fbpixel

Search icon
Search
Πώς να εντάξετε τα prints στη διακόσμησή σας δίνοντας mix&match χαρακτήρα
INTERIORS

Πώς να εντάξετε τα prints στη διακόσμησή σας δίνοντας mix&match χαρακτήρα

Ιδέες και λύσεις για τους λάτρεις των έντονων μοτίβων


Άλλη μια χρονιά που τα έντονα μοτίβα παραμένουν δυναμικά στις τάσεις του interior design. Όσο κι αν πολλοί τα αποφεύγουν, είναι λίγα τα σπίτια που δεν έχουν κανένα printed στοιχείο στη διακόσμησή τους, εκτός κι αν πρόκειται για κάποιον πιστό ακόλουθο του μινιμαλισμού, που κινείται σε λιτές γραμμές τόσο στα έπιπλα όσο και στα extras που προσθέτει. Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, λοιπόν, δώστε στα super hot prints της σεζόν μια ευκαιρία και βάλτε τα στους χώρους σας με τους σωστούς τρόπους που συγκεντρώσαμε για εσάς παρακάτω και δείτε την κατοικία σας να γίνεται πιο ενδιαφέρουσα από ποτέ.

Get Inspired!

Τα florals είναι η απόλυτη τάση για φέτος

5447c77e7ab940a3b67e1ad61a6fe7b7.jpg

Φέτος, οι τάσεις στο interior design έχουν στραφεί σε πιο κλασικές λύσεις, οι οποίες επανέρχονται από τη δεκαετία του '60 και του '70. Τα μοτίβα με λουλούδια θεωρούνται το απόλυτο trend για τη νέα χρονιά κι έχει πραγματικά τον τρόπο να αναβαθμίζει όλο το home σκηνικό. Επιλέξτε το είτε με την τοποθέτηση κάποιας ταπετσαρίας, ενός πίνακα ή ακόμα και στις κουρτίνες και τους καναπέδες σας. Φροντίστε, στο μεταξύ, τα χρώματα που θα προτιμήσετε να «δένουν» με την υπόλοιπη αισθητική που κυριαρχεί σε κάθε σας χώρο.

Προσθέστε λεπτομέρειες για να αποφύγετε τυχόν υπερβολές

5d95698aa8bb45259f640d891de2522b.jpg

Επειδή εύκολα μπορείτε να το παρακάνετε άθελά σας, θα πρέπει να ξεκινήσετε με μικρές προσθήκες στον χώρο σας προκειμένου να νιώσετε σιγουριά για το αποτέλεσμα. Μπορείτε, για παράδειγμα, να τοποθετήσετε μια statement πολυθρόνα που θα «γεμίσει» το σαλόνι σας και θα το κάνει να δείχνει πιο ενδιαφέρον. Έπειτα, μερικές ακόμα προσθήκες μπορούν να λειτουργήσουν εκπληκτικά, όπως ένα εντυπωσιακό χαλί, μια ζωγραφιά στον τοίχο ή κάποιο printed vintage έπιπλο.

Επιλέξτε μοτίβα για τα υφάσματά σας

wildflowerbed.jpg

Ίσως αυτή να είναι η πινελιά που χρειάζεστε! Εφόσον εστιάζετε στις λεπτομέρειες με σκοπό να αποφύγετε τα λάθη και τις υπερβολές, μια πρακτική ιδέα είναι να εντάξετε τα prints στην κατοικία σας μέσα από υφάσματα στους καναπέδες, τα σκαμπό και τα κρεβάτια. Βρείτε το μοτίβο της επιλογής σας και διαλέξτε ριχτάρια, μαξιλάρια σε διάφορα μεγέθη κι ένα σετ της αρεσκείας σας για το κρεβάτι σας. Σαν bonus, μπορείτε να επιλέξετε μια αντίστοιχη κουρτίνα ή ένα χαλί.

Τα γεωμετρικά patterns αποτελούν all time classic επιλογή

b27ce5fca2f7499a10ac21ddf0ddbfac.jpg

Χρόνο με τον χρόνο, βλέπουμε πως τα γεωμετρικά μοτίβα παραμένουν στις τάσεις της διακόσμησης, όσο κι αν αυτές διαμορφώνονται συνεχώς. Προτιμήστε το, λοιπόν, ακολουθώντας τις παραπάνω τακτικές και τα tips διακόσμησης, έτσι ώστε να εξασφαλίσετε ένα αρμονικό και πετυχημένο αποτέλεσμα. Επίσης, εάν ψάχνετε inspiration για παιδικό δωμάτιο, μια τέλεια λύση είναι η προσθήκη μιας πουά ταπετσαρίας στους τοίχους, η οποία θα δώσει pop διάθεση στον χώρο.

Προσοχή στο animal print

animall.jpg

Είναι ενδεχομένως το πιο «δύσκολο» μοτίβο, τόσο στο interior design όσο και γενικότερα. Χρειάζονται μερικές μόνο πινελιές έτσι ώστε να μη δημιουργηθούν υπερβολές, δίνοντας απλώς μια pop up αίσθηση που θα κάνει τη διαφορά σε ολόκληρο τον χώρο. Απ' ό,τι φαίνεται τα animal prints ήρθαν για να μείνουν σε κάθε σύγχρονη κατοικία, κι εσείς μπορείτε να εντάξετε στη δική σας με τα κατάλληλα στοιχεία, τα χρώματα και τη γενική αισθητική που σας αρέσει και ταιριάζει με τη διακόσμηση του σπιτιού σας.