fbpixel

Search icon
Search
Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν και τους έκανε εντύπωση!


Σταυρούλα Κλειδαριά

ktima-kir-yianni-naoussa-harvest-2024.jpg

Λατρεύω τον Σεπτέμβριο, γιατί είναι ο μήνας παραδοσιακού τρύγου και το Κτήμα ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ στη Νάουσα καλωσορίζει τους οινόφιλους με μια πλούσια σειρά εκδηλώσεων. Είναι μια ξεχωριστή ευκαιρία για να γνωρίσει κανείς αυτή την απίθανη εμπειρία από κοντά γιορτάζοντας τη φετινή συγκομιδή και να γίνει η επιστροφή από τις διακοπές πιο ευχάριστη, με σύντομες αποδράσεις γεμάτες μουσική, παραδοσιακά στοιχεία, ευεξία και γαστρονομικές απολαύσεις. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ.

ksenodokhio-meghali-breta-exterior.jpg

Διάβασα για μια καταπληκτική πρωτοβουλία που θα ήθελα να μοιραστώ. Το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία προσκαλεί τους λάτρεις της ιστορίας σε μια σειρά περιπάτων με τίτλο «Γνωρίζοντας την Αθήνα: Από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία στην Καρδιά της Πόλης». Ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκος Βατόπουλος ηγείται των περιπάτων, οδηγώντας τους συμμετέχοντες στα μυστικά του ευρύτερου ιστορικού κέντρου. Η διαδρομή αγγίζει νεοκλασικά κτήρια, γειτονιές του Μεσοπολέμου και της ανοικοδόμησης, κεντρικές λεωφόρους και γραφικά δρομάκια, πλατείες και εμβληματικά σημεία της πρωτεύουσας, ξεκινώντας και καταλήγοντας στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. Αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι στους δρόμους της Αθήνας, που αναπτύσσεται παράλληλα με το ξενοδοχείο εδώ και ενάμισι αιώνα, προσφέρει μια βαθύτερη κατανόηση της πόλης, συνδυάζοντας την πρόσφατη ιστορική της διαδρομή με τη σύγχρονη πραγματικότητα. Περίπατοι θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή, από τις 15 Σεπτεμβρίου έως και τις 6 Οκτωβρίου, με ώρα έναρξης τις 11:00πμ.

unnamed-i74wB.jpg

Εντυπωσιάστηκα με το γεγονός ότι για πρώτη φορά η LOEWE συνεργάζεται με την εταιρεία πορσελάνης LLADRÓ, για μια συλλογή αρωμάτων εξαιρετικής κατασκευής. Κάθε φιάλη με την υπογραφή της, που περιέχει ένα από τα τρία εμβληματικά αρώματα LOEWE Botanical Rainbow, ολοκληρώνεται με ένα χειροποίητο, πορσελάνινο καπάκι με λουλούδια, με ένα λουλούδι διαφορετικού χρώματος για κάθε άρωμα. Ροζ για το LOEWE Earth EDP, καθαρό λευκό για το LOEWE 001 Woman EDP και μπλε για το LOEWE Agua Drop EDP.


Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

hot.png

Λατρεύω τις πρωτοβουλίες, οι οποίες έχουν ως στόχο την ανάδειξη της ζωής σε όλες τις όμορφες πλευρές της και χαίρομαι ιδιαίτερα που με το πέρασμα των χρόνων αυτές γίνονται όλο και περισσότερες. Το «The Festival Daios Cove x The Clumsies», το πρώτο φεστιβάλ στην Ελλάδα που υμνεί την ευζωϊα σε όλες της τις εκφάνσεις, με την υποστήριξη της Moët Hennessy, παρουσιάζει ένα εξαιρετικό τρίπτυχο που συνδυάζει την υψηλή γαστρονομία, τα εκλεκτά ποτά και τη μοναδική μουσική. Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το «The Festival Daios Cove x The Clumsies in collaboration with Moët Hennessy» διοργανώνει μια σειρά από συναρπαστικά event στην Κρήτη στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου. Σε τέσσερις υπέροχους χώρους του Daios Cove – το εστιατόριο Ocean Restaurant, το Ocean Bar, το Culinary School και το μπαρ Crystal Box – οι φιλοξενούμενοι και οι επισκέπτες θα ταξιδέψουν στην τέχνη του fine drinking, της γαστρονομίας και της μουσικής.

