fbpixel

Search icon
Search
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας 2022: Όσα είδαμε στo grand opening του 79ου θεσμού
PEOPLE & MOMENTS

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας 2022: Όσα είδαμε στo grand opening του 79ου θεσμού

Το exclusive night party, το οpening film και οι λαμπερές εμφανίσεις που έκλεψαν τις εντυπώσεις


Προβολείς που δεν σταματούν να λάμπουν στο πιο κομψό red carpet. Εμφανίσεις που σαγηνεύουν σε κάθε τους πέρασμα και το party ξεκινάει. Η αυλαία για την 79η γιορτή του σινεμά άνοιξε χθες και οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι της παγκόσμιας κινηματογραφικής σκηνής, και όχι μόνο, έδωσαν το παρών. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας θα παρουσιάσει και την φετινή χρονιά τα καινούργια καλλιτεχνικά αριστουργήματα της μεγάλης οθόνης, προωθώντας με τον πιο ενεργό τρόπο τις νέες μορφές της διεθνούς φιλμογραφίας. Το θρυλικό Palazzo del Cinema di Venezia, η διαχρονική έδρα του Φεστιβάλ, άνοιξε τις πόρτες του με το πιο luxurious καλωσόρισμα. 

Χθες το απόγευμα, στο pre party της διοργάνωσης, πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε η φετινή πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, η Αμερικανίδα ηθοποιός, Julianne Moore. Η ίδια, επιβιβάστηκε με ένα θαλάσσιο ταξί, φορώντας ένα εντυπωσιακό στράπλες φόρεμα του οίκου Αlaia, με πρωταγωνιστές το μαύρο και κίτρινο χρώμα.

302399713-637301601117889-4882629863207773569-n.jpg


Opening film της διοργάνωσης ήταν το "White Noise". Αποτελεί μια μαύρη κωμωδία του 2022 σε σενάριο και σκηνοθεσία του Noah Baumbach, προσαρμοσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του 1985 του Don DeLillo. Η ίδια θα βγει «στον αέρα» του Netflix στις 30 Δεκεμβρίου. Στο red carpet της πρεμιέρας της, ξεχωριστές εμφανίσεις έκλεψαν τις εντυπώσεις. Η Αμερικανίδα ηθοποιός, Julianne Moore, ξεχώρισε για το total white minimal κοστούμι της. Μαζί της ήταν και τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής, η Γαλλίδα σκηνοθέτιδα, σεναριογράφος και συγγραφέας, Audrey Diwan, η Ιρανή ηθοποιός, Leila Hatami, ο νομπελίστας μυθιστοριογράφος και σεναριογράφος, Kazuo Ishiguro και ο Ισπανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός, Rodrigo Sorogoyen.

venice-film-festival-2022-9.webp
Η φετινή επιτροπή του φεστιβάλ. Από αριστερά: Kazuo Ishigur, Julianne Moore,Rodrigo Sorogoyen ,Audrey Diwan, o Photo:WireImage

Η Αμερικανίδα ηθοποιός και σκηνοθέτιδα της ταινίας "Barbie", Greta Gerwig, σύντροφος του Noah Baumbach, καλλιτεχνικού διευθυντή του "White Noice"έφτασε στην πρεμιέρα με ένα elegant total black suit.

ap22243478261654.webp
Από αριστερά: Adam Driver, Noah Baumbach, Greta Gerwig Photo by Joel C Ryan/Invision/AP

Στο glamorous opening night party που ακολούθησε, τα φωτογραφικά φλας πήραν φωτιά, αποτυπώνοντας τις πιο unique εμφανίσεις. Η Julianne Moore τράβηξε όλα τα βλέμματα πάνω της με την ιδιαίτερη επιλογή ενός αστραφτερού maxi φορέματος του Οίκου Valentino για την Spring collection 2023. Τα στοιχεία που ξεχώρισαν ήταν η κεντημένη παγιέτα με ασορτί κάπα. 

302090845-484085823186490-8679654071403823847-n.jpg
Julianne Moore

Ακόμη μία κομψή εμφάνιση στο κόκκινο χαλί ανήκει στην Hillary Clinton. Η πολιτικός επέλεξε ένα ρούχο που διαφέρει αρκετά από τα κοστούμια που έχουμε συνηθίσει στην ίδια. Με ένα αέρινο μπλε καφτάνι και ένα ζευγάρι άνετα flat shoes έκλεισε με τον πιο γοητευτικό τρόπο το καλοκαίρι.

xlarge.webp
Hillary Clinton

Η δημοφιλής Βρετανίδα ηθοποιός και μοντέλο, Jodie Turner-Smith, η οποία ανήκει στο και στο main cast του opening film, ξεχώρισε με το εκκεντρικό black dress του Οίκου Gucci. Κεντρικές πολυτελείς του λεπτομέρειες ήταν τα πράσινα opera gloves και τα αστραφτερά items που ήταν κεντημένα σε διαφανή σημεία της τουαλέτας. 

jodie-turner-smith-attends-the-white-noise-and-opening-news-photo-1661966970.jpg
Jodie Turner-Smith

O Αμερικανός ηθοποιός, Adam Driver, ο οποίος πρωταγωνιστεί στο "White Noice", έκλεψε τις εντυπώσεις με ένα διακριτικό, all time classic μαύρο κοστούμι.

adam-driver-at-the-opening-red-carpet-of-the-79th-venice-international-film-festival-6.webp
Adam Driver
bill-kramer-academy.webp
Bill Kramer

Εξέχουσα προσωπικότητα που παρευρέθη χθες βράδυ στο Gala των εγκαινίων στη Sala Grande (Palazzo del Cinema) είναι ο νέος Διευθύνοντας Σύμβουλος της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, Bill Kramer. Ο ίδιος σε συνεργασία με αρκετούς εκπροσώπους της Ακαδημίας θα συμμετέχει σε διάφορες σημαντικές εκδηλώσεις για να γιορτάσουν μαζί τον διεθνή κινηματογράφο.