fbpixel

Search icon
Search
Birthday spots: Που μπορούμε να γιορτάσουμε τα γενέθλιά μας στη Θεσσαλονίκη
CITY VIBES

Birthday spots: Που μπορούμε να γιορτάσουμε τα γενέθλιά μας στη Θεσσαλονίκη

Οι προορισμοί που έχουν κατακτήσει μια θέση στην καρδιά μας κάνοντας ξεχωριστή την προσωπική μας «πρωτοχρονιά»


Είναι αλήθεια ότι όσο διασχίζουμε τις δεκαετίες της ζωής, τόσο αντιλαμβανόμαστε ότι έχουμε ανάγκη να μοιραζόμαστε τη χαρά της προσωπικής μας πρωτοχρονιάς με τους ανθρώπους που σημαίνουν κάτι το ουσιαστικό για εμάς. Ένα τραγούδι που σκορπά χαμόγελα σε δευτερόλεπτα, μια συζήτηση που δεν χωρά πολλές αναλύσεις -καθώς ήδη ξέρουμε τις απόψεις μας για το εκάστοτε ζήτημα-, χαμηλός φωτισμός που δίνει το έναυσμα για σφιχτές αγκαλιές και είμαστε έτοιμοι να μετρήσουμε αντίστροφα και να υποσχεθούμε στους εαυτούς μας ότι θα πραγματοποιήσουμε την πολυπόθητη ευχή που συνοδεύει το σβήσιμο των κεριών στην τούρτα! 

Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, η ημέρα των γενεθλίων μας μεταμορφώνεται αυτόματα σε αξέχαστη γιορτινή συγκέντρωση με φίλους, χάρη σε εκείνους τους προορισμούς, οι οποίοι γνωρίζουν άρτια πως θα μας χαρίσουν την περιποίηση και την κατάλληλη ατμόσφαιρα που αναζητάμε. Αρκεί βέβαια -σε αρχικό βήμα- να καταλήξουμε στο concept που επιθυμούμε να αφιερώσουμε στους εαυτούς μας τη λαμπερή αυτή ημερομηνία και μια ευρεία και εκλεπτυσμένη γκάμα επιλογών, μας περιμένει για να εκπληρώσουμε τα επιθυμητά μας πλάνα.

Ας δούμε μαζί τις αντιπροσωπευτικές επιλογές στην πόλη, οι οποίες υπόσχονται να μάς συντροφεύσουν στα γενέθλιά μας με τους πιο εκλεπτυσμένους τρόπους...

Empress Room, MonAsty, Autograph Collection by Marriott International

monasty-ii-7188.jpg

Με σκοπό να μας προσφέρει την απόλυτη ιδιωτική εμπειρία, ειδικά αν την επιθυμούμε για την ημέρα των γενεθλίων μας, το ξενοδοχείο MonAsty έχει δημιουργήσει το Empress Room, έναν χώρο ειδικά σχεδιασμένο για private δείπνα, εκδηλώσεις και συναντήσεις. Ο luxurious αυτός χώρος βρίσκεται στον 1ο όροφο του hotel με μέγιστη χωρητικότητα 16 θέσεις, άκρως κατάλληλη για ένα ιδιωτικό party με φίλους! Το μενού για ακόμη μια φορά αντλεί έμπνευση από τον αναγνωρισμένο chef Γιώργο Στυλιανουδάκη και επιμελείται ο chef Κωνσταντίνος Μποβιάτσης, ενώ η κάρτα των γλυκών φέρει την υπογραφή του Εxereton. Ώρα για διασκέδαση με τον πιο classy τρόπο!

Info: Βασ. Ηρακλείου 45. Instagram: @monasty.hotel

Kitchen Suite

Το όνομα του συγκεκριμένου project μπορούμε να ομολογήσουμε ότι είναι ταυτισμένο με τον ορισμό του private dining. Στην καρδιά της Άθωνος, της παραδοσιακής αγοράς τροφίμων της Θεσσαλονίκης, ένα sophisticated μείγμα μοναδικού σχεδιασμού και ιστοριών κουζίνας, μας περιμένει για να μας χαρίσει πολλά υποσχόμενες στιγμές άφθονης γαστριμαργίας και ειδικά για την ημέρα των γενεθλίων μας θα συμβάλει σε ένα exclusive στιγμιότυπο. Στο κέντρο του Kitchen Suite πρωταγωνιστικό ρόλο κατέχει η ανοιχτή κουζίνα και ένας εκτενής πάγκος, κατάλληλος να χωρά τα πρόσωπα που θα επιλέξουμε να μοιραστούμε μαζί τους μια διαφορετική γαστρονομική ιεροτελεστία. Οι επιλογές που έχουμε είναι δύο: Είτε μπορούμε να μαγειρέψουμε μόνοι μας μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, αξιοποιώντας τον σύγχρονο εξοπλισμό που μάς δίνεται είτε να προχωρήσουμε στην απόλαυση ενός customade μενού από τα χέρια ενός έμπειρου private chef. Ακόμη μια δυνατότητα που μας παρέχεται στον χώρο είναι να διανυκτερεύσουμε στο διπλό κρεβάτι που διαθέτει στο πατάρι των εγκαταστάσεων και ειδικά μετά από ένα γιορτινό βράδυ, γεμάτο μεθυστικά αρώματα και γεύσεις, είναι σίγουρα η κατάλληλη επιλογή! 

