fbpixel

Search icon
Search
Blue dreams: Οι 7 top παραλίες της Κρήτης που αξίζει να επισκεφθείτε φέτος το καλοκαίρι
TRAVEL

Blue dreams: Οι 7 top παραλίες της Κρήτης που αξίζει να επισκεφθείτε φέτος το καλοκαίρι

Κολυμπήστε στα «διάφανα» νερά τους και νιώστε τη μαγεία του καλοκαιριού


Όταν τα «άγρια» στοιχεία της φύσης συναντούν την επιβλητική, γαλήνια ομορφιά, το αποτέλεσμα δικαιώνει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Από πάντα, η Κρήτη αποτελούσε το απόλυτο καλοκαιρινό όνειρο κι ένα road trip στους γοητευτικούς τόπους της είναι πραγματικά μονόδρομος για κάθε travel lover. Ήθη κι έθιμα που παίρνουν «ζωή», απέραντο γαλάζιο που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο και ασυναγώνιστη, «ζεστή» φιλοξενία, είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά που μπορεί κανείς να απολαύσει εκεί.

Ανακαλύψτε τις top παραλίες του νησιού, που ξεχωρίζουν για τα «διάφανα» νερά και την ανυπέρβλητη γοητεία τους!

Δώματα, Χανιά

10-1.jpg

Η ονειρική παραλία Δώματα, βρίσκεται 7 χλμ. ανατολικά της Σούγιας και 58 χλμ. νότια των Χανίων, στην περιοχή Τσέσες. Η πρόσβαση πραγματοποιείται με βάρκα, γεγονός που της προσδίδει privacy -ένα στοιχείο που αναζητάμε το καλοκαίρι. Για εσάς που επιθυμείτε την απομόνωση, το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή η παραλία θα αποτελέσει μονόδρομο. Τα καταγάλανα νερά της κι ένα μοναδικό φυσικό μνημείο με κοφτούς γκρεμούς που θυμίζουν στέγες και είναι το αποτέλεσμα του αέναου κυματισμού της θάλασσας, του αέρα και των τεράστιων ποσοτήτων χώματος και βοτσάλων που φέρνει το φαράγγι του Κλάδου και του Φλόκου το οποίο καταλήγει στην παραλία, είναι όλα όσα την ξεχωρίζουν.

Κεδρόδασος, Χανιά

paralia-kedrodasos-ammoudia.jpg

Ένα πραγματικό στολίδι, ένας επίγειος παράδεισος που συνδυάζει τους κατάφυτους λόφους της Κρήτης με το βαθύ μπλε της θάλασσας. Η άκρως τροπική παραλία Κεδρόδασος είναι γεμάτη με δέντρα αρκεύθου, τα οποία μοιάζουν με κέδρους και αμμοθίνες, κάνοντας το τοπίο θεαματικό και σαν να βγήκε απευθείας από παραμύθι. Βρίσκεται στα νοτιοδυτικά παράλια της Κρήτης, 76 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Χανίων και μετατρέπεται σε ένα ησυχαστήριο όπου η εκπληκτική θέα «κόβει» την ανάσα.

Ελαφονήσι, Χανιά

elafonisi2.jpg

Και ποιος δε γνωρίζει το ονειρικό Ελαφονήσι! Λίγα μέτρα μακριά από το ήσυχο Κεδρόδασος βρίσκεται το δημοφιλές Ελαφονήσι, όπου τα γαλαζοπράσινα νερά, η ροζ αμμουδιά και το απίστευτο τοπίο με την ισχυρή δόση εξωτισμού έχουν κάνει τη συγκεκριμένη παραλία να φιγουράρει στη λίστα με τις πιο κορυφαίες ολόκληρης της Κρήτης. Το ανεπανάληπτο σκηνικό είναι τόσο ξεχωριστό και stunning, που δε θυμίζει κανένα άλλο στην Ελλάδα. Εάν βρεθείτε εκεί, τολμήστε να πείτε «ναι» στα water sports που πραγματοποιούνται, αφήνοντας εντελώς στην άκρη τις υποχρεώσεις και το overthinking.

Μπάλος, Χανιά

balos-beach-crete-1024x683.jpg

Άλλη μια εξαιρετικά δημοφιλής παραλία της Κρήτης! Ο Μπάλος είναι περίπου 56 χμλ. μακριά από τα Χανιά. Να πούμε στο σημείο αυτό, πως η Guardian την έχει κατατάξει στις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης και το Tripadvisor στις 10 καλύτερες ολόκληρου του κόσμου! Είναι το απόλυτο σκηνικό για να αφεθείτε στην κρητική ατμόσφαιρα, στη γαλήνια αύρα και να θαυμάσετε αυτό το «διαμάντι», που θεωρείται ιδανικό για τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες, αλλά και για βουτιές σε κρυστάλλινα νερά που σίγουρα θα σας μείνουν αξέχαστες.

Μάταλα, Ηράκλειο

image85435727.jpg

Τα Μάταλα είναι από τις πιο φημισμένες παραλίες όχι μόνο της Κρήτης αλλά και της Ελλάδος και βρίσκεται στην δυτική ακτή του νομού Ηρακλείου. Η παραλία είναι σχετικά μικρή, ιδανική για οικογενειακές διακοπές, με χρυσή άμμο και βότσαλα, άριστα οργανωμένη. «Αγκαλιάζεται» από βράχους με σπήλαια που δημιουργούν ένα από τα πιο ιδιαίτερα τοπία στην Κρήτη, που αξίζει να θαυμάσετε από κοντά. Βρίσκεται 75 χλμ νότια του Ηρακλείου, ενώ εκεί θα βρείτε εγκαταστάσεις για θαλάσσια sports και πολλές δραστηριότητες για παιδιά.

Παραλία Ελούντας, Λασίθι

cover.png

Η κεντρική παραλία της Ελούντας βρίσκεται βόρεια του λιμανιού, είναι οργανωμένη και λόγω της θέσης της δίπλα στο κέντρο της Ελούντας, συγκεντρώνει πολύ κόσμο ανά τα καλοκαίρια. Η αμμώδης αυτή παραλία μετατρέπεται σε σημείο συνάντησης για τουρίστες και ντόπιους και πέρα από την απίθανη ομορφιά της, διαθέτει πληθώρα υποδομών για beach volley, εγκαταστάσεις για παιδιά κι ενήλικες, extreme sports και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Πρέβελη, Ρέθυμνο

preveli-exofyllo.jpg

Η παραλία Πρέβελη είναι από τις ομορφότερες στην Κρήτη, αλλά και τον κόσμο ολόκληρο. Επίσημα ονομάζεται Φοίνικας από το μοναδικό φοινικόδασος πίσω από την παραλία, στις όχθες του ποταμού Κουρταλιώτη, ωστόσο οι περισσότεροι τη γνωρίζουν ως Πρέβελη. Όλη η περιοχή είναι μαγευτική, καθώς πριν εκβάλει στη θάλασσα ο ποταμός σχηματίζει μια μικρή λιμνοθάλασσα επιτείνοντας την exotic ομορφιά του τοπίου. Η πρόσβαση στην παραλία απαιτεί μια διαδρομή 20 λεπτών με τα πόδια από τη Μονή της Πρέβελης, γεγονός που την κάνει ακόμα πιο μυστηριώδη και παραδεισένια για τους περιηγητές. Εναλλακτικά, από τον Πλακιά και την Αγία Γαλήνη αναχωρούν συχνά καραβάκια.

Enjoy!