fbpixel

Search icon
Search
EDITORS' CHOICE

Έλαια προσώπου: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα μικρά φυσικά «θαύματα»

Εσείς τα χρησιμοποιείτε στη ρουτίνα σας;


Έλαια προσώπου: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα μικρά φυσικά «θαύματα»

Για τους περισσότερους από εσάς, η χρήση των ελαίων προσώπου θα έπρεπε να ήταν αρκετά απλή: Βήμα πρώτο, απλώστε το στο πρόσωπο σας, βήμα δεύτερο, συνεχίστε με όλα όσα θέλετε να κάνετε στη μέρα σας. Αλλά η πραγματικότητα δεν είναι τόσο απλή. Πολλές φορές τα βήματα αυτά δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα καθώς μπορεί να αγνοείτε τον τρόπο με τον οποίο τα έλαια ενυδατώνουν, αν φράζουν τους πόρους και τελικά πως σας βοηθούν για να αποκτήσετε το δέρμα των ονείρων σας. Για αυτό το λόγο εμείς θα αναλύσουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

fresh-skin.jpg

Τι είναι τα έλαια προσώπου;

Μπορεί η ονομασία έλαια να σας μπερδεύει για αυτό το λόγο ας αναλύσουμε την πραγματική τους σημασία. Τα έλαια, πέρα από λάδια, είναι επίσης μαλακτικά συστατικά, πράγμα που σημαίνει ότι σε αντίθεση με τις κρέμες ή τις αλοιφές, που εισέρχονται βαθιά στο δέρμα σας για εντατική, μακροχρόνια ενυδάτωση, τα έλαια τείνουν να μένουν στην επιφάνεια. Ουσιαστικά, η ενυδατική τους δύναμη δεν είναι τόσο ισχυρή. Αλλά αυτό το οποίο μπορούν να σας χαρίσουν είναι πρόσθετη προστασία στο φραγμό του δέρματος, μεταξένια αίσθηση και επιφανειακή ενυδάτωση. Έτσι, έχει σημασία να συνοδεύονται πάντα από άλλα ενυδατικά συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ και η γλυκερίνη.

Τι κάνουν τα έλαια προσώπου;

Τα έλαια δίνουν στο δέρμα σας μια στιγμιαία απαλότητα που πολλοί αναζητούν σαν αίσθηση. Αλλά πέρα από αυτό είναι συνήθως γεμάτα με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά. Επιπλέον, σχηματίζουν ένα προστατευτικό στρώμα για τα κύτταρα του δέρματος. Αν και δεν είναι η βασική λύση για τα δερματικά προβλήματα, σας προστατεύουν ώστε να μπορείτε να λάβετε ότι είναι απαραίτητο από τα υπόλοιπα προϊόντα περιποίησης δέρματος.

Our favourites 

 Skin Therapy

Skin Therapy

Multi-Perfecting Night Oil, Erborian, Sephora

BUY ME
 Caviar Retinol

Caviar Retinol

Skin Caviar Nighttime Oil, La Prairie, Attica

BUY ME
 Rosa Mosqueta

Rosa Mosqueta

Pure Rosehip Oil, Grown Alchemist, Attica

BUY ME

Πώς χρησιμοποιείτε τα λάδια προσώπου;

Μπορείτε πάντα να αναμιγνύετε λάδια με την ενυδατική σας κρέμα, αλλά αν πρόκειται να τους δώσετε τη δική τους θέση στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, οι δερματολόγοι λένε ότι υπάρχουν δύο τρόποι που μπορείτε να το κάνετε. Αυτοί χωρίζονται ανάλογα με τον τύπο του λαδιού προσώπου που χρησιμοποιείτε. Για παράδειγμα μερικά έλαια προσώπου έχουν σχεδιαστεί με συστατικά που ενυδατώνουν. Σε αυτά συνίσταται η εφαρμογή πριν από την ενυδατική, αντί του ορού σας. Ο άλλος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδια προσώπου είναι ως το τελευταίο βήμα στη ρουτίνα σας το βράδυ ή ως προτελευταίο πριν από το αντηλιακό το πρωί. Με αυτόν τον τρόπο, θα λειτουργήσει, όπως είπαμε, ως εμπόδιο για να κρατήσει όλα τα ενεργά συστατικά "κλειδωμένα" στο δέρμα σας.

glowing-skin-1.jpg

The bad news: Ορισμένοι τύποι μπορεί να φράξουν τους πόρους σας εάν είστε επιρρεπείς στην ακμή.

Τα καλύτερα λάδια προσώπου για όλους τους τύπους δέρματος: Είναι καλύτερο να προσαρμόσετε τη ρουτίνα σας στον τύπο δέρματος σας, αλλά αν θέλετε κάτι με καθολική εφαρμογή, επιλέξτε ένα λάδι που είναι ελαφρύ και μη φαγεσωρογόνο όπως το έλαιο τριανταφυλλιάς, το έλαιο καμέλιας ή το σκουαλένιο.

Τα καλύτερα λάδια προσώπου για ξηρό δέρμα: Ο στόχος σας εδώ είναι η αποκατάσταση του δερματικού φραγμού. Οι πιο παχιές υφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ελαϊκό οξύ—όπως το αβοκάντο, το shea και το moringa— δίνουν στο εξωτερικό στρώμα του δέρματός σας αυτό ακριβώς που χρειάζεται. Επιπλέον, ένας ισχυρός, υγιής φραγμός ελαχιστοποιεί την πιθανότητα ερεθισμού και φλεγμονής, γι' αυτό και αυτές οι επιλογές είναι ιδανικές και για το ευαίσθητο δέρμα.

Το καλύτερο λάδι προσώπου για λιπαρό δέρμα: Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι προσώπου εάν το δέρμα σας είναι λιπαρό, απλώς πρέπει να κάνετε τις κατάλληλες επιλογές. Τα καλύτερα έλαια για λιπαρό δέρμα όχι μόνο θα λειτουργήσουν ως προσωρινό στυπτικό, αλλά θα βοηθήσουν και στη ρύθμιση της παραγωγής σμήγματος μακροπρόθεσμα. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε λεπτότερα έλαια που δεν θα φράξουν τους πόρους σας ή που δε θα σας κάνουν να αισθάνεστε λιπαρότητα, όπως το έλαιο jojoba, το έλαιο σταφυλιού και το σκουαλένιο και αναζητήστε φυτικά συστατικά όπως φασκόμηλο, δεντρολίβανο και θυμάρι.