fbpixel

Search icon
Search
Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε λόγω ζέστης; Tips για να πείτε «αντίο» στις αϋπνίες
WELLNESS

Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε λόγω ζέστης; Tips για να πείτε «αντίο» στις αϋπνίες

Πώς να απολαύσετε και πάλι τον ύπνο σας, ακόμα και χωρίς air condition


Οι υψηλές θερμοκρασίες είναι κάτι που απασχολεί όλους μας τον τελευταίο καιρό, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον ύπνο τους εξαιτίας αυτού. Και πράγματι, όλοι έχουμε παρατηρήσει πως ο ύπνος κατά τη διάρκεια των πιο ψυχρών μηνών είναι πιο απολαυστικός, και το σώμα και το μυαλό μας ξεκουράζονται περισσότερο. Τώρα το καλοκαίρι, είναι εξίσου σημαντικό να το καταφέρουμε αυτό, παρόλο που η ζέστη αποτελεί πρόβλημα. Σε περίπτωση που δεν έχετε air condition ή αποφεύγετε να το λειτουργείτε, συγκεντρώσαμε παρακάτω όλα τα smart tips που πρέπει να ακολουθήσετε προκειμένου να πείτε «αντίο» στις αϋπνίες.

Let's take a look!

1. Προετοιμάστε το υπνοδωμάτιό σας κατά τη διάρκεια της ημέρας

Μέσα στο καλοκαίρι αφήνουμε ανοιχτά τα παράθυρα και πολλές φορές και τα παντζούρια ή τα στόρια. Κι όμως, αυτό είναι λάθος, καθώς έτσι επιτρέπετε στη ζέστη και στις καυτές ακτίνες του ήλιου να μπουν στον χώρο σας, με αποτέλεσμα να ανεβάσουν τη θερμοκρασία αντί να δροσίσουν το περιβάλλον, όπως ιδανικά θα θέλατε. Αερίστε για μερική ώρα τους χώρους σας το πρωί που η ζέστη δεν είναι τόση πολλή και αργότερα μέσα στην ημέρα κλείστε τα παράθυρά σας και θα δείτε διαφορά κατά τη διάρκεια της νύχτας στη θερμοκρασία των δωματίων.

jennifer-lopez-et-intimissimi-s-associent-pour-une-collection-capsule-sensuelle-et-elegante.jpg
Image source: Intimissimi

2. H ενυδάτωση είναι το «Α» και το «Ω»

Τις ημέρες με τόση ζέστη, η ενυδάτωση είναι εξαιρετικά σημαντικά και μπορεί να σας ωφελήσει ακόμα και κατά τη διάρκεια του ύπνου. Πώς θα γίνει αυτό; Ο οργανισμός σας χρειάζεται οπωσδήποτε ενυδάτωση τόσο εκ των έξω όσο κι εκ των έξω. 8-10 ποτήρια είναι μια καλή αρχή κι ένας ιδανικός τρόπος για να δροσίζεστε. 

3. Φάτε ελαφριά αρκετές ώρες πριν τον ύπνο

Η κακή ποιότητα του ύπνου δεν έχει να κάνει αποκλειστικά λόγω της ζέστης. Η λανθασμένη διατροφή παίξει και αυτή τον δικό της ρόλο. Αυτήν την εποχή, είναι απαραίτητο να καταναλώνετε ελαφριά, μικρά και συχνά γεύματα, έτσι ώστε ο μεταβολισμός σας να λειτουργεί καλύτερη, συμβάλλοντας στην ομαλότερη λειτουργία της πέψης. Περίπου δύο ώρες πριν πέσετε για ύπνο, φάτε το τελευταίο σας γεύμα και αρκετές ώρες πριν αποφύγετε την κατανάλωση καφεΐνης.

skims-cherry-blossompng-e1706042064996.webp
Image source: Skims

4. Ένα κρύο ντους είναι η καλύτερη λύση

Είναι πραγματικό δύσκολο να απολαύσει κανείς τον ύπνο του αν δεν κάνει από πριν ένα χαλαρωτικό ντους. Μην το ξεχνάτε, λοιπόν, έτσι ώστε να φέρετε το σώμα σας σε μια ιδανική θερμοκρασία, που θα σας επιτρέψει να κοιμηθείτε με πολύ μεγαλύτερη ευκολία.

5. Ψεκαστείτε με το άρωμα που σας κάνει να χαλαρώνετε

Μετά το μπάνιο, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ψεκαστείτε με ένα άρωμα που θα σας χαλαρώσει ακόμα περισσότερο. Αποφύγετε, ωστόσο, τις βαριές μυρωδιές και προτιμήστε ήπιες νότες, όπως είναι η λεβάντας, το πράσινο τσάι ή ακόμα και το λεμόνι. Η μυρωδιά του θα σας κάνει να ηρεμήσετε, ενώ η διάρκειά του θα σας συντροφεύει μέχρι το πρωί.

96dce70aecec6b7b827329f8dd1f0f64.jpg

6. «Ναι» στα δροσερά υφάσματα

Τα υφάσματα παίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο και καθορίζουν την ποιότητα του ύπνου σας, είτε πρόκειται για τις πυτζάμες σας είτε για τα σεντόνια στα οποία κοιμάστε. Καλό είναι να επιλέγετε βαμβακερά σεντόνια και μαξιλαροθήκες, όπως επίσης και μεταξωτές πυτζάμες, οι οποίες είναι δροσερές και άνετες.