angelina-jolie-is-okay-with-getting-older-1725441579.jpg

Εντυπωσιάστηκα κι όχι με θετικό πρόσημο, με την εμφάνιση της Angelina Jolie στο 81ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Βενετία. Αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση δεν ήταν τόσο η υπερβολικά αδύνατη σιλουέτα της - άλλωστε αυτό το στιλ είχε ανέκαθεν - όσο τα χέρια της, στα οποία διαγράφονταν με πολύ έντονο τρόπο οι φλέβες της. Για ακόμα μία φορά ξεκινάει η συζήτηση γύρω από τα πρότυπα που προβάλλονται και κατά πόσο μία τέτοια εικόνα θεωρείται υγιής. Κάτι που το 2024 πιστεύω ότι θα έπρεπε να έχει σταματήσει εδώ και καιρό...

paulos-paulidis-1jpg.webp

Για μένα, η καλοκαιρινή και φθινοπωρινή περίοδος είναι πάντοτε συνδυασμένοι με τις συναυλίες των αγαπημένων μου καλλιτεχνών. Το αίσθημα που βιώνω όταν είμαι μπροστά σε μία σκηνή είναι μοναδικό. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια η Θεσσαλονίκη είναι πόλος έλξης διάσημων τραγουδιστών, οι οποίοι την επιλέγουν για να "κλείσουν" την περιοδεία τους. Ανυπομονώ λοιπόν, για όλα τα live που επρόκειτο να γίνουν της επόμενες ημέρες στην πόλη μας, αφήνοντας πίσω τις ανέμελες στιγμές του καλοκαιριού που πέρασε και δίνοντας ραντεβού για το επόμενο που θα έρθει!


Κωνσταντίνος Τανιάς

wwd-galerie-dior-jeux-olympiques-credit-alessandro-garofalo-3-copy.jpg

Το πολυτελή ρούχα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 τιμώνται στην Galerie Dior. Μια μοναδική ευκαιρία για τους επισκέπτες, που τώρα μπορούν να ξαναζήσουν τις μαγικές στιγμές αυτής του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος του καλοκαιριού που πέρασε. Λάτρεψα το καθένα από αυτά τα ρούχα, που φορέθηκαν από τις εμβληματικές Céline Dion, Lady Gaga, Aya Nakamura, Axelle Saint-Cirel και Yseult, που τώρα έχουν βρει τη θέση του στην iconic γκαλερί του οίκου στη γαλλική πρωτεύουσα.

snapinstaapp-457254242-1232224741555634-1758101239568581900-n-1080.jpg

Εντυπωσιάστηκα με το δεύτερο μέρος της καμπάνιας της Calvin Klein με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Jeremy Allen White. Σε σκηνοθεσία και φωτογράφηση του Mert Alas, η καμπάνια δείχνει τον Jeremy να απολαμβάνει το κλασικό αμερικανικό lifestyle και τον υπέροχο καιρό. Καθημερινές στιγμές απαθανατίζουν τον Jeremy λουσμένο στον ήλιο και δίπλα στην πισίνα, παρουσιάζοντας τα πιο πρόσφατα εσώρουχα του brand αλλά και τις πιο updated denim συλλογές τους.

y.jpg

Ανυπομονώ να ανανεώσω το φθινοπωρινό νεσεσέρ με όλα τα προϊόντα ομορφιάς που θα γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της beauty ρουτίνας μου και θα φρεσκάρουν την επιδερμίδα που μετά από την εκτενή έκθεση στον ήλιο και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, στο Hondos Center βρίσκουμε μια πλούσια γκάμα προϊόντων καθαρισμού, περιποίησης και φροντίδας της επιδερμίδας, που καλύπτουν τις ανάγκες κάθε τύπου δέρματος και ενισχύουν την επανόρθωση και τη λάμψη που τόσο χρειαζόμαστε.