Info: Παπαμάρκου 10, Αγορά Άθωνος. Instagram: @kitchen.suite.thessaloniki

Linéaire Restaurant

img-20230504-wa0001-ierea.jpg

Εμπνευσμένο από τους όμορφους γαστρονομικούς προορισμούς του 11ου Arrondissement και του Saint-Germain-des-Pres, το εστιατόριο Linéaire του ραφιναρισμένου Le Cercle De Salonique, μας υποδέχεται με την πιο θερμή διάθεση, κάνοντάς μας να νιώθουμε σαν στο σπίτι μας, ειδικά αν επιθυμούμε να οργανώσουμε τα γενέθλιά μας στους eclectic χώρους του. Σε αυτό το στοιχείο, κρύβεται και η συνταγή του επιτυχημένου ξεκινήματός του. Έχοντας ως προτεραιότητα την εγγύηση ενός άνετου και ιδιαίτερα φιλόξενου περιβάλλοντος, μας οδηγεί στην απόλυτη αίσθηση οικειότητας, κάτι που δεν αποκτιέται εύκολα. Ανοίγοντας την elegant πόρτα του, μας περιμένει μια άκρως classy και cozy έκπληξη που μας θυμίζει την αυθεντική σημασία του "dining pleasure". Στον ημιώροφο του κτηρίου έχουμε την ευκαιρία να συστηθούμε με τον ιδιωτικό του χαρακτήρα και να ζήσουμε μοναδικές στιγμές ενός private dinner χωρητικότητας οχτώ ατόμων. Μπορούμε να καλέσουμε τα πρόσωπα που επιθυμούμε και να γιορτάσουμε μαζί τους, απολαμβάνοντας ένα πολλά υποσχόμενο custom-made menu, το οποίο θα συνοδεύεται από τα premium ποτά και cocktails σε συνεργασία με το bar Le Cercle de Salonique που στεγάζεται στον 1ο και 2ο όροφο του ίδιου κτιρίου. Βon appétit!

Info: Βασ. Ηρακλείου 7. Instagram: @lineaire_restaurant & @lecercle.salonique

Moldee Bar Restaurant

image1-TCrZK.jpeg

Στη συμβολή των οδών Μητροπολίτου Ιωσήφ και Προξένου Κορομηλά, σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης, το Moldee, μας υποδέχεται σε έναν μοντέρνο περίτεχνο χώρο, ο οποίος διακρίνεται ιδιαίτερα για την ενδιαφέρουσα προσέγγιση του casual dining και την classy industrial διακοσμητική του διαμόρφωση, μια άκρως κατάλληλη ατμόσφαιρα για να δειπνήσουμε την ημέρα των γενεθλίων μας. Αν και εσείς δηλώνετε θερμοί εραστές των τολμηρών μαγειρικών συνδυασμών, τότε σίγουρα ο συγκεκριμένος προορισμός αποτελεί την κατάλληλη επιλογή για εσάς. Η μεσογειακή ταυτότητα στην κουζίνα κατέχει κεντρικό ρόλο με γοητευτικές επιρροές από διαφορετικές χώρες, όπως η Ελλάδα, η Ιαπωνία, η Γαλλία και η Ισπανία. Όσον αφορά στην κάβα των οίνων, ακολουθούν την ίδια exclusive φιλοσοφία, όπως επίσης και η λίστα των signature cocktails. Cheers to your birthday!

Info: Μητροπολίτου Ιωσήφ 8, Instagram: @moldee_bar_restaurant

Pelosof

p-so-pelosof-11.jpg

Industrial στοιχεία, έξυπνος φωτισμός, ενδιαφέρουσες μουσικές εναλλαγές και απολαυστικά drink menu δομούν την ταυτότητα του Pelosof, του downtown σημείου διασκέδασης. Είναι αλήθεια ότι ο συγκεκριμένος χώρος σχεδιάστηκε με έναν πολύ ιδιαίτερο και μοναδικό τρόπο που προσέλκυσε το κοινό της πόλης και το έκανε να το ερωτευθεί παράφορα. Το design του βασίστηκε γύρω από την ιδέα να τοποθετηθεί, σ' αυτό το όψιμο νεοκλασικό κέλυφος, ένας χώρος συγκέντρωσης που θα θυμίζει ιστορικό συμπόσιο σε μια ιδιωτική αυλή. Ειδικά για τη γιορτινή νύχτα των γενεθλίων μας σίγουρα αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για να χορέψουμε με την παρέα μας σε ένα ατελείωτο party μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!  

Info: Τσιμισκή 22, Θεσσαλονίκη. Instagram: @pelosof_

Zendaya Fusion Cuisine 

Το πολυτελές καταφύγιο της μοντέρνας fine dining κουζίνας της Θεσσαλονίκης έχει βρεθεί και βρίσκεται στην κορυφή των birthday επιλογών, ειδικά αν έχουμε στο μυαλό μας έναν sensual χώρο για μια αριστοκρατική εμπειρία απόλαυσης. Το εστιατόριο Zendaya στην Προξένου Κορομηλά ξεχωρίζει για τη δημιουργικότητα, τα κορυφαίας ποιότητας συστατικά καθώς και τις άψογες μαγειρικές τεχνικές, οι οποίες συμβάλλουν στο ταξίδι προς τον γαστριμαργικό παράδεισο. Κάθε πιάτο θυμίζει το πιο εξεζητημένο έργο Τέχνης, με τις λεπτομέρειές του να διακρίνονται για την κομψότητά τους. Χαμηλός φωτισμός, ζεστές χρωματικές παλέτες και διάφανα κρυστάλλινα ποτήρια ολοκληρώνουν την αισθητηριακή τελετουργία με τον πιο διακριτικό τρόπο, χαρίζοντας σε κάθε επισκέπτη την ευκαιρία να νιώσει στο έπακρο τη σημασία της πληρότητας. Ας κάνουμε τη βραδιά των γενεθλίων μας να διακριθεί για την refined ατμόσφαιρα που τη συνόδεψε!

Info: Προξένου Κορομηλά 4. Instagram: @zendaya.fusion