fbpixel

Search icon
Search
Dior: Για ποιο λόγο η φημολογία για την αντικατάσταση της Bella Hadid προκάλεσε παγκόσμια οργή;
FASHION NEWS

Dior: Για ποιο λόγο η φημολογία για την αντικατάσταση της Bella Hadid προκάλεσε παγκόσμια οργή;

Ποια είναι τελικά η αλήθεια;


Ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς συνεχίζεται και η κατάσταση -γενικότερα- στη Μέση Ανατολή είναι εξαιρετικά δύσκολη. Οι επιθέσεις συνεχίζονται και από τις δύο πλευρές, ο αριθμός των νεκρών συνεχώς αυξάνεται και την ίδια στιγμή, εξακολουθούν να υπάρχουν δεκάδες αγνοούμενοι, με τους συγγενείς τους να αναζητούν απαντήσεις. Όλα αυτά -προφανώς- δεν μπορούν να αφήσουν ασυγκίνητο τον υπόλοιπο κόσμο. Όλοι παρακολουθούν τις εξελίξεις, όλοι παρατηρούν όσα γίνονται με μεγάλη αγωνία και το ίδιο ισχύει και για τους διάσημους celebrities.

Πολλοί από αυτούς έχουν ήδη πάρει θέση κι έχουν τοποθετηθεί, με την Angelina Jolie να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα, ενώ από την πρώτη στιγμή δεν έμεινε σιωπηλή ούτε και η Bella Hadid. Πώς όμως η στάση αυτή του πασίγνωστου μοντέλου συνδέθηκε με τον οίκο Dior;

Τελικά ποια είναι η αλήθεια;

Ο πόλεμος επηρεάζει και τον κόσμο της μόδας

Είναι ξεκάθαρο πως ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς έχει πολλές, τρομακτικές προεκτάσεις. Οι επιθέσεις από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές διαδέχονται η μία την άλλη και η φρίκη του πολέμου έχει καλύψει το Ισραήλ, την Παλαιστίνη και πολύ μεγάλες ακόμη εκτάσεις. Άνθρωποι αγνοούνται, άλλοι έχουν χάσει τη ζωή τους, άλλοι έχουν έχουν τραυματιστεί κι άλλοι, αναγκάστηκαν να αφήσουν τον τόπο τους, προσπαθώντας να παραμείνουν ζωντανοί κι όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς γίνεται. Όλες αυτές οι εικόνες, κάνουν το γύρο του διαδικτύου και μεταφέρονται σε κάθε γωνιά του κόσμου. Όλοι γνωρίζουν, όλοι ενημερώνονται και όλοι, πρέπει και οφείλουν να έχουν μία ολοκληρωμένη εικόνα για το τι πραγματικά συμβαίνει. Η κατάσταση είναι πραγματικά δύσκολη και δεν είναι ώρα ούτε για υπερβολές, ούτε για διαχωρισμούς και καταδίκες ανθρώπων, που δεν έχουν φταίξει -στην ουσία- σε τίποτα.

bella-hadid-tapis-rouge-la-loge-beaute.jpeg


Την ίδια στιγμή -ωστόσο- τις τελευταίες ώρες το hashtag #BoycottDior αποκτά όλο και μεγαλύτερη δυναμική. Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό και πώς συνδέεται με τον πόλεμο; Αφορμή στάθηκε η νέα διαφημιστική καμπάνια του οίκου με φόντο τη χριστουγεννιάτικη collection! Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, πολλοί υποστήριξαν πως ο δημοφιλής οίκος αντικατέστησε την Bella Hadid, η οποία έχει καταγωγή από την Παλαιστίνη κι έχει τοποθετηθεί ανοικτά για όσα συμβαίνουν, με την May Tager, με το Ισραηλινό μοντέλο να πρωταγωνιστεί στην τελευταία του καμπάνια. Όλο αυτό πήρε αμέσως τεράστιες διαστάσεις, τα hate comments διαδέχονται το ένα το άλλο και το iconic brand δέχεται πολύ ισχυρά χτυπήματα, καθώς πολλοί το κατηγόρησαν ότι παίρνει θέση ανοικτά υπέρ του Ισραήλ. 

Ποια είναι η αλήθεια;

Είναι δεδομένο, σε πρώτη φάση, πως δε θα έπρεπε να γίνονται τόσο εύκολα κρίσεις και να καταδικάζονται εταιρίες ολόκληρες, βάσει απλά μίας φημολογίας. Πράγματι, η Bella Hadid υπήρξε το πρόσωπο του Dior Beauty από το 2016, ενώ και η May Tager έχει συμμετάσχει σε φωτογραφίσεις και καμπάνιες με λαμπερές γυναίκες, όπως η Anya Taylor-Joy για αρώματα και beauty products του Dior, όμως και δεν έγινε ποτέ σαφές το αν η συνεργασία τους είναι μακροχρόνια. Για την ώρα, ούτε η Bella, αλλά ούτε και το γνωστό brand έχουν σχολιάσει τις φήμες και δεν έχει ξεκαθαρίσει κανείς το τοπίο, ωστόσο, κόντρα σε όλες τις επιθέσεις μίσους που έχει δεχθεί ο οίκος και στην cancel culture που κάνει ξανά την εμφάνισή της, έχει κυκλοφορήσει και μία ακόμη πληροφορία. Σύμφωνα με αυτήν, το συμβόλαιο του top-model με τον Dior έφτασε στο τέλος του τον Μάρτιο του 2022 και φυσικά, αν ισχύει αυτό τότε όλο το story αλλάζει. 

avatar-9255-max.jpg


Ίσως θα έπρεπε να ξεκαθαρίσει κάποιος επίσημα το τοπίο. Ίσως θα έπρεπε να τοποθετηθεί κάποιος πιο συγκεκριμένα για το συγκεκριμένο ζήτημα, προκειμένου να σβήσουν οι σκιές και να μάθουν άπαντες την πραγματικότητα. Αν ισχύει ότι πραγματικά ο Dior αντικατέστησε την Bella Hadid, επειδή μίλησε ανοικτά για τον πόλεμο και υπερασπίστηκε τις ρίζες της, προφανώς υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Όμως συνέβη πράγματι αυτό; Ή από την άλλη, μήπως σε μία περίοδο τόσο ευαίσθητη και τόσο ιδιαίτερη, θα έπρεπε να υπάρξουν δεύτερες σκέψεις στο iconic brand, με φόντο τη νέα, χριστουγεννιάτικη καμπάνια; Κακά τα ψέματα, ζούμε σε μία εποχή όπου τα πάντα παρεξηγούνται και μπορούν να ερμηνευθούν με πολύ λάθος τρόπο. Τα social media κατακλύζονται με hate comments για τον οίκο Dior και την ίδια στιγμή, διαδικτυακές επιθέσεις δέχεται και η Bella Hadid, που έχει καταγωγή από την Παλαιστίνη και παρακολουθεί τις εξελίξεις με θλίψη και πόνο. Μία επίσημη τοποθέτηση, μοιάζει να είναι η μοναδική λύση τη δεδομένη χρονική στιγμή και μένει να φανεί, αν θα συμβεί αυτό άμεσα από τις εμπλεκόμενες πλευρές...