fbpixel

Search icon
Search
Cleanse your soul: Η Καθαρά Δευτέρα μας χαρίζει την ευκαιρία για πνευματική αρμονία
WELLNESS

Cleanse your soul: Η Καθαρά Δευτέρα μας χαρίζει την ευκαιρία για πνευματική αρμονία

Οι mental ασκήσεις που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να εξερευνήσουμε ακόμη πιο βαθιά τον εαυτό μας


Εξαγνισμός σώματος, διαύγεια πνεύματος, ηρεμία ψυχής. Κάθε χρονιά, η Καθαρά Δευτέρα μας υπενθυμίζει πόσο σημαντική ευκαιρία αποτελεί η προστασία της ψυχικής και σωματικής μας ισορροπίας. Στο ξεκίνημα της 7ης εβδομάδας, δηλαδή 48 μέρες πριν το Ορθόδοξο Πάσχα, είναι καλό να  αφιερώσουμε αυτή τη χρονική περίοδο στον προσωπικό μας «καθαρισμό». Η νηστεία, δεν αφορά αποκλειστικά στις detox διατροφικές επιλογές μας, αλλά και στις ενέργειες εκείνες, οι οποίες θα συμμαχήσουν μαζί μας, ώστε να διασφαλίσουμε την εσωτερική μας αρμονία. 

Αν και εσείς επιθυμείτε να προχωρήσετε στις mental ασκήσεις, οι οποίες θα σας προσφέρουν την επιθυμητή δημιουργική ησυχία,  μπορείτε να ξεκινήσετε από σήμερα με τις παρακάτω...

Digital Detox

c324d695c476d67408b0090ce9a8d0a1.jpg

Η σημερινή ημέρα αποτελεί την κατάλληλη ευκαιρία για να εφαρμόσουμε το σχέδιο "ψηφιακής αποτοξίνωσης". Αυτό σημαίνει ότι κάνουμε ένα mini break από τον "θόρυβο" των social media, με τη συνειδητή απομάκρυνσή μας από τις ηλεκτρονικές συσκευές της κατοικίας μας. Τότε, ξεκινάμε να παρατηρούμε το πως ανταποκρίνεται ο οργανισμός μας, μακρυά από το στρες και το "άγχος της ειδοποίησης". Εκτός από αυτή την ενέργεια, μπορούμε να κάνουμε ένα ζεστό, χαλαρωτικό αφρόλουτρο με αιθέρια έλαια, ακούγοντας ταυτόχρονα τις αγαπημένες μας μελωδίες ή διαβάζοντας ένα καινούργιο βιβλίο, ή να αφιερώσουμε το απόγευμά μας σε μια αναζωογονητική βόλτα στη φύση, είτε μόνοι είτε με την παρέα μας.

Tongue Scraping

161fa35e8c3b135c7905a6a04a7b8fc2.jpg

Αποτελεί μια από τις κυρίαρχες μορφές εναλλακτικής ιατρικής της Ινδίας. Η τεχνική "ama" αφορά στον πρωινό καθαρισμό της γλώσσας μας, ο οποίος συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στη βελτίωση της στοματικής μας υγείας, με τη βοήθεια μιας ειδικής ξύστρας. Η υγιεινή στο συγκεκριμένο σημείο του σώματός μας δεν είναι σημαντική μόνο για το σώμα, αλλά και για το μυαλό. Ένα υγιές στόμα βελτιώνει την ικανότητά μας να επικοινωνούμε και να χαμογελάμε, διευκολύνοντας μάλιστα την ανάγκη μας να εξωτερικεύουμε τα συναισθήματα και τις συγκινήσεις μας με ποικίλες εκφράσεις του προσώπου μας. 

Writing rituals

8ff460e39376f968f72ec929ae410c7b.jpg

Η καταπίεση των συναισθημάτων μας οδηγεί αυτόματα στη σωματική εξουθένωση. Γι' αυτόν τον λόγο, είναι ωφέλιμο να δημιουργήσουμε τις προσωπικές μας τελετουργίας συγγραφής. Μ' αυτόν τον τρόπο, θα εξασκηθούμε στο να εξωτερικεύουμε αρνητικές και θετικές σκέψεις, με στόχο την ερμηνεία και την αποκωδικοποίησή τους. Κρατώντας καθημερινό ημερολόγιο για όλα όσα μας κουράζουν, αγχώνουν, αλλά και ενθουσιάζουν, γινόμαστε συνεπείς στην καθημερινή πνευματική μας ανατροφοδότηση. Αξίζει, λοιπόν, να το δοκιμάσουμε!

Body brushing

e02a0c847666e5a198488142060662ac.jpg

Ένας διαχρονικός τρόπος, ο οποίος εξασφαλίζει πνευματική και σωματική αναζωογόνηση. Το στεγνό βούρτσισμα αποτελεί ακόμη μια χρήσιμη πρακτική της αγιουρβεδικής ιατρικής, προσφέροντας καθαριστικά και όχι μόνο οφέλη. Λειτουργεί διεγείροντας το λεμφικό σύστημα, το οποίο παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανοσία, προστατεύοντάς μας από μολύνσεις και ασθένειες. Ας αφιερώσουμε από σήμερα δέκα λεπτά στη φροντίδα του δέρματός μας και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ανταμειφθούμε με τον πιο ικανοποιητικό τρόπο.

Focus on your inner peace!

Source: Verywell Mind