fbpixel

Search icon
Search
Chanel x Formula 1: Το tiny t-shirt που ανέρχεται στα 10.000€
FASHION NEWS

Chanel x Formula 1: Το tiny t-shirt που ανέρχεται στα 10.000€

...και ό,τι άλλο ξεχωρίσαμε μέσα στην εβδομάδα


Έχει συμβεί πολλές φορές στον κόσμο της μόδας - βλέπουμε συνέχεια προϊόντα τα οποία είναι unreasonably priced. Είδαμε τη ζώνη/φούστα Diesel και τα "designer tank tops" από Prada και Loewe. Ήρθε όμως η ώρα να γνωρίστε το Formula 1 T-shirt της Chanel, ένα μικροσκοπικό, κεντημένο μπλουζάκι που θα σας κοστίσει ένα τεράστιο τετραψήφιο ποσό.

349476931-186433967705516-265821788812313697-n.jpg
Image source: @madeleinecwhite

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών του Μαΐου 2023, το t-shirt, το οποίο κατέφθασε ως μέρος της συλλογής Cruise 2023 της Chanel εμπνευσμένης από την F1, έγινε viral. Βοήθησε φυσικά το γεγονός ότι μυριάδες influencers εθεάθησαν να φοράνε το σπορ μπλουζάκι της Chanel στο Grand Prix του Μονακό στις 28 Μαΐου. Ωστόσο, όταν οι μέσοι καταναλωτές άρχισαν να ψάχνουν για ένα δικό τους μπλουζάκι Chanel F1, η τιμή τους σόκαρε. Πόσο κοστίζει λοιπόν το μπλουζάκι F1 της Chanel; Σύμφωνα με διάφορα βίντεο, το μπλουζάκι της Chanel F1 κοστίζει περίπου 4.500 δολάρια, αν και ορισμένοι TikTokers πρότειναν ότι η τιμή του μπορεί να φτάσει και τα 10.000 δολάρια. Ο οίκος, όμως επιβεβαίωσε πως το μπλουζάκι F1 κοστίζει 4.450 δολάρια. Η έκδοση με τις χάντρες βέβαια ανέρχεται στα 6.000 δολάρια. Η αστρονομική τιμή δεν έχει μειώσει τη ζήτηση. 

Η Falconeri εστιάζει στην ελαφρότητα και την ποιότητα επεκτείνοντας τις silk συλλογές της

falconeri-02-0593.jpg

Πάντα συνώνυμο της κομψότητας, αυτό το εκλεκτό υλικό, το μετάξι, επιλέγεται από το brand σύμφωνα με τις υψηλές αξίες στην ποιότητα παραγωγής που ακολουθεί. Και έτσι ο αρχαίος Δρόμος του Μεταξιού επανέρχεται, επιστρέφοντας στο προσκήνιο με τις συλλογές της Falconeri, για μία αίσθηση φρεσκάδας στο δέρμα.

Το floral print στα πουκάμισα δίνει έμφαση στα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά outfit. Τα μοντέλα, που χαρακτηρίζονται από απαλές, χαλαρές φόρμες, επιτρέπουν μέγιστη ελευθερία κινήσεων, προσθέτοντας μία πινελιά εκλεπτυσμένης θηλυκότητας σε κάθε look. Χάρη στη μεγάλη ποικιλία που προσφέρει η Falconeri, μπορείτε να κάνετε ένα statement επιλέγοντας ζωηρά μοτίβα ή την απλή κομψότητα του colour-blocking, που αποτελεί τάση και για αυτή χρονιά. Τα μοντέλα από silk satin διαθέτουν επίσης λάμψη και συμπαγή χρώματα. Αυτό το καινοτόμο σύστημα μειώνει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, εξοικονομώντας έτσι ενεργειακούς πόρους, διασφαλίζοντας την περιβαλλοντική επάρκεια. 

Δείτε τη συλλογή εδώ!

Η Gigi Hadid βοηθά την Miu Miu να αποκαλύψει την τσάντα Arcadie

gigi-hadid-miu-miu-arcadie-bag-2023-campaign.jpeg
Image source: Miu Miu


Η Miu Miu επέλεξε το supermodel Gigi Hadid για να παρουσιάσει το νεότερο σχέδιο της -- την Arcadie Bag. Εμπνευσμένη από ένα μυθικό νησί στην Αρχαία Ελλάδα, η τσάντα δίνει το στίγμα της με μια βαθιά υφή της πρόσοψης, παρέχοντας ένα υφαντό εξωτερικό σε πολλές αποχρώσεις από ένα crispy λευκό έως ένα ζωηρό κόκκινο. Ο θρυλικός φωτογράφος Steven Meisel εμπιστεύεται την αμερικανίδα καλλιτέχνιδα Margaret Keane για να καθοδηγήσει την αφήγηση της καμπάνιας, αποτυπώνοντας τη Hadid ως τη συναισθηματική και σκεπτόμενη ηρωίδα. Η καμπάνια περιλαμβάνει, επίσης, την ήδη εμβληματική σιλουέτα Wander - που την έχουμε δει παντού, από το street style μέχρι και το κόκκινο χαλί του Met Gala.

