fbpixel

Search icon
Search
Beauty Answers: Γιατί είναι καλό να βάζετε έλαια στη ρουτίνα σας
FACE & BODY

Beauty Answers: Γιατί είναι καλό να βάζετε έλαια στη ρουτίνα σας

Τα βήματα για ένα αψεγάδιαστο δέρμα


Δεν είστε μόνο εσείς, το να ξέρετε πώς να εφαρμόζετε σωστά το λάδι προσώπου είναι ένας αγώνας για πολλούς. Εάν έχετε λιπαρό δέρμα, μπορεί να μην πιστεύετε ότι το χρειάζεστε. Και αν το δέρμα σας ανήκει στην ξηρή πλευρά, μπορεί να έχετε την τάση να υπερφορτώνεστε με λιπαρότητα. Υπάρχει επίσης η ώρα της ημέρας που πρέπει να λάβετε υπόψη — πρέπει να εφαρμόσετε το προϊόν το πρωί ή το βράδυ; Έπειτα, υπάρχει το ερώτημα πότε να εφαρμόσετε λάδι προσώπου στη ρουτίνα σας: Το χρησιμοποιείτε πριν ή μετά την ενυδατική κρέμα; Για να απαντήσει σε όλες τις καυτές ερωτήσεις σας, κάναμε τη δική μας έρευνα και σας αποκαλύπτουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

tinted-moisturiser.jpg

Πρώτον, τι ακριβώς είναι το λάδι προσώπου; Τα λάδια προσώπου συνήθως παρασκευάζονται από ένα μείγμα φυτικών ελαίων. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν έλαια προσώπου για να θρέψουν το δέρμα, να βοηθήσουν στην ολίσθηση κατά τη διάρκεια του μασάζ προσώπου και του gua sha και να κλειδώσουν την υγρασία. Ο κύριος σκοπός του όμως είναι να θρέψει και να σφραγίσει την υγρασία στο δέρμα.

Οι διαφορές

Τα λάδια προσώπου διαφέρουν από τα serum προσώπου, καθώς τα τελευταία προορίζονται για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων του δέρματος με διάφορα ενεργά συστατικά. Το έλαιο "κάθεται" στην κορυφή του δέρματος και είναι καλύτερο να εφαρμόζεται τελευταίο στη ρουτίνα περιποίησης του δέρματος. Ενώ οι οροί πρέπει να εφαρμόζονται πριν από τις ενυδατικές κρέμες και μετά το τόνερ. Το bottom line; Αυτό που κάνει ένα έλαιο πραγματικό έλαιο είναι τα συστατικά, όχι απαραίτητα η ετικέτα. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε ένα υπέροχο "ορό" δέρματος στο ντουλάπι σας, αλλά αν τα συστατικά είναι απλώς μείγματα ελαίων. Έτσι, αυτό μπορεί τεχνικά να ταξινομηθεί ως λάδι προσώπου και θα πρέπει να το εφαρμόσετε ως τέτοιο για να αποκομίσετε το μέγιστο οφέλη.

woman-fresh-moisturised-skin.jpg

Όταν πρόκειται να επιλέξετε το καλύτερο λάδι προσώπου για εσάς, τα πράγματα μπορεί να γίνουν λίγο δύσκολα. Υπάρχουν τόσα πολλά έλαια στην αγορά που μπορεί να μην ξέρετε από που θα ξεκινήσετε. Συνίσταται αρχικά να αναζητήσετε κάτι χωρίς πρόσθετο άρωμα και κάτι που να αφορά εσάς. Για παράδειγμα, εάν το επίκεντρό σας είναι η αντιγήρανση, προτείνονται έλαια όπως το moringa, η ελιά, το αβοκάντο και το κουκούτσι σταφυλιού. Έτσι, είτε είστε αρχάριοι είτε είστε λάτρεις της περιποίησης προσώπου που θέλετε να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας για τη φροντίδα του δέρματός σας, διαβάστε παρακάτω για να γίνετε ειδικοί στα έλαια προσώπου. 

