fbpixel

Search icon
Search
Θεραπεία κερατίνης: 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν την κάνετε
HAIR & NAILS

Θεραπεία κερατίνης: 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν την κάνετε

Εξασφαλίστε τα μέγιστα αποτελέσματα


Η ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή περίοδος μπορεί να χαρακτηρίζεται από τις έντονες ακτίνες του ήλιου, τις επισκέψεις στη θάλασσα, τις εκδρομές στη φύση, την ανεμελιά και τη φυσική ομορφιά, ωστόσο περιλαμβάνει και την ενοχλητική υγρασία, που φριζάρει τα μαλλιά και τα κάνει να φαίνονται απεριποίητα. Η μόνη λύση, που τα τελευταία χρόνια είναι και η πλέον αποτελεσματική είναι αυτή της θεραπείας κερατίνης, που όλο και περισσότερες γυναίκες προτιμούν. Ειδικά, όσες έχουν φυσική σγουρή τρίχα και τις περιόδους αυτές δυσανασχετούν κάθε φορά που βγαίνουν έξω από το σπίτι τους. 

Μέσω της συγκεκριμένης θεραπείας, τα μαλλιά ενισχύονται με περισσότερη κερατίνη, μια θαυματουργή ουσία, που τα ισιώνει και τα αφήνει έτσι για μερικούς μήνες. Κάθε φορά, λοιπόν, που θα βγαίνετε από τη θάλασσα ή από το μπάνιο σας, αυτά θα παραμένουν ολόισια, απαλά και απόλυτα υγιή. 

1. Η κερατίνη δεν είναι ο πρωταγωνιστής του show 

Η θεραπεία με κερατίνη είναι κάτι που δεν έχει κατανοηθεί σωστά από όλες μας. Τα συστατικά που πραγματικά έχουν σημασία στην αντιμετώπιση του «σπασίματος» της τρίχας είναι το θειογλυκολικό αμμώνιο και το υδροξείδιο του νατρίου, αλλά επειδή είναι δυσκολότερο να τα προσφέρουμε στην τρίχα με τα ανάλογα σκευάσματα, στρέφουμε όλη μας την προσοχή στην κερατίνη. Άλλα συστατικά πάλι, όπως τα μεθυλενογλυκόλη, φορμαλίνη, μεθανάλη και μεθανοδιόλη, απελευθερώνουν φορμαλδεΰδη όταν θερμαίνονται ή έστω αναμιγνύονται με το νερό. Επομένως, καλό είναι να γνωρίζετε ότι το αποτέλεσμα αυτής της θεραπείας δεν προκύπτει αποκλειστικά από την κερατίνη, αλλά από τον συνδυασμό όλων των προηγούμενων.

Good to know: Όσο πιο συχνά κάνετε keratin treatments, τόσο πιο ικανοποιητικό είναι το αποτέλεσμα!
keratin1.jpg

2. Η σημασία της φορμαλδεΰδης

Ίσως ακούσετε ότι η φορμαλδεΰδη, σε χαμηλές ωστόσο δόσεις, βρίσκεται σε οικιακά καθαριστικά, συνθετικά υφάσματα, χαλιά, στον καπνό και το νέφος. Κι ενώ μπορεί να είναι ένα στοιχείο με διαβρωτική δράση σε μεγάλες δόσεις, το να το αγγίζετε ή να έρχεται σε επαφή με τα μαλλιά σας μέσα από τη θεραπεία, δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Εάν πρόκειται να κάνετε μια θεραπεία κερατίνης με φορμαλδεΰδη (ή έστω συστατικά που την απελευθερώνουν), βεβαιωθείτε ότι το hair salon που τη χρησιμοποιεί εξαερίζεται σωστά και άρα δεν χάνει την ισχύ της.

3. Επιμείνετε στη χρήση της

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ότι, χωρίς αυτήν την ουσία δε θα έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Όσες από τις θεραπείες δεν περιέχουν το σύνθετο αυτό συστατικό, προσφέρουν τελικά ένα αποτέλεσμα, που είναι πιο προσωρινό. «Για να αλλάξει η υφή της τρίχας, χρειάζεστε ένα ισχυρό χημικό στοιχείο, ώστε να δημιουργήσετε αυτό το sleek ολόισιο εφέ», λέει η Sheenon Olson, hairstylist πολλών διασημοτήτων και creative director της Atma Beauty. 

«Η αλήθεια είναι ότι, όποιος και αν είναι ο στόχος σας και οποιοδήποτε τύπο μαλλιών κι αν έχετε, σίγουρα υπάρχει και η σωστή φόρμουλα για εσάς», λέει η Katy Ryan, ιδιοκτήτρια του Katy Ryan Studios στη Νέα Υόρκη. «Οι θεραπείες που υπόσχονται ολόισια και πιο μακροχρόνια αποτελέσματα θα έχουν χωρίς αμφιβολία περισσότερη φορμαλδεΰδη», συνεχίζει. Σε κάθε περίπτωση, συμβουλευτείτε τον hair stylist σας, για να σας κατευθύνει ακριβώς στο τι πρέπει να κάνετε στα δικά σας μαλλιά και τι είναι πιο ωφέλιμο για την τρίχα σας.

keratin2.jpg

4. Η σημασία των keratin treatments για τα μαλλιά σας

«Ενώ η υψηλή θερμότητα του επαγγελματικού σίδερου ισιώματος που χρησιμοποιείται στο τέλος της διαδικασίας δεν είναι και η πιο φιλική για τα μαλλιά σας, εξακολουθεί να είναι ό,τι καλύτερο συγκριτικά με το θερμικό styling που κάνετε κάθε μέρα μόνες σας στο σπίτι, γιατί πρόκειται για μια τεχνική που ενισχύει τη δύναμη της τρίχας και επαναφέρει τη χαμένη της λάμψη», λέει η Olson. «Χρησιμοποιώντας το δικό σας σίδερο ή το πιστολάκι καθημερινά, αντί να κάνετε θεραπεία κερατίνης, είναι το χειρότερο πράγμα για τα μαλλιά σας». Plus, ένας καλός hair stylist εκτιμά την ιδανική θερμοκρασία για εσάς, με βάση τον τύπο των μαλλιών σας. Για παράδειγμα, για μια γυναίκα με πολλές λευκές τρίχες, θα πρέπει να μειώσει τη θερμότητα. Κάτι που εσείς δε θα μπορούσατε να ξέρετε και να ρυθμίσετε.

5. Μείνετε μακριά από το θειικό άλας

Μετά τη θεραπεία, φροντίστε να αποφύγετε προϊόντα που περιέχουν θειικό άλας, αλλά και χλωριούχο νάτριο, αφού έχουν την τάση να σγουραίνουν την τρίχα, που με τόσο κόπο προσπαθείτε να διατηρήσετε για μήνες, και τελικά αποδυναμώνουν τη θεραπεία κερατίνη. Επομένως, την επόμενη φορά που θα πείτε το «ναι» σε κάποια θαυματουργή keratin treatment, μην ξεχάσετε να διαβάσετε τις ετικέτες των προϊόντων και φυσικά να πείτε το μεγάλο «όχι» στις ανεπιθύμητες αυτές ουσίες.