fbpixel

Search icon
Search
Έχετε καστανά μαλλιά; 6 tips για να κρατήσετε το χρώμα ζωντανό και λαμπερό
HAIR & NAILS

Έχετε καστανά μαλλιά; 6 tips για να κρατήσετε το χρώμα ζωντανό και λαμπερό

Μια ματιά σε ένα θέμα που σίγουρα σας απασχολεί


Λίγες γυναίκες γεννιούνται ξανθές, ενώ ακόμη λιγότερες είναι φυσικές κοκκινομάλλες. Η πλειοψηφία γεννιέται με αποχρώσεις καστανών μαλλιών και ενώ κάποιες θέλουν να τα αλλάξουν, δεν είναι λίγες αυτές που επιθυμούν να διατηρήσουν το χρώμα τους. Αν ανήκετε σε αυτές, τότε έχουμε τις καλύτερες συμβουλές για να κάνετε τα φυσικά καστανά μαλλιά πιο λαμπερά και φυσικά από ποτέ. Μπορείτε να «παίξετε» με τα χρώματα, να αλλάξετε τάσεις στα χτενίσματα και φυσικά να τους δώσετε τη ζητούμενη ενυδάτωση που θα τα απογειώσει. 

emmadaymakeupartist
@emmadaymakeupartist

Το θετικό είναι ότι οι δυνατότητες είναι ατελείωτες και αν είστε μελαχρινή, έφτασε -επιτέλους- η στιγμή να το κατανοήσετε. 

Χρησιμοποιήστε το χρώμα της σοκολάτας σαν «πυξίδα»

Από το σκούρο χρώμα του εσπρέσο μέχρι το ανοιχτό καστανό καφέ —και ό,τι υπάρχει ενδιάμεσα— οι επιλογές για τα καστανά μαλλιά είναι αμέτρητες. Αλλά με τόσες πολλές αποχρώσεις για να αποφασίσετε θα πρέπει να ξέρετε από που να ξεκινήσετε. Εξετάστε τους τόνους του δέρματος σας και χρησιμοποιήστε το χρώμα της σοκολάτας ως σημείο αναφοράς. Είναι μια επιλογή που βρίσκεται στο ενδιάμεσο από όλα όσα ξέρετε και σίγουρα θα σας ταιριάξει, αν είστε αναποφάσιστοι.

Μην αμελείτε τον τόνο της επιδερμίδας σας

Αν αναρωτιέστε γιατί ορισμένα χρώματα μαλλιών φαίνεται να σας ταιριάζουν περισσότερο από άλλα, ρίξτε μια ματιά στους υποτόνους του δέρματoς σας. Για παράδειγμα, τα καστανά μαλλιά φαίνονται διαφορετικά σε κάποιον με ζεστούς τόνους έναντι κάποιου που έχει ψυχρούς ή ουδέτερους. Έτσι, όσο περισσότερο "ζεστό" χρώμα βλέπετε στο δέρμα σας - πανάδες, ροζ μάγουλα και χείλη - τόσο πιο συμπληρωματικοί θα είναι οι ζεστοί, μελί και χρυσαφί τόνοι. Ωστόσο, αυτό είναι μια οδηγία και όχι ο γενικός κανόνας. Σε κάθε περίπτωση το να εντάξετε ζεστούς τόνους θα κάνει την επιδερμίδα σας να φαίνεται πιο ομοιόμορφη. Μάλιστα, μπορείτε να ζητήσετε και διακριτικά χρυσούς τόνους που θα κάνουν τα μάτια σας να φαίνονται πιο λαμπερά. 

emitaz hair
@emitaz

Βελτιώστε το χρώμα σας με τα highlights και τα lowlights

Σε αντίθεση με μια απλή διαδικασία βαφής που στοχεύει στο να πετύχει ένα ομοιόμορφο το χρώμα, τα μαλλιά με ανταύγειες έχουν περισσότερες από μία αποχρώσεις. Τα highlights και τα lowlights προσθέτουν βάθος, διάσταση και ενδιαφέρον σε μια μελαχρινή βάση. Το θέμα δεν είναι να αλλάξετε την παλέτα της μελαχρινής σε ξανθιά, αλλά να προσθέσετε κάποια οπτικά ψηλά και χαμηλά σημεία για να προσελκύσετε την προσοχή στο βάθος και τον πλούτο της μελαχρινής βάσης.

Δώστε έμπνευση στον κομμωτή σας

Ξεκινήστε με το να δείξετε στον κομμωτή σας το τι σας αρέσει, ώστε να αποφύγετε τυχόν ατυχίες στο χρώμα των μαλλιών. Πώς; Απλώς έχοντας μαζί σας παραδείγματα από φωτογραφίες. Με αυτό τον τρόπο ο κομμωτής θα συζητήσει μαζί σας το τι πραγματικά πιστεύει και εσείς θα έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε. Με βάση αυτό θα καθορίσετε την απόχρωση που σας ταιριάζει.

Ο κανόνας του DIY

Ως μελαχρινή, μπορείτε να κάνετε τα απαραίτητα touch ups ακόμη και μόνη σας. Ωστόσο, ένας εμπειρικός κανόνας με το βάψιμο μαλλιών στο σπίτι είναι να μην τολμάτε ποτέ περισσότερες από δύο αποχρώσεις πιο ανοιχτές από τη φυσική σας απόχρωση. Οι χρωματικές παλέτες παγκοσμίως βρίσκονται σε ένα επίπεδο 1-10, με το 1 να είναι το πιο μαύρο και το 10 το πιο ανοιχρό. Δώστε σημασία στους τόνους και θα το πετύχετε.

fakerstrom hair
@fakerstrom

Διατηρήστε το υγιή

Όσο πιο υγιή είναι τα μαλλιά σας, τόσο περισσότερο θα διατηρήσουν το χρώμα τους. Έτσι, είτε πηγαίνετε στο κομμωτήριο, είτε σχεδιάζετε να τα κάνετε μόνες σας, είναι σημαντικό να είστε προετοιμασμένες για το νέο χρώμα. Εφαρμόζοντας βαθιές θεραπείες περιποίησης τέσσερις ή πέντε ημέρες πριν από το βάψιμο, τα μαλλιά σας θα είναι λιγότερο πορώδη και έτοιμα να απορροφήσουν τη βαφή πιο ομοιόμορφα. Εναλλακτικά, αν θέλετε να επενδύσετε σε κάποιο φυσικό προϊόν, σκεφτείτε να περιποιηθείτε τα μαλλιά σας με έλαιο καρύδας. Αφήστε το για ένα ολόκληρο βράδυ στις τρίχες και το επόμενο πρωί κάντε ένα καλό ξέβγαλμα.

Κεντρική φωτογραφία: @karliekloss