fbpixel

Search icon
Search
Αυτά είναι τα πιο trendy patterns του 2024 για τη διακόσμηση του σπιτιού σας
INTERIORS

Αυτά είναι τα πιο trendy patterns του 2024 για τη διακόσμηση του σπιτιού σας

Εντάξτε τα στους χώρους σας ώστε να τους κάνετε ξεχωριστούς


Η αλλαγή στη διακόσμηση του σπιτιού μας είναι ένα fun part κάθε νέας εποχής. Μια καινούρια χρονιά έχει ξεκινήσει και αυτή είναι η ευκαιρία που ψάχνετε για να ανανεώσετε τους χώρους και τη διάθεσή σας. Στην αναζήτηση ιδεών για το στιλ που τελικά θα επιλέξετε, θα έχετε δει πως τα μοτίβα αποτελούν στοιχείο αναπόσπαστο από κάθε σύγχρονη κατοικία. Ποια είναι, όμως, αυτά που θεωρούνται trendy για το 2024 και πώς θα διαλέξετε αυτό που ταιριάζει στον δικό σας χώρο;

Ας ανακαλύψουμε τα πιο hot right now patterns που αξίζουν μια θέση στη διακόσμησή αυτήν τη χρονιά!

1. Ρίγες για τους λάτρεις του κλασικού στιλ

stripe-wallpaper-design-ideas-1.jpg
Φωτογραφία: Bright Bazaar

Οι ρίγες είναι το πιο κλασικό pattern ever! Για φέτος, οι interior design experts προτείνουν το συγκεκριμένο μοτίβο για εσάς που επιλέγετε να κινήστε σε πιο ασφαλή μονοπάτια σε ό,τι αφορά στη διακόσμηση του χώρου σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να «ντύσετε» τον τοίχο του σαλονιού, της κρεβατοκάμαρας ή του γραφείου σας με μια ριγέ ταπετσαρία ή ακόμα και να στρέψετε το ενδιαφέρον σας σε αντίστοιχα υφάσματα για τους καναπέδες, τα κρεβάτια, τις κουρτίνες ή τα χαλιά.


2. Florals για ένα ρομαντικό σκηνικό

vintage-floral-wallpaper-bathroom-design-e1626894957670.jpg
Φωτογραφία: Decorilla

Μια εξίσου all time classic επιλογή που θα σας απογοητεύσει. Μοντέρνα και διαχρονικά, τα florals θεωρούνται must για τη διακόσμηση του σπιτιού και τα συναντάμε σε διάφορες εκδοχές τους. Αυτήν τη χρονιά, προτιμήστε πιο μικρά, vintage-inspired λουλούδια ή παρεμφερή μοτίβα εμπνευσμένα από τη φύση, ώστε να δημιουργήσετε ένα ρομαντικό, παραμυθένιο σκηνικό. Μια πολύ cool κι εναλλακτική πρόταση ακόμα και για το μπάνιο σας.


3. Πουά για ένα playful αποτέλεσμα

81372cf026a9938ec90abe714e3ab68b.jpg
Φωτογραφία: Interior Notes

Μια πιο παιχνιδιάρικη λύση, που όπως φαίνεται να δούμε παντού μέσα στο 2024. Τα πουά ξεχωρίζουν για τον funky τόνο που προσφέρουν όπου κι αν τοποθετηθούν, ωστόσο μπορούν να ταιριάξουν και σε ένα πιο minimal σκηνικό, εάν το προτιμάτε. Πέρα από ταπετσαρίες, μπορείτε να προσθέσετε στους χώρους σας art pieces, όπως πίνακες και διακοσμητικά αξεσουάρ. Αγαπημένη επιλογή και για παιδικό δωμάτιο.


4. Animal prints για ένα wild twist

super-theme-large-okl-sit-00074943-head-cr-spotlight-on-animal-print-leopard-1.jpg
Φωτογραφία: One Kings Lane Blog

Τολμηρά αλλά trendy, τα animal prints στο interior design έχουν έρθει για να μείνουν. Μπορεί το leopard να είναι η απόλυτη τάση για φέτος, αλλά όποιο κι αν επιλέξετε να είστε προσεκτικοί εύκολα μπορεί να οδηγηθείτε σε υπερβολές. Μια ιδιαίτερα πολυθρόνα, μερικά μαξιλάρια ή άλλα μικρά αξεσουάρ στη διακόσμησή σας ίσως είναι αρκετά.


5. Σκακιέρα για cool vibes

veresnovsky-apt-2.jpg
Φωτογραφία: Sight Unseen

Αν θέλετε το σπίτι σας να αποπνέει ένα ανεπιτήδευτο coolness, τότε δεν έχετε παρά να επιλέξετε τη σκακιέρα. Ιδιαίτερη και σε διάφορες χρωματικές εκδοχές, αποτελεί τη σύγχρονη εναλλακτική του κλασικού καρό και όλα δείχνουν πως έχει αγαπηθεί από τους λάτρεις του design. Μια πρόταση που μπορεί να λειτουργήσει υπέροχα ακόμα και για το δάπεδο του σπιτιού σας.


6. Mix & match για τους τολμηρούς design lovers

20161001gkg-11thavesf-065-r-2-5b0f04fc119fa800377d8111.jpg
Φωτογραφία: The Spruce

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να συνδυάσετε τα αγαπημένα σας μοτίβα μεταξύ τους; Δημιουργήστε το απόλυτο mix & match με προσοχή! Επικεντρωθείτε στην ίδια χρωματική παλέτα για ένα πετυχημένο σκηνικό κι επιλέξτε κλασικά patterns, όπως το ριγέ με τα florals ή τα πουά. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει και ίσως είναι πιο εύκολο για να το καταφέρετε απ' όσο νομίζετε.

Δείτε εδώ πώς να εντάξετε σωστά τα patterns στο διακόσμησή σας.

Κεντρική φωτογραφία: AD