fbpixel

Search icon
Search
MAGAZINE

Back to basics: Τα key-items για να υιοθετήσετε τη minimal τάση της «ήσυχης πολυτέλειας»

Η Quiet Luxury βρίσκεται ξανά, και ακόμη πιο δυναμικά, στο προσκήνιο!


Back to basics: Τα key-items για να υιοθετήσετε τη minimal τάση της «ήσυχης πολυτέλειας»

Nέα εποχή και ήρθε η στιγμή να ανανεώσουμε την γκαρνταρόμπα μας, αγκαλιάζοντας τις τελευταίες τάσεις της μόδας για τον χειμώνα του 2025. Αυτήν τη σεζόν, παρατηρούμε πως ένα σαγηνευτικό mix&match από διαφορετικά στιλ γίνεται ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Για παράδειγμα, η επαναφορά της μποέμικης αισθητικής της δεκαετίας του ’70 αναμειγνύει την αύρα της με το country style, αλλά και δημιουργεί preppy looks σε συνδυασμό με σέξι leopard prints - ένας ιδιαίτερος συγκερασμός τάσεων που χαρίζει στα φθινοπωρινά σύνολα φρέσκο αέρα, χρίζοντάς μας με τον τίτλο του “fashion icon”. Για να εξισορροπηθεί, όμως, αυτός ο χαρακτήρας της φετινής χειμερινής μόδας, οι σχεδιαστές αποφάσισαν να επαναφέρουν και το “Back to Basics”, προτείνοντας την επιστροφή σε όλα τα βασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας και σε μια minimal αισθητική προσέγγιση. Όλες οι αξίες στις οποίες στηρίζεται η εμφάνιση μιας elegant γυναίκας περνούν μέσα από ένα δημιουργικό πρίσμα, που απλουστεύει κάθε μορφή στα κομμάτια που τη συνθέτουν. Kαι μπορεί αυτό το ρεύμα να ξεκίνησε ως αντίδραση στον κορεσμό από τις υπερβολές και τις γρήγορες αλλαγές στον κόσμο της μόδας, όμως παραμένει στο προσκήνιο, διότι εντέλει αποδείχθηκε πως, μέσα από τη διαχρονικότητα, προωθείται και ένας πιο αργός και συνειδητός τρόπος κατανάλωσης, που είναι ζωτικής σημασίας στους καιρούς μας.

hm-home-7010a-03.jpg


The Change We Need

Για τη βιομηχανία της μόδας, η ανάδειξη της ήσυχης πολυτέλειας σε τάση συνδέεται με τη γενικότερη ανάγκη για περιορισμό της υπερκατανάλωσης και προώθηση της σταθερότητας σ’ έναν κόσμο που χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα. Σήμερα, οι καταναλωτές επιζητούν περισσότερο να αποκτήσουν ρούχα που είναι ποιοτικά και ανθεκτικά στον χρόνο, ρούχα που αρνούνται να υπακούσουν σε εφήμερες τάσεις, διατηρώντας την αξία τους.

miu-miu-fw-2024-campaign-ethel-cain-no-logo.jpg


Let’s Break It Down

Η Quiet Luxury ορίζει πως οι καθαρές γραμμές, τα ουδέτερα χρώματα και οι άψογες εφαρμογές μπαίνουν σε πρώτο πλάνο, όπως και οι διαχρονικές επιλογές υφασμάτων, στις οποίες συγκαταλέγονται το μαλλί, το βαμβάκι και το κασμίρ. Η ιδέα δεν είναι να εντυπωσιάσει κανείς με την πρώτη ματιά, αλλά να διαθέτει μια γκαρνταρόμπα που αποπνέει κομψότητα και στιλ. Από τα βασικά κομμάτια, το λευκό πουκάμισο, το μαύρο παντελόνι, το καμηλό παλτό και το little black dress, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της τάσης. Για φέτος, προτιμούμε και τα χαλαρά blazers, τα φαρδιά παντελόνια και τις άκρως θηλυκές φούστες που κερδίζουν τις μετοχές του στιλ, όπως είδαμε σε εξαιρετικά σύνολα στα shows των οίκων Prada, Victoria Beckham, Tom Ford, Hermès και Max Mara. Το “Back to Basics” δεν είναι απλά μια στιλιστική κατεύθυνση, αλλά μια φιλοσοφία ζωής που εστιάζει στην απλότητα, την ποιότητα και την αυθεντικότητα. Αποτελεί μια επιστροφή στις ρίζες της μόδας, όπου η ουσία υπερτερεί του περιττού.

Κεριά του οίκου Loewe

H boutique Saint Laurent στη Champs-Élysées στο Παρίσι

personal style

Βαμβακερή μπλούζα

Ted Baker, Hondos Center Apollonia Politia

Άρωμα Kedu του οίκου Memo Paris, Hondos Center Apollonia Politia

Δερμάτινη τσάντα Hug του οίκου Ferragamo, Kalogirou

Μεταξωτό φουλάρι,

Karl Lagerfeld

Δίχρωμα σκουλαρίκια, MAX&Co.

Ρολόι Datejust 31 Everose σε χρυσό 18Κ με καντράν aubergine με διαμάντια της Rolex,

Art & Style Vildiridis

Φούστα με τσέπες Sandro, Attica

Ballet flats Ras,

Karida 1912

1

Βαμβακερή μπλούζα Ted Baker, Hondos Center Apollonia Politia

2

Φούστα με τσέπες Sandro, Attica

3

Δίχρωμα σκουλαρίκια, MAX&Co.

4

Ρολόι Datejust 31 Everose σε χρυσό 18Κ με καντράν aubergine με διαμάντια της Rolex, Art & Style Vildiridis

5

Δερμάτινη τσάντα Hug του οίκου Ferragamo, Kalogirou

6

Μεταξωτό φουλάρι, Karl Lagerfeld

7

Άρωμα Kedu του οίκου Memo Paris, Hondos Center Apollonia Politia

8

Ballet flats Ras, Karida 1912

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024