fbpixel

Search icon
Search
Glenn Martens: Ο Βέλγος σχεδιαστής που μαθήτευσε δίπλα στον Jean Paul Gaultier είναι ο νέος creative director του οίκου Diesel
FASHION NEWS

Glenn Martens: Ο Βέλγος σχεδιαστής που μαθήτευσε δίπλα στον Jean Paul Gaultier είναι ο νέος creative director του οίκου Diesel

Ποιο είναι το νέο πρόσωπο του κορυφαίου denim brand


Ο κόσμος της μόδας υποδέχτηκε τον σχεδιαστή Glenn Martens ως τον νέο creative director του οίκου Diesel. Ο designer δε θα αποτελέσει μονάχα τον βασικό σχεδιαστή για τη δημοφιλή μάρκα, αλλά θα έχει πολλαπλό ρόλο στο fashion house, κρατώντας επίσης τη θέση της επιμέλειας στην επικοινωνία, καθώς και στο τμήμα του interior design. 

Ο 37χρονος Martens κρατούσε για χρόνια τα ηνία του οίκου Y/Project Glenn Martens -συγκεκριμένα από το 2013- όπου κι εξελίχθηκε σχεδιαστικά στον τομέα των τζιν, μετατρέποντας πολλά basic jean items σε εμπνευσμένες δημιουργίες. Μάλιστα, για μεγάλο χρονικό διάστημα δούλεψε δίπλα σε έναν από τους μετρ του σχεδιαστικού χώρου Jean Paul Gaultier. Σήμερα, ο ίδιος δεσμεύεται να αναπτύξει τη δημιουργικότητά του ακόμη περισσότερο ως καλλιτεχνικός διευθυντής σε ένα fashion house -γνωστό για την denim ταυτότητά του. 

3-Vu7J1.jpg
Glenn Martens | Photo Credit: Diesel

Ήταν ο Martens που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έκανε το Y/Project -αντλώντας τρομερή έμπνευση από τον Rick Owens- το label που επέλεγαν να φορέσουν όλοι οι millennials και A-listers. Οι streetwear συλλογές του συμπεριελάμβαναν unisex κομμάτια, που αναδείκνυαν το εννοιολογικό πνεύμα των Βέλγων σχεδιαστών. Μάλιστα, η Rihanna βρίσκεται στη λίστα των ονομάτων με τους διάσημους που έχουν επιλέξει μια δημιουργία του σχεδιαστή για μια denim street style εμφάνισή τους. 

«Είναι εξαιρετική τιμή για εμένα, ενώ είμαι τρομερά ενθουσιασμένος που έγινα μέρος της οικογένειας Diesel», δήλωσε ο σχεδιαστής. Είναι γεγονός, πως ο οίκος έχει υπάρχει συνώνυμο με τη ριζοσπαστικότητα, την ειλικρίνεια και την αισιοδοξία σε ό,τι αφορά τη βιομηχανία, ενώ μάλιστα βοήθησε στη διαμόρφωση του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε το μέλλον στον κόσμο του design. «Η ιδιαίτερη «φωνή» του brand ήταν το συστατικό εκείνο που το έκανε iconic. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, νιώθω την ανάγκη να γιορτάσω αυτές τις ιδρυτικές αξίες του, να χτίσω γέφυρες με αυτές και να εκφράσω ένα συνολικό μήνυμα ελπίδας», συνέχισε.

Η αλήθεια είναι πως ο Βέλγος σχεδιαστής δεν είναι εντελώς «ξένος» για το σύμπαν της Diesel. Το 2018, συνεργάστηκε με τον οίκο ως μέρος της πρωτοβουλίας «Red Tag Project», όταν πραγματοποιήθηκε μια επίδειξη μόδας στους δρόμους του Παρισιού από σχεδιαστές-ταλέντα, όπου υλικά όπως το τζιν και το δέρμα μετατράπηκαν σε διαφορετικές high fashion δημιουργίες. Μάλιστα, ακόμη μια σημαντική στιγμή για τον Martens ήρθε πριν από έναν χρόνο, όταν και κέρδισε το Βραβείο ANDAM -εργαζόταν τότε για το Y/Project-, μια διάκριση που υποστήριξε επίσης το δημοφιλές brand. 

2-uJNDS.jpg

Ο Mathens φαίνεται πως έκανε καλή εντύπωση στον οίκο από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκε με την ιστορία και τα εμβληματικά looks του. Μάλιστα, o Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου "Only the Brave" που συμπεριλαμβάνεται η Diesel, Renzo Rosso, αποκαλύπτει το πόσο εντυπωσιάστηκε με την απόδοση του designer, όταν χρειάστηκε να δουλέψει μαζί του για την δράση "Diesel Red Tag". «Εξετάζοντας μαζί του τα αρχεία και την κληρονομιά της εταιρίας μας, βλέποντας τον να αλληλεπιδρά με τo brand μας, ήρθαμε πιο κοντά και χαίρομαι πολύ που τον βλέπω τώρα να μπαίνει το τιμόνι της Diesel, όπου και θα κληθεί να παντρεύει το σύγχρονο σχεδιαστικό ταλέντο του με τις iconic αξίες αυτού του μοναδικού οίκου».

Αναμένουμε με ανυπομονησία τη νέα -και πρώτη για τον Martens- συλλογή της Diesel, η οποία φαίνεται πως θα «υμνήσει» και πάλι τον κόσμο των τζιν, προσθέτοντάς του ένα προσωπικό twist! 

Θαυμάστε παρακάτω μερικές από τις δημιουργίες του σχεδιαστή για το περίφημο Diesel Red Tag το 2018! 

1-ZLEEt.jpg
Photo Credit: Diesel
2-Ypx2u.jpg
Photo Credit: Diesel

Και τα τελευταία του looks για τον οίκο Y/Project spring 2021:

2-sHJbc.jpg
Photo Credit: Y/Project
1-Ew6UH.jpg
Photo Credit: Y/Project
3-4WEJR.jpg
Photo Credit: Y/Project