fbpixel

Search icon
Search
Έξυπνα hacks για σωστές αγορές τη Black Friday
LIFE & CAREER

Έξυπνα hacks για σωστές αγορές τη Black Friday

Τα βήματα για να αποκτήσετε κομμάτια που θα έχετε στη συλλογή σας για χρόνια


Η Παρασκευή αποτελεί για τους περισσότερους αν όχι την αγαπημένη, μία από τις πιο αγαπημένες ημέρες της εβδομάδας. Η τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη όμως είναι ξεχωριστή. Η Black Friday έχει καθιερωθεί εδώ και δεκαετίες μία από τις πιο σημαντικές ημέρες της αγοράς. Ξεκίνησε στις ΗΠΑ το 1932 και έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο θεσμό. Μπορείτε να συναντήσετε τα πάντα, από μόδα, τεχνολογία και οικιακό εξοπλισμό σε εντυπωσιακές προσφορές. Ο ενθουσιασμός είναι έντονος και γι' αυτό πολλές φορές μας συνεπαίρνει και οδηγούμαστε σε υπερβολές, άσκοπες ή και λανθασμένες αγορές. 

74fb4c2309a4db01826b90c748784d71.jpg
Για να αποφύγουμε όλα τα παραπάνω υπάρχουν μερικά έξυπνα tips που θα σας βοηθήσουν. Ανακαλύψτε τα!

1. Εκκαθάριση 

Πριν ξεκινήσετε το shopping σας πρέπει να γνωρίζετε πολύ καλά τι χρειάζεστε και τι όχι. Για παράδειγμα, αν αποφασίσετε να επενδύσετε σε fashion κομμάτια, θα χρειαστεί πριν προχωρήσετε να κάνετε μία mini εκκαθάριση. Αφιερώστε λίγο από τον χρόνο σας έτσι ώστε να δείτε τι υπάρχει στη ντουλάπα σας. Ήρθε η στιγμή να αποχωριστείτε τα κομμάτια που δεν σας αρέσουν ή που έχετε πολύ καιρό να τα φορέσετε. Αντικαταστήστε τα με νέες προσθήκες που θα προσφέρουν ανανέωση τόσο στη συλλογή όσο και στην ψυχολογία σας. 

2. Δημιουργήστε μία λίστα

Αφού λοιπόν ολοκληρώσετε το πρώτο βήμα, μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο, το οποίο είναι πραγματικά πολύ βοηθητικό. Δημιουργήστε μία λίστα, στην οποία θα καταγράψετε όλα όσα έχετε ανάγκη και παράλληλα όλα όσα θέλετε. Στη συνέχεια, μπορείτε να την ξαναδιαβάσετε και να την αξιολογήσετε. Τοποθετήστε αυτά που γράψατε με σειρά προτεραιότητας, από το πιο σημαντικό στο λιγότερο και αποφασίστε σε πόσα από αυτά που θα επενδύσετε. 

48fb92a2ef3374aa8cda4b94163911ce.jpg

3. Μην επηρεάζεστε από την έκπτωση

Το budget που διαθέτει ο καθένας είναι πολύ σημαντικό και καλό θα είναι να θέσετε ένα όριο σ' αυτά που σκέφτεστε να διαθέσετε. Σίγουρα, οι εκπτώσεις και οι προσφορές που θα συναντήσετε θα είναι πολύ δελεαστικές, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υποκύψετε σε όλες. Μην βιαστείτε πριν προχωρήσετε. Απαραίτητο σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι να κάνετε μερικές δεύτερες σκέψεις πριν από την τελική σας απόφαση. Όταν το ξανασκεφτείτε θα καταλάβετε πως είτε όντως το χρειάζεστε πραγματικά, είτε απλώς θα αποδειχθεί ως μια ακόμα άχρηστη αγορά.

4. Δώστε προτεραιότητα στα πιο ακριβά κομμάτια

f086356323a803e8fb7591c60b9b6033.jpg

Και τι εννοούμε μ' αυτό; Βασική αρχή της Black Friday από το ξεκίνημα της ήταν να επενδύουμε σε κομμάτια, που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν απαγορευτικά. Αυτό σας προτείνουμε να κάνετε και τώρα. Είναι προτιμότερο να αποκτήσετε ένα item, το οποίο όμως θα είναι καλής ποιότητας και διαχρονικό - μία deisgner bag, ένα καλό παλτό, ένα statement ζευγάρι παπούτσια, ένα κόσμημα - παρά πολλά και διαφορετικά, τα οποία θα τα αφήσετε στην άκρη σύντομα.

5. Προσοχή στο μέγεθος και στο είδος

Ένα κομμάτι, το οποίο δεν είναι στο νούμερο σας μπορεί να χάσει από το στιλ και παράλληλα να χαλάσει τη σιλουέτα και την εικόνα σας. Γι' αυτό η επιλογή του θα πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή. Επενδύστε σε κάτι που θα είστε σίγουρη πως θα φορέσετε και θα νιώθετε άνετα μέσα σε αυτό. Αφιερώστε λίγο περισσότερο χρόνο στο δοκιμαστήριο για να μην μετανιώσετε στην πορεία για την αγορά σας. Αν παρόλα αυτά δεν επιλέξετε το σωστό νούμερο σε κάτι που σας αρέσει πολύ, η μοδίστρα σας θα πρέπει να γίνει ο καλύτερο φίλος και σύμμαχος. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.