fbpixel

Search icon
Search
Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν και τους έκανε εντύπωση!


Σταυρούλα Κλειδαριά

tinosyellowtowel-1440x1440.webp

Μια τάση που έχω ξεχωρίσει είναι οι θεματικές, ξεχωριστές collections των brands, που συνδέονται από πανέμορφους τόπους. Γι' αυτό και ενθουσιάστηκα με την καινούρια Ιsland Hopping συλλογή της "Sun of a Beach" που έχει τη φρεσκάδα του καλοκαιριού αφού επισκέπτεται τα πιο αγαπημένα ελληνικά νησιά και αφουγκράζεται την αιγαιοπελαγίτικη αύρα τους. Οι islanders ταξιδεύουν με ferry boats και απολαμβάνουν την αίσθηση ελευθερίας που τους χαρίζει η πιο ανέμελη εποχή του χρόνου με μια σειρά από απαραίτητα αξεσουάρ για την παραλία αφιερωμένα στην Τήνο, τη Σίφνο και τη Μύκονο. Όλα ξεχωριστά και σε απίθανα χρώματα!

kehayoglou-1-9900000000079e3c.jpg

Ανυπομονώ να παρακολουθήσω την παρουσίαση του βιβλίου της πολυτάλαντης Αλεξάνδρας Κεχαγιόγλου που εδώ και χρόνια παρουσιάζει ένα πολύ ιδιαίτερο έργο που έχει σχέση με την υφαντική. Ακτιβίστρια σε ζητήματα διατήρησης των υδάτων και των εδαφών, της ανάκτησης ποταμών, της προάσπισης λιβαδιών και υγροβιότοπων, καθώς και της προστασίας των θαλάσσιων ακτών, η Κεχαγιόγλου χρησιμοποιεί εικόνες, χειροτεχνικές δεξιότητες και σχηματισμούς από τη φύση και τον αργαλειό της για να ευαισθητοποιήσει συνειδήσεις και να εμπνεύσει δράσεις.

1-cassina-somewhere-else-installation-p-starck-ph-miriam-ognibene.jpg

Εντυπωσιάστηκα με τη συνεργασία μεταξύ της Cassina και του Philippe Starck για την 30ή επέτειο της. Προς τιμήν αυτού, λοιπόν, δημιουργήθηκε συλλογή Somewhere El-S και το κρεβάτι Volage Ex-S Night Wood. Ο Starck δημιούργησε μια κομψή και εκλεκτική νέα συλλογή για τον χώρο ύπνου, η οποία προβάλλει την κατασκευαστική αριστεία της Cassina και το αδιαμφισβήτητο δημιουργικό όραμα της. Τα έπιπλα ήταν οι πρωταγωνιστές του Somewhere Else, μιας καλλιτεχνικής, θεατρικής, αινιγματικής και εκπληκτικής αφήγησης που επιμελήθηκε ο designer και παρουσιάστηκε στο Μιλάνο.


Κωνσταντίνος Τανιάς

img-0425.jpg

Άκουσα το podcast της Lifo, «Ρώτα με ό,τι θες», με καλεσμένο τον Ορφέα Αυγουστίδη και μπορώ να πω ότι ήταν από τα πιο ευχάριστα 30 και κάτι λεπτά της ημέρας μου. Δεν ξέρω, αλλά αυτός ο ηθοποιός εκπέμπει μια ηρεμία, μια θετική ενέργεια που σε συνεπαίρνει όταν μιλάει. Μεταξύ των ερωτήσεων στις οποίες απαντά, μίλησε για το πόσο δύσκολο είναι να μεγαλώνει ένα αγόρι το 2024, αν θα ήθελε να κάνει περισσότερο σινεμά και πώς τελικά είναι να δουλεύεις με τη μητέρα σου. Πραγματικά απολαυστικός!

