fbpixel

Search icon
Search
Το νέο εστιατόριο του οίκου Dior στο 30 Montaigne του Παρισιού αποτελεί έναν fine dining παράδεισο
DESIGN NEWS

Το νέο εστιατόριο του οίκου Dior στο 30 Montaigne του Παρισιού αποτελεί έναν fine dining παράδεισο

To "Monsieur Dior" σερβίρει πιάτα με έμπνευση από τις πιο αγαπημένες συνταγές του περίφημο couturier


Σχεδόν δύο μήνες μετά την αποκάλυψη του εμβληματικού καταστήματος "Dior 30 Montaigne" στην Πόλη του Φωτός, ο οίκος Dior δίνει στη δημοσιότητα όλα αυτά που θέλουμε να ξέρουμε για το εστιατόριο της τεράστιας boutique. Γράφοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του iconic καταστήματος, το γαλλικό label επαναπροσδιορίζει την έννοια της πολυτέλειας μέσα από μια once in-a-lifetime εμπειρία shopping κι εξερεύνησης!

Ένα 8ώροφο αρχιτεκτονικό αριστούργημα, που, πλέον, συνδυάζει εκπληκτικά το νεοκλασικό στιλ με τη minimal αισθητική, χτίστηκε μεταξύ 1865 και 1868 για τη χήρα του νόθου γιου του Ναπολέοντα (Alexandre Colonna Walewski) και είναι, επίσης, γνωστό ως "Hôtel de Millon d’Ailly de Verneuil". Πριν από την πανδημία, ήταν το κατάστημα του Dior με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο και τώρα, με το βλέμμα στραμμένο σε μια νέα εποχή, αποτελεί και πάλι μονόδρομο για τους fashion addicts, αλλά και για τους αθεράπευτους travelers!

monsieur-dior-restaurant-kristen-pelou-9.jpg


Βασικό highlight του κτίσματος αποτελεί το εντυπωσιακό εστιατόριο, το οποίο και μετατρέπεται στον απόλυτο fine dining παράδεισο. Το Monsieur Dior ενσαρκώνει τη φιλοσοφία του γαλλικού οίκου, απογειώνοντας την έννοια της υψηλής γαστρονομίας.

Περιγράφοντας τον εαυτό του ως "gourmand", ο Christian Dior καλλιεργεί με φινέτσα το γούστο του για τη γαστρονομική τέχνη για να δώσει στον ουρανίσκο του –και των φίλων του– τίποτα άλλο παρά το καλύτερο. Αυτός ήταν ο Christian Dior -ένας λάτρης της άριστης ποιότητας και οραματιστής της υψηλής αισθητικής, χωρίς ποτέ να συμβιβάζεται με κάτι λιγότερο από την τελειότητα.

Μέσα στο 30 Montaigne, το εστιατόριο, με το στοργικό όνομα "Monsieur Dior", αποτυπώνει το made in Paris art of living, καθοδηγούμενo από τη δημιουργικότητα του Jean Imbert, συνδυάζοντας την απλότητα με την κομψότητα. Ο Γάλλος σεφ, συνοδευόμενος από τον πιστό του συνεργάτη Antony Clémot, εμπνεύστηκε από την κληρονομιά και τους κώδικες του Οίκου για να αναπτύξει κάθε ένα από τα μενού.

monsieur-dior-restaurant-charles-negre-3.jpg


Μια κουζίνα που αντλεί έμπνευση από τις αποκλειστικές συλλογές του Dior Maison, εκτελώντας κλασικά πιάτα από τις αγαπημένες συνταγές του ιδρυτή couturier που αποκαλύπτονται συγκεκριμένα στο βιβλίο La Cuisine cousu-main, ή ακόμη και πιάτα που αντικατοπτρίζουν την ιστορία του γαλλικού οίκου.

Μια αφύπνιση των πληθυντικών αισθήσεων που εξυψώνεται από μια σειρά από πρωτότυπα έργα τέχνης, που σημαδεύουν τη διακόσμηση αυτού του εξαιρετικού σκηνικού, όπως ένα πορτρέτο του René Bouché με τίτλο Christian Dior à table ή η τεράστια ζωγραφική σύνθεση του Guy Limone ή ένας τολμηρός καθρέφτης της Claudia Wieser.

30-montaigne-monsieur-dior-jean-imbert-brigitte-lacombe.jpg
Ο σεφ Jean Imbert


Παράλληλα, εξυμνείται το art de la table μέσω των αποκλειστικών συλλογών Dior Maison, ενισχύοντας τις κλασσικές και αγαπημένες συνταγές του Γάλλου σχεδιαστή, οι οποίες περιλαμβάνονται στο βιβλίο La Cuisine cousu-main.

Οι λάτρεις της πολυτέλειας και του Dior Maison μπορούν να απολαύσουν ένα γεύμα, να ντυθούν, να ξεκουραστούν και να αποδράσουν σε αυτό το εκπληκτικό «καταφύγιο» απαράμιλλου στιλ. Πλέον, το new brand store φιλοξενεί μια εκθαμβωτική boutique, έναν χώρο gallery, το εστιατόριο Monsieur Dior και το ζαχαροπλαστείο Dior -και τα δύο εστιατόρια φέρουν την υπογραφή του γνωστού Γάλλου σεφ Jean Imbert και τη σχεδιαστική ταυτότητα της υπέροχης Cordelia de Castellane-, τρεις κήπους και μια guest-suite 200 μέτρων.

monsieur-dior-restaurant-charles-negre-9.jpg


Plus, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στην απίθανη αρχιτεκτονική διαμόρφωση του κτιρίου, η οποία έχει τον τρόπο να σαγηνεύει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του interior design. Μινιμαλιστικός, με γήινες αλλά και funky αποχρώσεις, οι -του εστιατορίου και ολόκληρου του καταστήματος- υμνούν τη σχεδιαστική ταυτότητα του οίκου, έχοντας εξασφαλίσει ένα σκηνικό βγαλμένο από όνειρο. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως το ίδιο το label αποκαλεί αυτό το αρχιτεκτονικό αριστούργημα ως "Kingdom of Dreams"!

Εξερευνήστε την gallery για να δείτε περισσότερα πιάτα που σερβίρονται στο Monsieur Dior!

Φωτογραφίες: Dior