fbpixel

Search icon
Search
Blush Blindness: Το TikTok trend που αναθεωρεί την ιδανική ποσότητα ρουζ
MAKE UP

Blush Blindness: Το TikTok trend που αναθεωρεί την ιδανική ποσότητα ρουζ

Αν δεν είστε σίγουροι πόσο ρουζ θεωρείται too much, μπορεί να έχετε αυτό που κάποιοι στο TikTok αποκαλούν "blush blindness"


Το TikTok δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει με τα νέα του trends, και το τελευταίο που έχει κατακτήσει την πλατφόρμα είναι το "blush blindness", στόχος του οποίου είναι να προκαλέσει ανησυχία και όχι να μας δελεάσει να το ακολουθήσουμε. 

Το blush ωστόσο, είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα it-products το τελευταίο διάστημα και ειδικά για την καλοκαιρινή season που διανύουμε. Αν είστε και εσείς λάτρεις του μακιγιάζ, τότε σίγουρα θα θέλετε να μάθετε τα πάντα για αυτό το trend που έχει κάνει όλες τις beauty influencers να επανεξετάζουν τη χρήση του προϊόντος.

img-5705.jpg
Image source: @gaciavtn

Τι είναι το "Blush Blindness";

Πρόκειται για ένα νέο φαινόμενο που εξαπλώνετε σταδιακά στην πλατφόρμα του Tiktok και δημιουργεί ανησυχία για την ιδανική ποσότητα ρουζ. Συγκεκριμένα, όπως εκφράζει και η ονομασία του, υποδηλώνει την ιδέα ότι κάποιος είναι "τυφλός" ως προς την ποσότητα ρουζ που εφαρμόζει, με αποτέλεσμα ένα υπερβολικό και έντονο look που συχνά δεν είναι συνειδητό. Έτσι, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυτή η πάθηση - το να μην μπορείς να καταλάβεις, εμπειρικά, πόσο ρουζ είναι το πολύ ρουζ - έγινε αστεία γνωστή ως "blush blindness".

Το trend αυτό γεννήθηκε μέσα από σχόλια που δέχονται beauty influencers ή γενικότερα άτομα που δημοσιεύουν τη makeup routine τους στην πλατφόρμα του Tiktok, τα οποία κάνουν call out το πόσο πολύ ρουζ χρησιμοποιούν. 

img-5700.jpg
Image source: @haileybieber

Βέβαια το beauty industry δεν φαίνεται να συμφωνεί, αφού τα προϊόντα ρουζ έχουν εκτοξεύσει τη δημοτικότητά τους τα τελευταία χρόνια, εν μέρει χάρη στις νέες, πιο κρεμώδεις υγρές συνθέσεις αλλά και στην εκτεταμένη χρήση τους από τις αγαπημένες μας celebrities και it-girls. 

Makeup brands όπως η "Rare Beauty" της Selena Gomez ή η "Rhode" της Hailey Bieber φαίνεται να συναγωνίζονται πλέον για τα πιο κρεμώδη προϊόντα ρουζ στη βιομηχανία του μακιγιάζ, με καμπάνιες που αναδεικνύουν το έντονο αυτό αποτέλεσμα. Αντίστοιχα μεγάλη έμπνευση αποτελεί και η τραγουδίστρια Sabrina Carpenter, της οποίας τα ζωηρά ροδοκόκκινα μάγουλα έχουν γίνει το σήμα κατατεθέν της. Και φυσικά, δεν γίνεται να ξεχάσουμε το viral Dior blush στην πιο hot pink απόχρωση που χρησιμοποιούσε πιστά η Kylie Jenner πριν λίγο διάστημα, κάνοντάς το sold out από παντού.

img-5702.jpg
Image source: @sabrinacarpenter

Το "blush blindness" μπορεί να έχει προκαλέσει ανασφάλειες για την "ιδανική ποσότητα" ρουζ, αλλά παραμένει ένα υποκειμενικό ζήτημα και ένα διασκεδαστικό trend που προκαλεί συζητήσεις και προσφέρει μία ευκαιρία να πειραματιστείτε με το μακιγιάζ σας. Αν και μπορεί να φαίνεται υπερβολικό, αποτελεί έναν τρόπο για κάθε λάτρη του μακιγιάζ να δώσει έμφαση στα ζυγωματικά του και να δημιουργήσει εντυπωσιακές εμφανίσεις.

img-5701.jpg
Image source: @gigihadid

Μην ξεχνάτε όμως, ότι το καλοκαίρι ο ήλιος μας προσφέρει ήδη ένα sunkissed αποτέλεσμα, που πολλές φορές δεν χρειάζεται καν να προσθέσουμε το προϊόν. Οι makeup artists συνιστούν να είμαστε προσεκτικοί με την ποσότητα του ρουζ που χρησιμοποιούμε. Ξεκινήστε με λίγη ποσότητα και προσθέστε σταδιακά, ώστε να αποφύγετε το υπερβολικό look, αν είναι κάτι που δεν επιθυμείτε. Επιπλέον, η χρήση φυσικού φωτισμού κατά την εφαρμογή του μακιγιάζ βοηθάει να έχετε μια καλύτερη αίσθηση του τελικού αποτελέσματος.

Δεν υπάρχει όμως λόγος να αποφύγετε το ρουζ, καθώς ακόμα και το "blush blindness" trend έχει αρχίσει να αποκτά μία πιο fun τροπή στο Tiktok. Το κλειδί είναι η ισορροπία και η σωστή ανάμειξη για να διατηρήσετε ένα όμορφο, φρέσκο αποτέλεσμα που να σας ταιριάζει, με ή χωρίς υπερβολές.