fbpixel

Search icon
Search
Είναι επίσημο: Η Meghan Markle & ο πρίγκιπας Harry εγκαταλείπουν τους τίτλους και τα βασιλικά τους καθήκοντα την άνοιξη
PEOPLE & PARTIES

Είναι επίσημο: Η Meghan Markle & ο πρίγκιπας Harry εγκαταλείπουν τους τίτλους και τα βασιλικά τους καθήκοντα την άνοιξη

Η νέα ανακοίνωση της βασίλισσας Ελισάβετ για το μέλλον του ζευγαριού


Την κατάσταση στα χέρια της αποφάσισε να πάρει η βασίλισσα Ελισάβετ και να δώσει κι επίσημα πια τέλος στις υποθέσεις των media, αλλά και των royal fans για το πολυσυζητημένο μέλλον της Meghan Markle και του πρίγκιπα Harry. 

Με μία ανακοίνωση λοιπόν, τη χθεσινή ημέρα, η Αυτού Μεγαλειότης έκανε γνωστό, ότι ο Harry και η σύζυγός του Meghan δεν θα χρησιμοποιούν πλέον τους βασιλικούς τους τίτλους, ούτε θα λαμβάνουν δημόσια κεφάλαια. Ας προσθέσουμε εδώ, ότι η επίσημη λήξη των διάφορων συζητήσεων ήρθε από το Buckingham Place, λίγες εβδομάδες μετά, από όταν το ζευγάρι, αποφάσισε να εγκαταλείψει τις θέσεις του ως ανώτερα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

meghan-and-harry.jpg

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex λοιπόν, δεν θα θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να προσφωνούνται με τους τίτλους της «Βασιλικής Υψηλότητας», ενώ μάλιστα, στην προσπάθειά τους να επιδιώξουν την πλήρη οικονομική ανεξαρτησία τους, συμφώνησαν να αποπληρώσουν τα £ 2,4 εκατομμύρια δημόσιου χρήματος που δαπανήθηκαν για την ανακαίνιση της προσωπικής ιδιοκτησίας τους, στο Windsor. Επιπλέον, ως μέρος των συγκεκριμένων αλλαγών που θα τεθούν σε ισχύ την άνοιξη, ο πρίγκιπας Harry πρόκειται να απομακρυνθεί από όλες τις επίσημες στρατιωτικές υποχρεώσεις του και τα υπόλοιπα βασιλικά του καθήκοντα.

Ωστόσο, από το παλάτι δεν έχει γίνει ακόμη σαφές, πόση χρηματοδότηση θα εξακολουθήσει το ζευγάρι  να λαμβάνει από την περιουσία του πατέρα του Harry, τον πρίγκηπα Κάρολο και κληρονόμο του βρετανικού θρόνου. Ταυτόχρονα, δεν έχει διευκρινιστεί αν οι δυο τους θα συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τους τίτλους Δούκας και Δούκισσα ή το συνολικό "Sussex Royal". Είναι γεγονός λοιπόν, ότι το πρώην αγαπημένο royal couple σχεδιάζει να περάσει περισσότερο χρόνο στη Βόρεια Αμερική, μακριά από τα media, αλλά και τους πονοκεφάλους του Buckingham. Ήδη, μάλιστα, η Meghan Markle βρίσκεται και δρα στον Καναδά, ενώ ο πρίγκιπας Harry φημολογείται ότι θα τη βρει εκεί μέσα στις επόμενες ημέρες. 

meghan-and-harry-FYKG1.jpg

Με μια λιτή, αλλά αρκετά συναισθηματική για την ίδια ανακοίνωση, η βασίλισσα Ελισάβετ αποστόμωσε όσους υποστήριζαν ότι αντιτίθεται στο ζευγάρι κι ότι διαφωνεί με την πρόσφατη απόφαση του. Εάν ωστόσο τα λόγια της εξυπηρετούν οποιοδήποτε επικοινωνιακό «παιχνίδι» παραμένει άγνωστο. Παρόλα αυτά, αναγνωρίζουμε το γεγονός, ότι κατάφερε να δημιουργήσει ένα πιο ξεκάθαρο τοπίο και πρόσφορο έδαφος για τον επαναπροσδιορισμό της ζωής των Harry και Meghan.

Η βασίλισσα δήλωσε «ευχαριστημένη που μαζί βρήκαμε έναν εποικοδομητικό και υποστηρικτικό δρόμο για τον εγγονό μου και την οικογένειά του.», ενώ συνέχισε: «Ο Harry, η Meghan και ο Archie θα είναι πάντα αγαπητά μέλη της οικογένειάς μου. Αναγνωρίζω τις προκλήσεις που έχουν βιώσει, ως αποτέλεσμα της έντονης κριτικής που έχουν δεχθεί από τα media τα τελευταία δύο χρόνια και υποστηρίζω την επιθυμία τους για μια πιο ανεξάρτητη προσωπική ζωή.

Η ίδια μάλιστα ευχαριστεί και προσωπικά την Meghan για το γεγονός ότι έγινε τόσο γρήγορα μέλος της βασιλικής οικογένειας, τονίζοντας πόσο υπερήφανη είναι για το ζευγάρι συνολικά. Τέλος, εξέφρασε ότι «η ελπίδα ολόκληρης της οικογένειάς είναι ότι η σημερινή συμφωνία τους επιτρέπει να αρχίσουν να οικοδομούν μια ευτυχισμένη και ειρηνική νέα ζωή.»

What now?

image.jpg

Ο μελλοντικός ρόλος του ζευγαριού και ο ρόλος με τον οποίο θα συνεχίσει να βρίσκεται στη Μεγάλη Βρετανία απασχόλησαν όσο τίποτα άλλο τον τελευταίο μήνα το Ηνωμένο Βασίλειο. Εσωτερικά, υπήρξε μεγάλη συζήτηση σχετικά με το βαθμό στον οποίο ο Δούκας και η Δούκισσα πρέπει να συνεχίσουν να λαμβάνουν παροχές, που χρηματοδοτούνται από τους φορολογούμενους και να είναι σε θέση να εμπορευματοποιήσουν τους βασιλικούς τους τίτλους, ενώ ζουν ανεξάρτητοι -τουλάχιστον εν μέρει στο εξωτερικό.

Πλέον, το ερώτημα που πρόκειται να βασανίσει το νεαρό ζευγάρι είναι αν το "brand"-βασιλικό όνομά τους πρόκειται να χάσει την ισχύ και τη θέση του στον κόσμο των media -αφού δεν θα ισχύει επίσημα- και συνεπώς δεν θα είναι ικανό να τους φέρει μια σειρά συγκεκριμένων κερδών. Οι δυο τους έχουν χτίσει μέρος της αυτοκρατορίας τους σε αυτό, πάρτε παράδειγμα το κοινό προφίλ τους με αυτούς τους τίτλους στο Instagram, το οποίο μπορεί να χάσει τη διαφημιστική του εγκυρότητα.  

Τι επιφυλάσσει λοιπόν, η ιστορία για τους Sussex Royal; Το μέλλον θα δείξει...