fbpixel

Search icon
Search
Μια colorful ιστορική κατοικία στη Φιλαδέλφεια επαναφέρει αρχιτεκτονικά στοιχεία από περασμένους αιώνες
INTERIORS

Μια colorful ιστορική κατοικία στη Φιλαδέλφεια επαναφέρει αρχιτεκτονικά στοιχεία από περασμένους αιώνες

Σχεδιασμένη από τη Michelle Gage


Ως σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων με έδρα τη Φιλαδέλφεια, η Michelle Gage τρέφει μια ιδιαίτερη αγάπη στα ιστορικά ακίνητα. Στην πραγματικότητα, από τότε που ίδρυσε την ομώνυμη εταιρεία της το 2015, έχει αναλάβει αρκετά τέτοια σπίτια που μετρούν αιώνες ιστορίας, όπως ένα αγροτόσπιτο στο New Jersey που χτίστηκε αμέσως μετά την ανεξαρτησία των ΗΠΑ στα τέλη του 18ου αιώνα και μια παραλιακή κατοικία του 1880 στην ανατολική ακτή του Maryland. 

Το πιο πρόσφατο έργο της, ωστόσο, είναι λίγο πιο κοντά στην πατρίδα της: ένα καταφύγιο πέντε υπνοδωματίων για ένα νεαρό ζευγάρι στην καρδιά της πόλης, στη Rittenhouse Square. «Το σπίτι, το οποίο χτίστηκε τη δεκαετία του 1850, είχε εκπληκτικό χαρακτήρα, αλλά ο σχεδιασμός δεν αναδείκνυε τη διασκεδαστική, funky και ιδιόρρυθμη προσωπικότητά του», παραδέχεται η Gage.

Take a tour!
twenty-hires-study-01-v3-6571ff33316d2.jpg


Αρχικά, το ζευγάρι ζήτησε από την Gage να αναλάβει το έργο της ανακαίνισης ενός μεγάλου κύριου μπάνιου στον επάνω όροφο του σπιτιού. «Η ανακαίνιση ενός μπάνιου στον τρίτο όροφο σε ένα παλιό αστικό σπίτι δεν είναι εύκολη υπόθεση, οπότε τους ρωτήσαμε αν θα ήταν ανοιχτοί στο να επεκτείνουν το σχέδιο του makeover», εξηγεί η Gage. «Εκτός από την πλήρη ανακαίνιση του μπάνιου, καταλήξαμε επίσης να προσθέσουμε διακοσμητικές και αισθητικές αναβαθμίσεις του καθιστικού, της κρεβατοκάμαρας, του υπνοδωματίου και της τραπεζαρίας». Το τελικό αποτέλεσμα; Ένα σπίτι του 19ου αιώνα που επανέρχεται κομψά στον 21ο αιώνα με άφθονα bohemian prints, πλούσιες παλέτες χρωμάτων και ιδιόρρυθμα έπιπλα. 

Ωστόσο, όπως συμβαίνει συχνά κατά την αναβάθμιση κάθε παλαιότερου ακινήτου, η Gage και η ομάδα της προσπάθησαν να διατηρήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα από τα vintage αρχιτεκτονικά στοιχεία. Η ίδια λέει: «Στο γραφείο του επάνω ορόφου, δεν υπήρχε περίπτωση να αγγίξουμε αυτό το τζάκι. Το ίδιο ισχύει και για εκείνο στο σαλόνι. Και τα δύο προστέθηκαν στο σπίτι στις αρχές της δεκαετίας του 1900, οπότε δεν κάναμε πολλά πράγματα με αυτά. Απλώς καθαρίσαμε τις γραμμές των αρμολογημάτων τους και αυτό ήταν όλο»

Και όταν τα πρωτότυπα στοιχεία ήταν πολύ κατεστραμμένα ή ξεπερασμένα για να χρησιμοποιηθούν, η ομάδα σχεδιασμού έκανε ό,τι μπορούσε για να τα τιμήσει με στιλ. «Στο πρωτεύον μπάνιο που ανακαινίστηκε πλήρως, αναπαράγαμε το αρχικό προφίλ του περιβλήματος του παραθύρου και το εφαρμόσαμε στην ντουλάπα και στην πόρτα", αναφέρει η Nicole Flynn Mullany, μια από τις συνεργάτιδες της interior designer. 

twenty-hires-bath-01-6571ff366d818.jpg


«Προσφέραμε επίσης ένα διακριτικό νεύμα στην εμβληματική τοιχοποιία της γειτονιάς Rittenhouse με τα πλακάκια στο ντους του πρωτεύοντος μπάνιου»
, συνεχίζει η Mullany. Αν και στο υπόλοιπο σπίτι παρατηρούμε μια επιλογή ζωντανών αποχρώσεων, η Gage το λευκό και το μαύρο ως πρωταγωνιστές για το μπάνιο. Τέτοιες τολμηρές και απροσδόκητες σχεδιαστικές αποφάσεις αποτελούσαν πάντα την κινητήρια δύναμη της δημιουργικής προσέγγισης της Gage.

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Φωτογραφίες: Rebecca McAlpin, ELLE Decoration UK