fbpixel

Search icon
Search
Breaking News: Στην Αθήνα θα παρουσιάσει ο οίκος Dior την επερχόμενη cruise συλλογή του τον Ιούνιο
FASHION NEWS

Breaking News: Στην Αθήνα θα παρουσιάσει ο οίκος Dior την επερχόμενη cruise συλλογή του τον Ιούνιο

Όλα όσα γνωρίζουμε για το show που έχει προγραμματιστεί στις 17 Ιουνίου


Δεν είναι η πρώτη φορά που η Maria Grazia Chiuri επιλέγει μία ιδιαίτερη τοποθεσία για να παρουσιάσει τη cruise collection για τον οίκο Dior. Η περσινή cruise '21 συλλογή είχε αποτελέσει ύμνο στην παράδοση της Puglia της Νότια Ιταλίας, περιοχή, η οποία κατέχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά την καλλιτεχνικής διευθύντριας που ένιωσε την ανάγκη να την αναδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

cruise-21-main-video-1440-1200.webp
Dior Cruise '21. Το show στην Puglia της Νότια Ιταλίας.

Φέτος τα πράγματα είναι λίγο πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Ο γαλλικός οίκος ανακοίνωσε πως η Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα η Αθήνα θα είναι η πόλη, όπου θα λάβει χώρα η cruise 2022 collection. H παρουσίαση της συλλογής έχει προγραμματιστεί για τις 17 Ιουνίου, με πλήρη συμμόρφωση με τα τρέχοντα υγειονομικά πρωτόκολλα και όλα τα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του ιού COVID-19. Μέχρι στιγμής περισσότερες λεπτομέρειες για τον ακριβή χώρο της παρουσίασης δεν υπάρχουν.

Το show, το οποίο ετοιμάζεται θα παρουσιάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πολλές πτυχές της Ελλάδας και της Ελληνικής κοινωνίας. Θα αναδείξει τη δημιουργικότητα των τοπικών καλλιτεχνών και τεχνιτών, ακολουθώντας την ίδια τακτική που παρακολουθήσαμε σε παραστάσεις, όπως στο Lecce της Ιταλίας αλλά και το Marrakech στο Μαρόκο.

dior-cruise-2020-key-looks-91.jpeg
Dior Cruise '20. Το show έλαβε χώρα στο Μαρόκο.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο διάσημος οίκος επιλέγει τη χώρα μας και την Αθήνα για να παρουσιάσει τις δημιουργίες του. Πριν ακριβώς από 70 χρόνια, ο ιδρυτής και μεγάλος μόδιστρος Christian Dior παρουσίασε haute couture σχέδια στην Ακρόπολη, κατά τη διάρκεια μιας iconic φωτογράφισης για το Paris Match. Φωτογράφος ήταν ο Jean-Pierre Pedrazzini, ο οποίος μας χάρισε μοναδικές εικόνες από μοντέλα, με φορέματα για τη συλλογή του φθινοπώρου 1951, η οποία έκανε το ντεμπούτο της σειράς "Longue" του Dior.

21w16-cruise2.jpg

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που ήταν πάντα κοντά στην καρδιά μου. Καθώς προέρχομαι από τη Ρώμη, για εμένα είναι ένα ουσιαστικό κι εξαιρετικά εμπνευσμένο λίκνο πολιτισμού, λογοτεχνίας και δημιουργίας σε όλες τις μορφές του. Από τη μυθολογία έως την «Οδύσσεια» και από την αρχιτεκτονική και τη φιλοσοφία έως τις ανεκτίμητες τέχνες, η Αθήνα αντιπροσωπεύει έναν προορισμό ονείρου για τη διοργάνωση ενός show και γιορτάζει, περισσότερο από ποτέ, τη μαγεία και τη μετάδοση πολιτισμών.», είναι τα λόγια της creative director, Maria Grazia Chiuri για την επιλογή της Ελλάδας και συγκεκριμένα της Αθήνας, ως το μέρος που θα λάβει χώρα η επόμενη υπέροχη συλλογή του οίκου.

Ενώ συνεχίζει λέγοντας, «Είναι μεγάλη τιμή να κάνουμε αυτό το όνειρο πραγματικότητα στις 17 Ιουνίου, στην καρδιά μιας πρωτεύουσας τόσο τεράστιας ομορφιάς και μέσα από ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών ανταλλαγών, από χορό έως σχέδιο, και τις προγονικές δεξιότητες που με συναρπάζουν, κάτι το οποίο θα έχω τη χαρά και το προνόμιο να βάλω στη συλλογή μου».

Can't wait!