img-0426.jpg

Παρακολούθησα κι εγώ την ταινία για την οποία μιλούν όλοι τον τελευταίο καιρό, που δεν είναι άλλη από το «Καλοκαίρι της Κάρμεν». Και οι κριτικές που είχα διαβάσει με βρίσκουν συμφωνώ σχεδόν στο 100%. Πράγματι, πρόκειται για μια ταινία αρκετά ανάλαφρη, ύμνος στο αιώνιο καλοκαίρι της νεότητας και στην απεριόριστη δύναμη της φιλίας. Μια παραγωγή που περνάει τα δικά της ηχηρά μηνύματα για την αγάπη και την αποδοχή. Οι πρωταγωνιστές εξαιρετικά καλοί και η σκηνοθετική ματιά του Ζαχαρία Μαυροειδή πρωτότυπη κι ενδιαφέρουσα.

img-0427.jpg

Εντυπωσιάστηκα με τη νέα συνεργασία του Bad Bunny με την adidas, που μαζί κυκλοφορούν την ανανεωμένη εκδοχή των Gazelle. Νωρίτερα φέτος, λάτρεψα το collab τους για τα ίδια sneakers σε μπλε χρώμα, ενώ αυτό το καλοκαίρι τα παρουσιάζουν σε γήινους τόνους, αφήνοντας το iconic σχέδιό του να αναδειχθεί. Όσοι αγαπούν τα sneakers, σίγουρα έχουν εντυπωσιαστεί με αυτό το release.


Χρύσα Σιμώνη

image001.png

Εντυπωσιάστηκα με το street party που γιόρτασε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο το Chronomat που φέρει την υπογραφή του. Την Παρασκευή 28 Ιουνίου, ο αστέρας του μπάσκετ Γιάννης Αντετοκούνμπο συγκέντρωσε πλήθος κόσμου σε ένα street party στη γενέτειρά του, την Αθήνα. Το μέλος της ομάδας All Star της Breitling παρουσίασε πρόσφατα μια νέα συνεργασία με το ελβετικό brand ρολογιών: το ρολόι Giannis Antetokounmpo Signature Chronomat.

ab67616d0000b2739e1cfc756886ac782e363d79.jpeg

Άκουσα πρόσφατα (ξανά) το album 'Currents' των Tame Impala και θυμήθηκα γιατί είναι το αγαπημένο μου χρόνια τώρα. Γενικά πρόκειται για έναν καλλιτέχνη που θαυμάζω πολύ, καθώς δημιουργεί from scratch τα τραγούδια του με δικά του φωνητικά και unique μελωδίες. Σε περίπτωση που δεν το έχετε ακούσει, σας το συστήνω ανεπιφύλακτα!

screenshot-2024-07-05-at-121748-pm.png

Έχω μπει εντελώς στο mood της ανάγνωσης βιβλίων κατά τη διάρκεια των διακοπών, αντί να κοιτάω την οθόνη του κινητού μου - και οι τελευταίες μου προτιμήσεις έχουν να κάνουν με το wellness και την αυτοβελτίωση. Πρόσφατα, λοιπόν, διάβασα το 'Manifest' της Roxie Nafousi. Σε μόλις επτά απλά βήματα, μπόρεσα να κατανοήσω την πραγματική τέχνη του manifesting που αποτελεί και τόσο trending subject. 


Αγάπη Γαβριηλίδου

screenshot-2024-07-05-at-51047-pm.png

Θαυμάζω τις μη αναμενόμενες συνεργασίες που λαμβάνουν χώρα προς τιμήν των επερχόμενων Ολυμπιακών Αγώνων Paris 2024. Το brand Glossier ανακοίνωσε τη δέσμευσή της να χαρίσει στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ Γυναικών των ΗΠΑ και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες μακιγιάζ, προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς για τα ταξίδια τους στην Ευρώπη. We love to hear it!

kinga-howard-5nzofwxoh88-unsplash.jpg

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό -έως και τρομακτικό- το πόσο πολλά trends αναδεικνύονται συνεχώς μέσα από τα social media. Σε καθημερινή φάση, από κάθε πιθανή πηγή. Αυτή την εβδομάδα -λοιπόν- άκουσα για το «mouth taping», με τους υποστηρικτές του να ισχυρίζονται πως παρουσιάζει διάφορα οφέλη για την υγεία και την καλύτερη ρινική αναπνοή κατά τη διάρκεια του ύπνου. Τι ακριβώς κάνουν; Τοποθετούν στο στόμα τους μια ιατρική ταινία, με σκοπό την αποτροπή της αναπνοής από αυτό και θεωρούν πως με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται η ποιότητα του ύπνου τους…

