Άλλη μια σημαντική απώλεια σημειώθηκε αυτές τις ημέρες για τον κόσμο της μόδας. Σε ηλικία 91 ετών, ο κορυφαίος Γάλλος σχεδιαστής Hubert De Givenchy έφυγε από τη ζωή. Έχοντας χαράξει μία τεράστια πορεία τόσο στην υψηλή ραπτική όσο και στις ready-to-wear συλλογές και έχοντας συνδέσει το όνομα του με τις πιο διάσημες γυναίκες του αιώνα, όπως οι Audrey Hepburn, Grace Kelly, Jackie Kennedy, Greta Garbo και Elizabeth Taylor, ο κορυφαίος designer θα παραμείνει για πάντα στις χρυσές σελίδες της ιστορίας της παγκόσμιας μόδας.
Γενημμένος το 1927 στη Γαλλία, στην πόλη Beauvais, προερχόταν από οικογένεια αριστοκρατών, καθώς ο πατέρας του είχε τον τίτλο του Μαρκήσιου. Εκείνος, όμω,ς διάλεξε από πολύ νωρίς διαφορετική πορεία και σε ηλικία μόλις 17 ετών εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, όπου ξεκίνησε τις σπουδές του πάνω στη μόδα. Τα πρώτα σχέδια του ο Hubert τα έκανε για τον σχεδιαστή Jacques Fath, το 1945. Αργότερα συνεργάστηκε με τον Robert Piguet και τον Lucien Lelong, δουλεύοντας παράλληλα με τους ακόμα άγνωστους τότε Pierre Balmain και Christian Dior. Από το 1947 έως το 1951 εργάστηκε για την avant garde σχεδιάστρια Elsa Schiaparelli.
Το 1952, στα 24 χρόνια του, αποφασίζει να κάνει το μεγάλο βήμα και ιδρύει το δικό του οίκο, «La Maison Givenchy». Την πρώτη του συλλογή την ονόμασε "Bettina Graziani", αφιερωμένη στη μούσα του, ένα διάσημο μοντέλο της περιόδου εκείνης, ποιήτρια και μουσικοσυνθέτρια. Φυσικά, αυτή ήταν που άνοιξε και το show , φορώντας μία από τις κλασικές μπλούζες του Givenchy που έμεινε γνωστή ως “Bettina blouse”. Το ύφος του χαρακτηρίστηκε από την καινοτομία, σε αντίθεση με τα πιο συντηρητικά σχέδια του Dior ενώ ήταν ο πρώτος σχεδιαστής υψηλής ραπτικής στην ιστορία της μόδας. Έναν χρόνο αργότερα, η ηθοποιός Audrey Hepburn συναντά τον Hubert κατά τη διάρκεια μίας φωτογράφησης, που ήταν και η αρχή μίας δυνατής φιλίας. Αρχικά ως πελάτισσα και φανατική οπαδός τους και αργότερα ως μούσα του, η Audrey ήταν αυτή που τον "απογείωσε" ως όνομα. Ήταν η πηγή της έμπνευσής του στη δημιουργία του θρυλικού, iconic μικρού μαύρου φορέματος, που πρωτοεμφανίστηκε μπροστά στη βιτρίνα ενός κοσμηματοπωλείου, στην ταινία «Breakfast at Tiffany's».
Έκτοτε ακολούθησε μία σειρά επιτυχιών και πρωτοποριακών σχεδίων, όπως το balloon coat, το φόρεμα baby doll και το σχέδιο sack, το οποίο υπήρξε επαναστατικό για την εποχή του. Όταν όλοι οι σχεδιαστές τόνιζαν τη γυναικεία σιλουέτα, ο Givenchy σχεδίασε ένα φόρεμα που ουσιαστικά έπεφτε σαν σάκος και εξαφάνιζε τη μέση.
Το 1988 ο οίκος πωλείται στο νLouis Vuitton Moët Hennessey και το 1995 ο Givenchy αποσύρεται από τη βιομηχανία της μόδας. Ο διάδοχός του, σχεδιαστικός επικεφαλής της φίρμας Givenchy, ήταν ο John Galliano. Μετά από λίγο διάστημα, τα ηνία πήρε για πέντε χρόνια ο Alexander McQueen και από το διάστημα 2001 μέχρι το 2004 ο Julien Macdonald, για να αναλάβει μετά το γυναικείο πρετ-α-πορτέ και τις συλλογές υψηλής ραπτικής ο Riccardo Tisci, από το 2005 μέχρι το 2017. Σήμερα, επικεφαλής του δημιουργικού της εταιρείας, μετά από τη Resort 2018 συλλογή, είναι η Clare Waight Keller.
«Είμαι βαθιά λυπημένη από την απώλεια ενός σπουδαίου άνδρα και καλλιτέχνη που είχα την τιμή να συναντήσω και να γνωρίσω. Δεν ήταν μόνο ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της μόδας της εποχής μας, του οποίου η κληρονομιά εξακολουθεί να έχει επθιρροή μέχρι και σήμερα αλλά ήταν και ένας από τους πιο κομψούς και πιο γοητευτικούς άνδρες που γνώρισα ποτέ. Ήταν ο ορισμός ενός πραγματικού τζέντλεμαν, που θα μείνει μαζί μου για πάντα και οι βαθύτερες σκέψεις μου είναι με τους αγαπημένους του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», Clare Waight Keller