Αγάπη Γαβριηλίδου

shutterstock-1929818426-1.jpg

Διάβασα ένα άρθρο, με φόντο την απόφαση της Κυβέρνησης της Σουηδίας να θέσει αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της χρήσης κινητών/tablet από παιδιά και εφήβους και μπορώ να πω πως πρόκειται για ένα μέτρο που προσωπικά με βρίσκει σύμφωνη. Η Δημόσια Υπηρεσία Υγείας της χώρας έλαβε σοβαρά υπόψη της όλα τα δεδομένα που είχαν συγκεντρωθεί μετά από μία σειρά από σχετικές έρευνες και πλέον, το σουηδικό κράτος απαγορεύει την οποιαδήποτε επαφή με οθόνες σε παιδιών κάτω των 2 ετών, ενώ σε παιδιά 2 έως 5 ετών επιτρέπει μία ώρα ανά ημέρα. Σε μία εποχή όπου όλοι μας, έχουμε μάθει να λειτουργούμε μέσα από τα smartphones μας, θεωρώ πως έστω τα παιδιά αυτών των ηλικιών πρέπει να προστατευθούν... Εσείς τι λέτε;

victoria-and-david-beckham-with-family-090424-342b106d6527411dac858c7f096b3e57.webp

Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει το οτιδήποτε η Victoria Beckham, ακόμη και την πιο μικρή αλλαγή και να μην εξελιχθεί αυτή στο απόλυτο θέμα συζήτησης. Έτσι και τώρα, η Posh Spice άλλαξε τα μαλλιά της, υιοθετώντας ένα μακρύ καρέ με wispy άκρες και χωρίστρα στη μέση, το οποίο φτάνει μέχρι το ύψος των κοκάλων του στέρνου κι όπως φαίνεται, οι fans της ενθουσιάστηκαν. Το λεγόμενο clavicut bob -λοιπόν- είναι η τάση που ξεχώρισα κι εγώ, καθώς θεωρώ πως κολακεύει την κάθε γυναίκα και ταιριάζει σε οποιαδήποτε ηλικία. Αν ψάχνετε μία αλλαγή, η Victoria σας δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσετε.

thessaloniki-agiou-pneymatos.jpg

Η Θεσσαλονίκη ήταν μία πόλη που ανέκαθεν αντιμετώπιζε ένα σημαντικό θέμα με τις μετακινήσεις και την κατάσταση στους πιο κεντρικούς δρόμους της. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα ο κόσμος δείχνει να αδυνατεί να το διαχειριστεί όλο αυτό, με αποτέλεσμα να έχουν αυξηθεί τα μικροατυχήματα ακόμη και σε μικρά στενά και δρομάκια, που αποτελούν προϊόν κυρίως της βιασύνης ή της απροσεξίας των κατοίκων της πόλης. Με εντυπωσιάζει πραγματικά το γεγονός όλο και περισσότερο χάνουμε την υπομονή μας, στην καθημερινότητά μας και ουσιαστικά, κάνουμε εμείς τις ζωές μας πιο δύσκολες. Ίσως πρέπει να αναθεωρήσουμε -ατομικά- μερικά πράγματα...


Μάρα Γρηγοριάδου

img-1583.jpg

Παρακολούθησα την ταινία It Ends With Us και ως αναγνώστρια και των δυο βιβλίων έμεινα πλήρως ευχαριστημένη. Η ερμηνεία της Blake Lively ήταν καθηλωτική. Μια ταινία που αγκαλιάζει τον πόνο της κακοποίησης και της δύναμης μιας γυναίκας να φύγει από αυτήν και που συστήνω ανεπιφύλακτα να δείτε αλλά και να διαβάσετε και τα original books.

img-1581.jpg

Μια τάση που ξεχώρισα είναι η επάνοδος μιας από της πιο κλασσικές it bags των 2000s, της Balenciaga City bag όμως σε μια πιο «στολισμένη» εκδοχή. Όπως φαίνεται παντού στο street style και στο Instagram, αυτή τη σεζον τα it girls επιλέγουν να φορέσουν την τσάντα γεμάτη με πολύχρωμα charms!

img-1582.jpg

Εντυπωσιάστηκα με την συμμετοχή του Martin Scorsese σε ένα βίντεο που μας εισαγάγει στην επερχόμενη συνεργασία της Kith με τον οίκο Giorgio Armani. Ο πολλά χρόνια φίλος του Mr. Armani πρωταγωνιστεί στο βίντεο “The Artist”, ένα βίντεο που συστήνει την πρώτη συνεργασία στην ιστορία του οίκου Armani.