fbpixel

Search icon
Search
Ένα αστικό διαμέρισμα στην καρδιά της Αθήνας συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία της εκλεκτικιστικής προσέγγισης
MAGAZINE

Ένα αστικό διαμέρισμα στην καρδιά της Αθήνας συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία της εκλεκτικιστικής προσέγγισης

Mε τη σχεδιαστική σύμπραξη των Saint of Athens και Α&Ο Architects


Στο εξαιρετικής αισθητικής καθιστικό αμέσως μετά την είσοδο, η επιλογή του άσπρου και του μαύρου σε συνδυασμό στο interior αναδεικνύει το εντυπωσιακό σκηνικό του χώρου με τις περίτεχνες γύψινες διακοσμήσεις στο κέλυφος. Μια σειρά από μοναδικά επιλεγμένα αντικείμενα συνδέονται αρμονικά μεταξύ τους, όπως το φωτιστικό της Flos και το coffee table της Flatform, ενώ το έργο του Διαμαντή Σωτηρόπουλου κυριαρχεί με την ιδιαιτερότητά του.

athens-residence-34.jpg

Αυτό το διαμπερές διαμέρισμα στην καρδιά της Κυψέλης, μιας από τις πιο ιστορικές αστικές περιοχές της Αθήνας, καταλαμβάνει το πρώτο επίπεδο ενός εμβληματικού κτιρίου που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1920 σύμφωνα με το ασύγκριτο αρχιτεκτονικό στιλ του εκλεκτικισμού. Σε μια γειτονιά που αντικατοπτρίζει την αδιόρατη λάμψη του παλιού αθηναϊκού πνεύματος της μεσαίας και ανώτερης τάξης, αυτή η περίτεχνα ανακαινισμένη και διακριτικά πολυτελής ιδιοκτησία 220 τ.μ. είναι ένας φόρος τιμής στον τρόπο διαβίωσης και στην αισθητική, που συνδέονται συνήθως με τις φημισμένες πολυκατοικίες του Upper East Side της Νέας Υόρκης ή τις αριστοκρατικές κατοικίες στο 7ο διαμέρισμα του Παρισιού. 

athens-residence-37.jpg

Το σπίτι χτίστηκε αρχικά για την οικογένεια ενός εύπορου έλληνα βιομήχανου του προηγούμενου αιώνα, γεγονός που εξηγεί πολλά από τα σπάνια και εγγενή χαρακτηριστικά του, όπως οι οροφές ύψους 5 μέτρων, τα περίτεχνα γύψινα μοτίβα και η ιδιοφυής συνολική διάταξη, η οποία προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε όλους τους χώρους, όπως και μια καταπραϋντική, περιρρέουσα αίσθηση άνεσης.

Η πρόσφατη ανακαίνιση του διαμερίσματος, στην οποία το interior design επιμελήθηκε η Saint of Athens με την αρχιτεκτονική σύμπραξη των Α&Ο Architects, ολοκληρώθηκε χρησιμοποιώντας τα πιο premium υλικά, σε μια προσπάθεια το συνολικό αποτέλεσμα ν’ αγγίζει το άριστο. Ένα καταπληκτικό ξύλινο δάπεδο σεβρόν διατρέχει όλους τους χώρους, ενώ εξαιρετικά ελληνικά μάρμαρα χρησιμοποιήθηκαν σε κουζίνα και μπάνια μαζί με υπερσύγχρονη τεχνολογία θέρμανσης και ψύξης - όλα συνθέτουν με διακριτικότητα έναν sui generis συνδυασμό ρετρό αισθητικής, διαχρονικής ομορφιάς και μοντέρνας άνεσης. 

athens-residence-32.jpg

Η τέλεια διατηρημένη ξύλινη σκάλα ηλικίας ενός αιώνα, οι δύο αίθουσες υποδοχής με καθιστικά, η τραπεζαρία, το master bedroom με δωμάτιο-λουτρό, ο ξενώνας και το μπάνιο επισκεπτών, η βιβλιοθήκη και η κουζίνα μαζί με το ευρύχωρο pantry, αποτελούν μέρη ενός λειτουργικού οικιακού συμπλέγματος που συνδυάζει την πρακτικότητα με την εξαιρετική δεξιοτεχνία και το μοναδικό γούστο. 

athens-residence-51.jpg

Επιπλέον, πολυτελείς custom-made δημιουργίες, όπως το one-of-a-kind ερμάριο, η Japanese ταπετσαρία και οι boiseries που κοσμούν τους τοίχους, δίνουν στο σπίτι μια εντυπωσιακή προστιθέμενη αξία, ενώ ιδιαίτερα κομμάτια από design έπιπλα και φωτιστικά έως ανεμιστήρες οροφής και έργα Τέχνης χαρίζουν σε κάθε χώρο μια διακριτική πινελιά art κομψότητας. Πρόκειται για μια ξεχωριστή κατοικία που γίνεται η επιτομή μιας σύγχρονης εμπειρίας σπιτιού, βασισμένης στις πλέον φίνες αρχές αισθητικής ενός ένδοξου παρελθόντος.

About

H Saint of Athens είναι ένα δημιουργικό γραφείο με έδρα την Αθήνα που εστιάζει στον σχεδιασμό, το branding και την επικοινωνία. Ως ομάδα έμπειρων επαγγελματιών, αντιμετωπίζει κάθε έργο με πρακτικό και θεωρητικό τρόπο, αντλώντας έμπνευση από πολλαπλές πηγές και επενδύοντας σ’ έναν διεπιστημονικό τρόπο λειτουργίας. Κάθε ιδέα απαιτεί την εφαρμογή συγκεκριμένων τεχνικών για την αντιμετώπιση κάθε ανάγκης και κάθε χώρος αντιμετωπίζεται σαν ένας ζωντανός οργανισμός με τα δικά του χαρακτηριστικά και τον δικό του ξεχωριστό σκοπό που πρέπει να επιτελεί.

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery! 

www.saintofathens.com

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑΓΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024