματα και τα αρώματα της φύσης συνδυάζονται σε μια σύγχρονη αύρα ηρεμίας και χαλάρωσης. Αν και οι τρεις σουίτες έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με παρόμοια υλικά, η καθεμία προσφέρει στον επισκέπτη μια μοναδική αίσθηση διατηρώντας τη δική του ξεχωριστή ταυτότητα.

peliva-pelion4.jpg

Οι φυσικές επιφάνειες, οι λείες γραμμές και οι γήινες αποχρώσεις είναι τα βασικά συστατικά σχεδιασμού. Η μοναδική αισθητική είναι εμφανής με τη χρήση ξύλου, πέτρας, σφυρήλατου τσιμέντου που εκπέμπουν μια αίσθηση άνεσης. Τα χειροποίητα στοιχεία, οι κορνίζες που σχετίζονται με το όνομα κάθε δωματίου και η ιδιαίτερη έμφαση στη λεπτομέρεια, δημιουργούν μια ζεστή, μποέμ κομψή ατμόσφαιρα ευεξίας και βαθιάς χαλάρωσης. 

Δίνεται έμφαση σε κάθε σημείο ενδιαφέροντος της γύρω περιοχής, που σχεδιάστηκαν σκόπιμα έτσι ώστε να αξιοποιήσουν στο έπακρο την εκπληκτική θέα από κάθε γωνία. Μεγάλες, ευρύχωρες βεράντες, ιδιωτικοί χώροι καθιστικού με υδρομασάζ, άνετοι εξωτερικοί χώροι για φαγητό και μπάρμπεκιου για χαλάρωση, θέα στην πισίνα, είναι όλα τέλεια ενσωματωμένοι με τη φύση, καλούν τον επισκέπτη να ανακαλύψει και να βιώσει αυτήν την αρμονία σε ένα κατάλυμα υψηλής ποιότητας. 

Τα ειδικά μονοπάτια της φύσης, η εναλλαγή μεταξύ ιδιωτικού και κοινού χώρου -πάντα με θέα στη θάλασσα- είτε προστατευμένη από τον ήλιο είτε «ανοιχτή» στο φυσικό φως, επιτρέπουν στον επισκέπτη να κοιτάζει αδιάκοπα το μπλε της θάλασσας, ενώ βρίσκεται σε ένα τοπίο άνεσης, απομόνωσης και χαλάρωσης. Αναμφίβολα, μια πραγματικά ικανοποιητική εμπειρία, που συνδυάζει τη σύγχρονη πολυτέλεια και την πραγματική απόδραση.

peliva-pelion15-500x669.jpg

About

Το G2 Lab είναι ένα ολοκληρωμένο εργαστήριο αρχιτεκτονικής, το οποίο δημιουργήθηκε το 2010 από τους Γιώργο και Γιάννη Ευθυμιάδη, απόφοιτους της Σχολής Μηχανικών του AUT. Με έδρα τα Ιωάννινα και την Αθήνα, το έργο τους χαρακτηρίζεται από δημιουργικότητα, καινοτομία και έξυπνη σκέψη. Kύριος στόχος τους είναι να προσεγγίσουν κάθε έργο ως μια ξεχωριστή διαδικασία σχεδιασμού, μέσω μιας ολιστικής προσέγγισης. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η αρχιτεκτονική σχετίζεται με όλες τις κλίμακες σχεδιασμού, καθώς συνθέτουν το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, η ομάδα του G2 Lab λειτουργεί με πολυδιάστατο τρόπο, αναλαμβάνοντας διάφορα έργα -από αστικό σχεδιασμό έως έπιπλα και λεπτομέρειες φωτισμού. Αυτή η ολοκληρωμένη προσέγγιση συνδέεται πάντα με μια σαφή αντίληψη, ικανή να δημιουργήσει μοναδικές προσωπικές εμπειρίες, παρέχοντας σε κάθε χώρο τη δική του ταυτότητα.

Ανακαλύψτε περισσότερες εντυπωσιακές φωτογραφίες στη gallery!

Φωτογραφίες: Dimitris Spyrou