Η Jacquemus παραποίει το διαχρονικό Air Force 1  για την τελευταία συνεργασία του με τη Nike

350409889-1007350627311088-6942412024551436-n.jpg
Image source: Jacquemus

Αφού παρουσίασε δύο προσαρμοσμένες αποχρώσεις του Nike Air Humara το 2022 ως μέρος της συλλογής Summer 2022, ο Jacquemus συνεργάζεται και πάλι με τη Nike αυτό το καλοκαίρι για τα J Force 1, τα οποία περιγράφονται ως «ένα εκλεπτυσμένο παπούτσι με το πνεύμα ενός AF1». Αφού λάβαμε κοντινά teaser shots τον Φεβρουάριο, οι πρώτες εικόνες του sneaker εμφανίστηκαν μέσω μιας καταχώρισης στο eBay, αποκαλύπτοντας ένα πραγματικά μοναδικό σχέδιο lifestyle sneaker. Εκτός από τη λευκή εκδοχή που απεικονίζεται παραπάνω, αναμένεται να έρθει και μια μαύρη έκδοση, όπως φαίνεται στο πρόσφατο βίντεο teaser της Jacquemus.

Ο Roberto Cavalli συνεργάζεται με το Selfridges για ένα "Wild Leda Summer"

rc-wild-leda-1164x1600.jpeg
Image source: Roberto Cavalli

Ο οίκος μόδας, Roberto Cavalli, παρουσιάζει μια συναρπαστική capsule συλλογή εμπνευσμένη από το πλούσιο και περίπλοκο μοτίβο από τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023. Ο δημιουργικός διευθυντής Fausto Puglisi επαναπροσδιορίζει το εμβληματικό μοτίβο Leda and the Swan του Roberto Cavalli με μια τολμηρή και θηλυκή πινελιά, συμπυκνώνοντας την ουσία του Cavalli. Ο Cavalli, γνωστός για την ατρόμητη προσέγγισή του στη μόδα, αγκαλιάζοντας τα έντονα χρώματα, τα πολυτελή υφάσματα και τις επιδεικτικές σιλουέτες, ευθυγραμμίζεται χαρακτηριστικά με τη δραματική φύση του ελληνικού μύθου, όπου θεϊκά όντα συγκρούονται με τις θνητές ζωές. Ως εκ τούτου, η μάρκα μοιάζει ιδανική για να επανερμηνεύσει αυτόν τον μύθο σε μια συλλογή, η οποία περιλαμβάνει ready-to-wear, beachwear, αξεσουάρ και είδη σπιτιού. Το pop-up κατάστημα του Selfridges στο Λονδίνο είναι η βάση της περιοδείας, παρουσιάζοντας τη συλλογή μέσα από συναρπαστικές βιτρίνες και ένα θεματικό εστιατόριο. Ο εορτασμός συνεχίζεται καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού με pop-up καταστήματα σε διάφορες τοποθεσίες, ξεκινώντας αυτόν το μήνα κιόλας.

Balenci-stocks: Ο Balenciaga έβγαλε ένα μοντέλο επηρεασμένο από τα Birkenstock Boston mules 

balenciaga-birkenstock-5.webp
Image source: @myfacewheno_o

Μετά την παρουσίαση της Balenciaga για την Άνοιξη 2024, βλέπουμε από κοντά τα νέα υποδήματα της συλλογής. Ένα από αυτά που ξεχωρίζει ιδιαίτερα είναι αυτό που φαίνεται να είναι μια εκδοχή των Boston Suede Clogs της Birkenstock που σήμερα αναφέρονται ως "Sunday Mules". Αν και τα ζευγάρια δεν φαίνεται να αποτελούν επίσημη συνεργασία, οι νεότερες προτάσεις της Balenciaga, οι οποίες είναι ντυμένες στα μαύρα, είναι σχεδόν πανομοιότυπες με τα Bostons εκτός από το branding της Balenciaga στο πέλμα και τα ξεχωριστά στρογγυλεμένα δάχτυλα στο μπροστινό μέρος του παπουτσιού. Ο σχεδιασμός συνεχίζει την "ανατομική" σειρά της Balenciaga που παρουσιάστηκε νωρίτερα φέτος και η οποία περιλαμβάνει μπαλαρίνες, σανδάλια 80MM, γόβες 80MM και μποτάκια 80MM με έντονα σχήματα "πέντε δακτύλων" στα δάχτυλα των ποδιών. Η σειρά Άνοιξη 24 της Balenciaga αποτελείται από δύο κεφάλαια: Garde-Robe, το οποίο περιλαμβάνει εκλεπτυσμένα βασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας, και εποχιακά ready-to-wear κομμάτια.