fbpixel

Search icon
Search
Επηρεάζονται τα μαλλιά σας από την υγρασία; Όλα τα μυστικά για να τα «σώσετε»
HAIR & NAILS

Επηρεάζονται τα μαλλιά σας από την υγρασία; Όλα τα μυστικά για να τα «σώσετε»

Και όμως μπορείτε να αποφύγετε το ενοχλητικό αποτέλεσμα


Αν υπάρχει κάτι που θέλετε να αποφύγετε αυτή την εποχή, τότε αυτό είναι σίγουρα η υγρασία στα μαλλιά σας ή με άλλα λόγια το γνωστό φριζάρισμα. Αυτό καθώς μπορεί μέσα σε ελάχιστα μόλις λεπτά να καταστρέψετε το χτένισμα που έχετε κάνει και να είστε αναγκασμένες να περάσετε ολόκληρη την ημέρα με μαλλιά που δεν ξέρετε πως να τα διαχειριστείτε. Αν και στην αγορά υπάρχουν δεκάδες προϊόντα για αυτό το ζήτημα, η αλήθεια είναι πως το φριζάρισμα μπορεί να αντιμετωπιστεί με συνδυασμό πολλών παραγόντων. Με τα παρακάτω hacks που το καταπολεμούν με διαφορετικούς τρόπους, θα κάνετε την καλύτερη πρόληψη και θα διατηρήσετε τα μαλλιά σας μακριά από το ενοχλητικό αποτέλεσμα.

irismittenaeremf-hair-skin.jpg

Προετοιμασία με ένα ενυδατικό σαμπουάν και μαλακτικό

Καθώς ο αέρας αρχίζει να στεγνώνει το φθινόπωρο, είναι σημαντικό να “κλειδώνετε” την υγρασία. Επιλέξτε ένα ενυδατικό σετ σαμπουάν και conditioner που βοηθά στην αναπλήρωση της χαμένης υγρασίας και ενισχύει τα μαλλιά. Αναζητήστε προϊόντα με συστατικά όπως βούτυρο καριτέ, βοτανικά έλαια ή υαλουρονικό οξύ. Όχι μόνο θα αναπληρώσετε τη χαμένη υγρασία και θα καθαρίσετε καλά τα μαλλιά, θα ωφελήσετε επίσης και το τριχωτό της κεφαλής

Εφαρμόστε ένα leave-in μαλακτικό ή λάδι για τα μαλλιά

Μετά το λούσιμο, εφαρμόστε ένα μαλακτικό ή λάδι μαλλιών σε βρεγμένα μαλλιά. Αυτό δημιουργεί ένα προστατευτικό φράγμα που κλειδώνει την υγρασία και βοηθά στην πρόληψη του φριζαρίσματος. Εστιάστε κυρίως στα άκρα και σε όποιες περιοχές είναι επιρρεπείς σε ξηρότητα ή φριζάρισμα, αποφεύγοντας τις ρίζες για να μην προσθέσετε επιπλέον λιπαρότητα.

harperandharley-skin-face-beauty.jpg
@harperandharley

Επιλέξτε χτενίσματα που προστατεύουν

Πείτε “ναι” σε προστατευτικά στυλ όπως πλεξούδες ή κότσους. Αυτά τα χτενίσματα βοηθούν στην ελαχιστοποίηση της έκθεσης στην υγρασία του αέρα, μειώνοντας τις πιθανότητες φριζαρίσματος. Επιπλέον, μπορούν να είναι κομψά και ευέλικτα, επιτρέποντας σας να αναδείξετε όλα τα όμορφα αξεσουάρ μαλλιών.

Αποφύγετε την υπερθέρμανση με τα εργαλεία μαλλιών

Αν και είναι δελεαστικό να χρησιμοποιείτε ρυθμίσεις υψηλής θερμοκρασίας για να φορμάρετε γρήγορα τα μαλλιά, αυτό μπορεί στην πραγματικότητα να επιδεινώσει το φριζάρισμα. Επιλέξτε χαμηλότερες θερμοκρασίες στο πιστολάκι μαλλιών, και στην ισιωτική και επιπλέον σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σπρέι προστασίας από τη θερμότητα, για να προστατέψετε τα μαλλιά σας από τη φθορά.

lidiavmera-skin-face-hair.jpg
@lidiavmera

Χρησιμοποιήστε ένα σπρέι μαλλιών ή έναν ορό ανθεκτικό στην υγρασία

Μόλις τελειώσετε με το styling, χρησιμοποιήστε με ένα σπρέι μαλλιών ή serum ανθεκτικό στην υγρασία. Αυτά τα προϊόντα δημιουργούν μια τελική ασπίδα ενάντια στο φριζάρισμα, συμβάλλοντας στη διατήρηση της ακεραιότητας του χτενίσματος — και σφραγίζοντας όλα τα βήματα που κάνατε μέχρι στιγμής. Θα ενισχύσετε τη λάμψη και την απαλότητα στη στιγμή.

Αναζωογονήστε και ανανεώστε τα μαλλιά σας με ένα Dry Shampoo

Αν τα μαλλιά σας χρειάζονται άμεσα μια γρήγορη λύση, τότε ένα Dry Shampoo θα σας λύσει τα χέρια. Όχι μόνο θα απορροφήσει το υπερβολικό λάδι, αλλά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ανανεώσετε το στυλ σας και να προσθέσετε όγκο. Αναζητήστε ένα ξηρό σαμπουάν που είναι κατάλληλο για τον τύπο και το χρώμα των μαλλιών σας για να αποφύγετε τυχόν υπολείμματα.