0cc0dade-814e-4e47-8599-9fc5cf796819.jpeg

Το τελευταίο διάστημα, ξεχώρισα μια τάση στα social media που αφορά τις γυναίκες -κατά κύριο λόγο- που δίνουν τη δική τους «μάχη» με την ακμή, ψάχνοντας να βρουν την καλύτερη δυνατή λύση και παρατηρώ πως όλο και περισσότερες στρέφονται στη λύση της φαρμακευτικής αγωγής, δίχως να συμβουλεύονται όμως πρώτα έναν ειδικό. Ζητούν «βοήθεια» και συμβουλές από τις influencers που πολύ απλά και εύκολα μοιράζονται τις εμπειρίες τους, ωστόσο, αγνοούν τους κινδύνους και σε πολλές περιπτώσεις τα αποτελέσματα είναι πολύ άσχημα. Μήπως θα έπρεπε να είμαστε όλοι μας λίγο πιο προσεκτικοί και να συμβουλευόμαστε τους ειδικούς θεραπευτές; Δεν είναι όλα τάσεις και trends σε αυτή τη ζωή!


Μάρα Γρηγοριάδου

snapinstaapp-449227104-3549938475152245-7302617316812413013-n-1080.jpg

Παρακολουθώ χρόνια τις ενέργειες του Highsnobiety και η πιο πρόσφατη creative διαδικασία αντλεί έμπνευση από τo Makers Lab της Adidas Berlin και έθεσε το task στους στυλίστες Jon Morales, Olive Duran και Lorena Maza να μετατρέψουν τις αθλητικές τους φανέλες σε αριστουργήματα μόδας. Το digital magazine δημοσίευσε στην επίσημη σελίδα του στο Instagram στιγμιότυπα από τα παρασκήνια της φωτογράφισης και πραγματικά τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.

6571047ec8c8ec42d7b8a10d8f8e20c1.jpg

Λατρεύω το self tan και προσπαθώ να ανακαλύπτω συνεχώς νέα προϊόντα για να εμπλουτίζω το self-tanning experience μου. Πρόσφατα, είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω το ταξίδι του gradual tanning και μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα. Αντί να εφαρμόσω ένα προϊόν που θα μου προσφέρει απευθείας αποτέλεσμα, δοκίμασα κρέμες που αντ αυτού προσφέρουν ένα μαύρισμα που γίνεται όλο και πιο έντονο μέρα με τη μέρα. Εφαρμόζω την gradual tanning κρέμα μου καθημερινά, επιτυγχάνοντας φυσικά αποτελέσματα και τέλειο μαύρισμα!

3701436917531-p-1.jpg

Διαβάζουμε χρόνια τώρα για τη σημαντικότητα του αντηλιακού στην καθημερινή μας ρουτίνα - χειμώνα, καλοκαίρι. Το αντηλιακό είναι το star προϊόν του καλοκαιριού και προσπαθώ να δοκιμάζω όσο περισσότερα γίνεται ως beauty editor. Αυτή την εβδομάδα, εφάρμοζα καθημερινά - ναι ακόμη και μέσα στην πόλη- το The Silky Sun Oil for Body της σειράς Sunissime της Lierac με 30SPF. Η ειλικρινής μου άποψη είναι ότι πρόκειται μάλλον για το καλύτερο αντηλιακό έλαιο που προσωπικά έχω δοκιμάσει, καθώς εκτός από την προστασία που μου πρόσφερε, παρατήρησα μια ορατή λάμψη στην επιδερμίδα μου η οποία δεν "με άφηνε" ούτε όταν έβγαινα από τη θάλασσα. Μάλιστα, το λάδι αυτό με ενθουσίασε τόσο πολύ που το εφάρμοσα και ως απλό λάδι για ένα βραδινό event!