fbpixel

Search icon
Search
Dior Boutique: Έργα των θρυλικών καλλιτεχνών Claude και Francois Lalanne εκτίθενται στην 30 Montaigne
ARTS & CULTURE

Dior Boutique: Έργα των θρυλικών καλλιτεχνών Claude και Francois Lalanne εκτίθενται στην 30 Montaigne

Στη ναυαρχίδα του οίκου στο Παρίσι έως 9 Οκτωβρίου


Με αφορμή τη δημοπρασία των έργων του Claude και του François-Xavier Lalanne – που διοργάνωσε ο οίκος Sotheby's στο Παρίσι στις 3 Νοεμβρίου – ο εμβληματικός οίκος Dior παρουσιάζει στη boutique-ναυαρχίδα του στην 30 Montaigne έως τις 9 Οκτωβρίου, ένα preview περισσότερων από είκοσι εξαιρετικών γλυπτών από την συλλογή της κόρης του πρώτου, Dorothée Lalanne.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτίει φόρο τιμής στο πρώτο επάγγελμα του Monsieur Dior, ο οποίος, πριν γίνει couturier, ήταν ιδιοκτήτης γκαλερί και συλλέκτης έργων τέχνης με πάθος για την avant-garde.

History at first sight 

dior-les-lalanne-exhibition-cocktail-scenography-c-adrien-dirand1-rvIN7.jpg

Ο Christian Dior το 1957 γνώρισε το ζεύγος Lalanne. Έτσι, ξεκίνησε η ιστορία ενώνοντας τα ονόματά τους με αυτό του γαλλικού oίκου, που στη συνέχεια ανέθεσε υπέροχα designs για τη boutique που εγκαινιάστηκε από τον ιδρυτή Dior το 1955, στη γωνία της λεωφόρου Montaigne και της Rue François-Ier.

Αυτοί οι δημιουργικοί δεσμοί συνέχισαν να «υφαίνονται» με τα χρόνια, όπως το 2007, όταν ο Claude Lalanne δημιούργησε ένα διακοσμητικό έργο για τα καταστήματα του couturier. Για το show υψηλής ραπτικής sping/summer 2017, η Maria Grazia Chiuri κάλεσε επίσης τον Claude Lalanne να φανταστεί και να συμβάλλει στον σχεδιασμό των κοσμημάτων της συλλογής. Το 2021, χάρη στην αιγίδα του Dior, η μεγάλης κλίμακας έκθεση "Les Lalanne à Trianon" αποκάλυψε τη δουλειά των γλυπτών του στους κήπους του Château de Versailles.

New Chapter 

dior-les-lalanne-exhibition-cocktail-scenography-c-adrien-dirand7-r4RbG.jpg

Σηματοδοτώντας ένα νέο κεφάλαιο, το 30 Montaigne τιμά αυτούς τους δύο Γάλλους καλλιτέχνες. Το σκηνικό αυτής της μικρής δόσης τέχνης και μόδας θα λάβει χώρα στη σχετικά νέα, iconic διεύθυνση του οίκου, που ανακαινίστηκε και επαναπροσδιορίστηκε το 2022. Το κατάστημα αυτό προσφέρει μια εκπληκτική εμπειρία shopping - και όχι μόνο - διευρύνοντας παράλληλα τη γκάμα του fashion house πέρα ​​από τη μόδα. Το «εμβληματικό βασίλειο των ονείρων» επεκτείνεται πλέον στο πεδίο του πολιτισμού, της τέχνης και της φιλοξενίας. Ξεδιπλώνοντας πάνω από 10.000 τ.μ. το αρχιτεκτονικό tour-de-force, σε σκηνοθεσία του αρχιτέκτονα Peter Marino αποτελεί μια διασταύρωση νεοκλασικού στιλ και σύγχρονης αγνότητας. Η νέα αύρα του κτιρίου, που αφθονεί σε ιστορία (ιδρύθηκε από τον ίδιο τον Christian Dior το 1946) προσκαλεί τους επισκέπτες να ζήσουν μια διαχρονική εμπειρία μέσα από ένα απολαυστικό ταξίδι.

dior-les-lalanne-exhibition-cocktail-scenography-c-adrien-dirand30-kP3Tt.jpg

Επίσης, μην ξεχνάτε ότι οι λάτρεις της πολυτέλειας του Dior Maison μπορούν να απολαύσουν ένα γεύμα σε αυτό το εκπληκτικό «καταφύγιο» απαράμιλλου στιλ. Όλα αυτά, στο εστιατόριο Monsieur Dior και το ζαχαροπλαστείο Dior -και τα δύο φέρουν την υπογραφή του γνωστού Γάλλου σεφ Jean Imbert και τη σχεδιαστική ταυτότητα της υπέροχης Cordelia de Castellane-, στους τρεις κήπους και σε μια guest-suite 200 μέτρων. A must-try!

Πρόκειται για την ιδανική τοποθεσία, όπου θα καλωσορίσει τους οπαδούς του οίκου στο ονειρικό σύμπαν αυτών των εμπνευσμένων ανθρώπων. 

«Μια γιορτή δημιουργικού πάθους σε όλες του τις μορφές.»

Περισσότερες πληροφορίες στο Sothebys.com.