fbpixel

Search icon
Search
Βενετία 2022: Οι must-see ταινίες που θα κυκλοφορήσουν στις ελληνικές αίθουσες
ARTS & CULTURE

Βενετία 2022: Οι must-see ταινίες που θα κυκλοφορήσουν στις ελληνικές αίθουσες

Οι κινηματογραφικές παραγωγές που έχουν γίνει ήδη "talk of the town", πρόκειται να σπάσουν τα ρεκόρ εισιτηρίων


Για ακόμη μια χρονιά, όλοι μας έχουμε συντονιστεί στις εξελίξεις που τρέχουν καθημερινά στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας. Καινούργια καλλιτεχνικά projects διαγωνίζονται, συμμετέχοντας με τον δικό τους τρόπο στην 79η γιορτή του σινεμά. Μέχρι στιγμής, αρκετές από τις ταινίες έχουν κάνει πρεμιέρα, παρουσιάζοντας σε κοινό και παραγωγούς το σενάριο και την σκηνοθετική ματιά τους. Μερικές από αυτές έχουν καταφέρει να κατακτήσουν την επιβράβευση και το χειροκρότημα της κριτικής επιτροπής, στοιχείο που κάνει όλους εμάς να ανυπομονούμε για την κυκλοφορία τους στους κινηματογράφους, η οποία πλησιάζει μέσα στους επόμενους μήνες.

Εμείς ξεχωρίσαμε 6 films που έχουν ήδη γίνει "talk of the town" και πρωταγωνιστούν στη λίστα με τις must seen κινηματογραφικές παραγωγές της φετινής χρονιάς 

Blonde

titlo-xAkKw.jpg

O Αυστραλός σκηνοθέτης και σεναριογράφος, Andrew Dominik, έχει μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το ομώνυμο βιογραφικό μυθιστόρημα μυθοπλασίας της Joyce Carol Oates που κυκλοφόρησε το 2000. Η νεαρή Κουβανο - Ισπανή ηθοποιός, Ana de Armas, ενσαρκώνει το ξανθό sexy icon της δεκαετίας του '50, Mairilyn Monroe. Μια τραυματική παιδική ηλικία στέκεται η αφορμή για μια ζωή που προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ λάμψης και απομόνωσης. Το φως στη σκηνή έρχεται αντιμέτωπο με μια ιδιωτική ζωή, γεμάτη από εξαρτήσεις, πόνο και πάθη. Το χαρακτηριστικό στοιχείο της ταινίας είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος της καταλαμβάνει η ασπρόμαυρη εικόνα. Το ψυχολογικό δραματικό film είναι μια παραγωγή των Dede Gardner, Jeremy Kleiner, Tracey Landon, Brad Pitt και Scott Robertson.

Info: Η παγκόσμια πρεμιέρα του "Blonde" έγινε χθες στο 79ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας. Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 16 Σεπτεμβρίου 2022, πριν την προβολή της σε streaming στις 28 Σεπτεμβρίου 2022 στο Netflix.

Δείτε το επίσημο trailer: 


Bones & All

kentrikh-1581-107762960.jpg

Μια ρομαντική ταινία τρόμου ενηλικίωσης του 2022 σε σκηνοθεσία Luca Guadagnino και σενάριο του David Kajganich. Αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος της Αμερικανίδας μυθιστοριογράφου και συγγραφέα ταξιδιού, Camille DeAngelis και κυκλοφόρησε το 2015. Κεντρικοί ήρωες είναι δύο κανίβαλοι εραστές που ξεκινούν από κοινού ένα ταξίδι στην Αμερική της δεκαετίας του '80. Κεντρικοί πρωταγωνιστές είναι οι: Taylor Russell, Timothée Chalamet, Mark Rylance, Michael Stuhlbarg και André Holland.

Info: Το "Bones & All" έκανε πρεμιέρα στο 79ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στις 2 Σεπτεμβρίου 2022. Έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 23 Νοεμβρίου 2022 στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Metro-Goldwyn-Mayer και εκτός από τη Warner Bros. Pictures, με εξαίρεση την Ιταλία, όπου θα διανεμηθεί από τη Vision Distribution.