Ο λόγος που τα χρειάζεστε

Με μια απλή έκφραση οι ειδικοί λένε πως τα έλαια προσώπου είναι σαν το "σωματοφύλακα" του δέρματος ή σαν ένα top coat που λειτουργεί σφραγίζοντας όλα τα προϊόντα που βρίσκονται από κάτω. Όλοι οι τύποι δέρματος - συμπεριλαμβανομένων των μικτών και λιπαρών - μπορούν να ωφεληθούν από τα λάδια προσώπου, ειδικά αν ζείτε σε κλίμα με λίγη έως καθόλου υγρασία. Τα λάδια προσώπου όχι μόνο προσελκύουν άλλα έλαια, αλλά βοηθούν επίσης στην πρόληψη οποιωνδήποτε περιβαλλοντικών στρεσογόνων παραγόντων που αντιμετωπίζει το δέρμα μας από τον έξω κόσμο, ιδανικά προσθέτοντας διακριτική λάμψη. Τα έλαια συμβάλλουν στη μείωση της διαεπιδερμικής απώλειας νερού δημιουργώντας ένα εμπόδιο εισόδου για την προστασία του δέρματος. Είναι ένα εξαιρετικό τελευταίο βήμα στη βραδινή σας ρουτίνα για να διατηρήσετε το δέρμα σας απαλό και ελαστικό. Και αν σκέφτεστε να κάνετε οποιοδήποτε είδος μασάζ προσώπου ή gua sha, η χρήση ενός λαδιού προσώπου είναι απολύτως απαραίτητη.

Η σειρά 

Αυτό είναι μακράν το πιο πολυσυζητημένο θέμα μεταξύ των επαγγελματιών περιποίησης δέρματος, αλλά εν συντομία, εξαρτάται πραγματικά από το πώς το χρησιμοποιείτε. Ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας, η πλειονότητα των ελαίων αντικαθιστά τις ενυδατικές κρέμες, επομένως θα πρέπει να είναι το τελευταίο προϊόν που εφαρμόζετε στο δέρμα πριν από το SPF.  Οι πιο λιπαροί τύποι δέρματος μπορεί να επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν λάδι προσώπου ή ενυδατική κρέμα, και όχι και τα δύο ταυτόχρονα. Για άτομα με ξηρό και μεικτό τύπο δέρματος που θέλουν να χρησιμοποιούν ταυτόχρονα λάδι και ενυδατική κρέμα, πρέπει να υπάρχει προσοχή. Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι τα προϊόντα περιποίησης δέρματος πρέπει να εφαρμόζονται από το πιο ελαφρύ έως το πιο βαρύ, αλλά δεν είναι πολλοί αυτοί που πραγματικά γνωρίζουν τι σημαίνει "ελαφρύ προς βαρύ". 

winter-moisturizer-1.jpg

Οι οροί είναι προϊόντα περιποίησης δέρματος που έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν υψηλές συγκεντρώσεις ενός συγκεκριμένου ενεργού συστατικού στο δέρμα για να εκτελέσουν μια συγκεκριμένη εργασία, είτε είναι ενυδάτωση, λάμψη, αντιοξειδωτική προστασία ή διέγερση του κολλαγόνου. Δομικά, πολλοί διαφορετικοί τύποι προϊόντων μπορούν να ονομάζονται οροί. Μπορεί να είναι διαλύματα, γαλακτώματα ή άνυδρες βάσεις. Τα προϊόντα διαλυμάτων τείνουν να ονομάζονται οροί, αιθέρια έλαια, τόνερ ή τονωτικά. Τα γαλακτώματα είναι μείγματα λαδιού και νερού. Οι άνυδρες βάσεις είναι προϊόντα που δεν περιέχουν νερό και είναι συνήθως πλούσιες σε σιλικόνη και έχουν λεία αίσθηση στο δέρμα. Οι ενυδατικές κρέμες έχουν σχεδιαστεί για να ενυδατώνουν και να προστατεύουν το δέρμα. Οι περισσότερες ενυδατικές κρέμες είναι γαλακτώματα, που συνδυάζουν νερό και μια φάση ελαίου σε μια κρέμα ή μια λοσιόν φτιαγμένα με συνθετικά έλαια. Τα προϊόντα περιποίησης δέρματος είναι είτε καθαρά εκχυλίσματα ελαίου από βοτανικές πηγές είτε είναι συνδυασμός συστατικών με κυρίαρχη ποσότητα φυσικών ελαίων. Αυτά τα έλαια περιέχουν μια ποικιλία συστατικών, από ενυδατικά και προστατευτικά λίπη έως αντιοξειδωτικά. Τι ακριβώς σημαίνουν λοιπόν όλα αυτά για την "ελαφρύτερη έως πιο βαριά σύσταση"; Σημαίνει ότι τα προϊόντα με βάση το νερό πρέπει να είναι πιο κοντά στο δέρμα και επομένως να εφαρμόζονται πρώτα — και τα προϊόντα με κυρίαρχο το έλαιο μπορούν στη συνέχεια να σχηματίσουν μια σφράγιση πάνω τους. Το παν είναι να γνωρίζετε τι είδους προϊόντα εφαρμόζετε στο δέρμα σας. Δηλαδή, ακόμα κι αν το μπουκάλι γράφει "ορός", αλλά η φόρμουλα βασίζεται κυρίως σε λάδι και η λίστα συστατικών βρίσκεται στην κορυφή με λάδια, είναι πιθανό να είναι στην πραγματικότητα λάδι προσώπου και να εφαρμόζεται τελευταίο.