fbpixel

Search icon
Search
Christmas After All: H Θεσσαλονίκη φόρεσε τα γιορτινά της, εκπέμποντας δυνατή λάμψη & ελπίδα σε κάθε γωνιά της
CITY VIBES

Christmas After All: H Θεσσαλονίκη φόρεσε τα γιορτινά της, εκπέμποντας δυνατή λάμψη & ελπίδα σε κάθε γωνιά της

Τα φετινά Χριστούγεννα ο στολισμός της πόλης έδωσε νέο νόημα στην εορταστική περίοδο


Κι εκεί που το κλίμα φαινόταν να μη σηκώνει την αμέριστη χαρά που ξεπηδά από τις γιορτές, σαν ένα αλλιώτικο «θαύμα» Χριστουγέννων, κάθε γωνιά της πανέμορφης πόλης μας γέμισε με χιλιάδες λαμπιόνια που μόνο αγαλλίαση προσφέρουν στις ανήσυχες καρδιές μας. 

Ναι μπορεί τα φετινά Χριστούγεννα ν' αλλάξαμε συνήθειες, ωστόσο κάτι φαίνεται πως έμεινε σταθερό: η ανάγκη μας για ευτυχισμένες εικόνες που «μιλούν» στην ψυχή μας. Αυτή φαίνεται πως ήταν η σκέψη του Δήμου της πόλης, που παρά το πρωτόγνωρο των συνθηκών αποφάσισε να παραμείνει πιστός στο ιδιαίτερα πρόσχαρο κλίμα των ημερών. Γνωρίζοντας ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ, επιθυμούμε να στολίσουμε, να θαυμάσουμε κάθε κρυφή γωνίτσα και στενάκι της Νύμφης του Βορρά και να μη διστάσουμε στιγμή να φωνάξουμε «Καλά Χριστούγεννα σε όλους», ακόμα και μέσα από τα σπίτια μας, τα μπαλκόνια μας ή ακόμα και την οθόνη του υπολογιστή μας! 

aristot01.jpg
Πλατεία Αριστοτέλους

Ο ίδιος ο Δήμαρχος, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, με post του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «εγκαινίασε» κατά κάποιον τρόπο τον φετινό στολισμό της πόλης, μέσα από ένα μοναδικό βίντεο που αξίζει να παρακολουθήσετε. Μπορεί η Πλατεία Αριστοτέλους να μη θύμιζε σε τίποτα τις προηγούμενες χρονιές, όπου πλήθος κόσμου, αλλά και καλλιτεχνών αντάμωνε στην περίφημη γιορτή των αγγέλων, ωστόσο τη θέση τους φέτος πήραν τα εκατοντάδες λαμπάκια που φώτισαν όχι μόνο το κέντρο της πόλης, αλλά και τις καρδιές των πολιτών της.

Το έργο της διοίκησης του Δήμου δεν ήταν απλό. Κατάφερε να στολίσει την πιο εμβληματική Πλατεία της Θεσσαλονίκης με ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με 9.000 λαμπιόνια και πλαισιωμένο από 1.500 λάμπες, ύψους 13 μέτρων. Αυτά τα λαμπάκια αποτελούν και το ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας που δεν μπορεί -και δεν πρέπει θα προσθέσω εγώ- να περάσει απαρατήρητο από κανέναν. 

agiasofia01.jpg
Πεζόδρομος Αγίας Σοφίας

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως ο φετινός φωτισμός του δέντρου, είναι όντως ιδιαίτερος, αφού δημιουργήθηκε επί τόπου συγκεκριμένο πρόγραμμα για τη διαχείρισή του! Ενώ έντονο ενδιαφέρον, προκαλούν και το δεύτερο και άκρως εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο 16 μέτρων, αλλά και η φάτνη που στήθηκαν επίσης στην τοποθεσία. Το όλο σκηνικό ολοκληρώνουν υπέροχα οι εμπνευσμένοι «Κόκκινοι Πύργοι», οι κατασκευές που χρησιμοποιήθηκαν πέρσι και μεταποιήθηκαν για τις ανάγκες του φετινού διάκοσμου.

triangles01.jpg
Νέα Παραλία

Φυσικά, από τον συνολικό στολισμό του κέντρου δεν μπορούμε να μην ξεχωρίσουμε την «μπλε πανδαισία» της Αγίας Σοφίας, που για ακόμη μια χρονιά έλαμψε, αφού στον γνωστό πεζόδρομο τοποθετήθηκαν χιλιάδες μπλε λαμπάκια, ενώ χρωματιστές αψίδες σε τρίγωνο σχήμα στόλισαν το πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας, στο ύψος του αγάλματος του Μέγα Αλέξανδρου. Το γραφικό Καπάνι, επίσης φέτος περνά το δικό του μήνυμα αισιοδοξίας, αφού ξεχωρίζει για τον εναέριο στολισμό του από γιρλάντες και κόκκινα φωτάκια, θυμίζοντας εικόνες βγαλμένες από παραμύθι.

kapani01.jpg
Καπάνι

Σημαντική ήταν και η πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης να δημιουργήσει έναν ιδιαίτερο στολισμό και στα νοσοκομεία της πόλης -για όλους εκείνους που έχουν πραγματικά ανάγκη να αισθανθούν το κλίμα των εορτών μέσα τους-, όπως στο ΑΧΕΠΑ, όπου ο ίδιος ο Δήμαρχος φωταγώγησε ένα εντυπωσιακό δέντρο ύψους δέκα μέτρων. Σε διάφορα σημεία της πόλης, όπου οι πολίτες καταφεύγουν για την καθημερινή τους άσκηση, στολίστηκαν πάνω από 50 δέντρα, ενώ δεκάδες λαμπάκια φωτίζουν περισσότερους από 30 δρόμους.

triangles03-azbnu.jpg
Οι χρωματιστές τριγωνικές αψίδες της Νέας Παραλίας
Μην ξεχνάτε πως τα φετινά Χριστούγεννα ίσως η αγάπη για την απλότητα των πραγμάτων γίνεται προτεραιότητα!

Φωτογραφίες: Δημήτρης Ανδρίτσος