Δείτε το επίσημο trailer:


Don' t worry darling

dontworry.jpeg

Μεταφερόμαστε στην δεκαετία του '50, στην οποία ένα νεαρό εύπορο ζευγάρι, η Alice and ο Jack Chambers μένουν σε μια ονειρική πόλη, γεμάτη με ανέσεις, η οποία όμως έχει κατασκευαστεί από την μυστηριώδη εταιρεία, στην οποία εργάζεται ο Jack. Τότε, ξεκινά το ταξίδι αναζήτησης της αλήθειας από την Alice σχετικά με την συγκεκριμένη επιχείρηση, κάτι που οδηγεί τη σχέση τους σε εντάσεις . Τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει η Olivia Wilde και το σενάριο έχει επιμεληθεί η Katie Silberman, βασισμένη στο σενάριο των Carey Van Dyke, Shane Van Dyke και Silberman. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Florence Pugh, Harry Styles, Wilde, Gemma Chan, KiKi Layne, Nick Kroll και Chris Pine.

Info: To "Don't Worry Darling" έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο 79ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στις 5 Σεπτεμβρίου 2022 και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 23 Σεπτεμβρίου 2022 από την Warner Bros. Pictures.

Δείτε το επίσημο trailer:


L’immensità

penelope.jpg

Ένα δραματικό film σε σκηνοθεσία του Emanuele Crialese και σενάριο των Francesca Manieri και Vittorio Moroni, σε συνεργασία με τον ίδιο. Η ιστορία διαδραματίζεται στη Ρώμη της δεκαετίας του '70, με κύριους ήρωες της Clara και τα παιδιά της. Πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι: Penélope Cruz, Vincenzo Amato, Elena Arvigo και Filippo Pucillo.

Info: Το "L’immensità" έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο 79ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στις 4 Σεπτεμβρίου 2022 και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ιταλία στις 15 Σεπτεμβρίου 2022. 

Δείτε το επίσημο trailer:


Tár

tar-movie-trailer-cast-release-date.jpg

Η Lydia Tár είναι μια από τις πιο δημοφιλείς και επιτυχημένες συνθέτριες, η οποία ηγείται μιας γερμανικής ορχήστρας. Ο χαρακτήρας δεν αντιστοιχεί σε πραγματική φιγούρα. Η βραβευμένη με Όσκαρ Αυστραλή ηθοποιός, Cate Blanchett, ενσαρκώνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της δραματικής ψυχολογικής ταινίας. Το σενάριο και τη σκηνοθεσία έχει επιμεληθεί ο Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης, Todd Field.

Info: Το "Tár" έκανε πρεμιέρα στο 79ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας την 1η Σεπτεμβρίου 2022 και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες των Ηνωμένων Πολιτειών στις 7 Οκτωβρίου 2022 από την Focus Features. 

Δείτε το επίσημο trailer:


The Whale

titlo-OoDSa.jpg

Μια αμερικανική ψυχολογική δραματική ταινία του 2022 με την σκηνοθεσία της να έχει επιμεληθεί ο Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός ταινιών, Darren Aronofsky. Το σενάριό της έχει γράψει ο δημοφιλής Αμερικανός σεναριογράφος, Samuel D. Hunter. Το film στηρίχθηκε στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Hunter, που έκανε το ντεμπούτο του το 2012. Η πλοκή της αφορά στη ζωή του Charlie, έναν μεσήλικα που ζυγίζει 272 κιλά. Ο ίδιος προσπαθεί να έρθει ξανά κοντά με τη δεκαεπτάχρονη κόρη του. Οι δυο τους απομακρύνθηκαν όταν εκείνος εγκατέλειψε την οικογένειά του για τον σύντροφό του, ο οποίος αργότερα απεβίωσε. Τότε, ο Charlie άρχισε να τρώει από πόνο και ενοχές. Πρωταγωνιστούν οι: Brendan Fraser, Sadie Sink, Hong Chau και Samantha Morton.

Info: Η ταινία "The Whale" έκανε πρεμιέρα στο 79ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στις 4 Σεπτεμβρίου 2022 και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 9 Δεκεμβρίου 2022 από την A24.

Δείτε το επίσημο trailer: