fbpixel

Search icon
Search
Αυτή η ελληνική πόλη μπήκε στη λίστα του CNN με τα 23 καλύτερα μέρη στον κόσμο
TRAVEL

Αυτή η ελληνική πόλη μπήκε στη λίστα του CNN με τα 23 καλύτερα μέρη στον κόσμο

H Θεσσαλονίκη συγκαταλέγεται στους must-visit προορισμούς για το 2023!


Υπάρχουν αυτοί που την αγαπούν και απολαμβάνουν την παραμονή τους σε αυτήν. Υπάρχουν κι αυτοί, που αναγνωρίζουν την ομορφιά της, αλλά και τα «σκοτεινά» της σημεία. Σε κάθε περίπτωση, η Θεσσαλονίκη είναι μία πόλη με τεράστια ιστορία, με τεράστια πολιτιστική κληρονομιά και με μία πολύ-πολύ ιδιαίτερη αύρα. Είναι μία πόλη φωτεινή, λαμπερή, που ίσως πολλές φορές αδικεί η ίδια τον εαυτό της. Μία πόλη που προσφέρεται για ατελείωτες βόλτες και περπάτημα, που τα συνδυάζει όλα, που είναι σαγηνευτική.

Αυτή τη φορά, η πόλη μας βρίσκεται στο επίκεντρο και συγκαταλέγεται στους must-visit προορισμούς του κόσμου για το 2023, με το CNN να κάνει focus σε αυτήν και να στέκεται στην ιδιαίτερη ομορφιά της, παροτρύνοντας τους travel-lovers να τη συμπεριλάβουν στην bucket-list τους.

Ιδιαίτερη στιγμή για τη Θεσσαλονίκη!

The List

shutterstock-2028220409.jpg


Δεν είναι η πρώτη φορά που η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο επίκεντρο και παίρνει τη λάμψη που της αξίζει. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Θεσσαλονίκη συγκαταλέγεται στους go to προορισμούς της Ευρώπης κι όχι μόνο. Τώρα, το CNN δημιούργησε μία λίστα με τα must-visit spots του κόσμου και μέσα σε αυτήν, βρίσκεται και η πόλη μας. «Υπάρχουν πολλοί, διαφορετικοί λόγοι για να επισκεφθεί κανείς τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Με την ανάδειξή της σε γαστρονομική πρωτεύουσα σύμφωνα με την UNESCO, η πόλη πρόσφατα γιόρτασε το reopening της ιστορικής Αγοράς Μοδιάνο και χάρη στην μαγευτική τοποθεσία της -συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα- αποκτά σίγουρα μία θέση στη λίστα με τους καλύτερους city-break προορισμούς της Ευρώπης.

Τι θα μπορούσε να την κάνει ακόμη καλύτερη; Τι θα λέγατε για ένα λαμπερό νέο μετρό; Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τον Νοέμβριο του 2023 αναμένεται να εγκαινιαστεί η κύρια γραμμή ενός μεγαλεπήβολου έργου υποδομής που θα συνδέσει το κέντρο της πόλης με το διεθνές αεροδρόμιο. Τα τρένα θα μεταφέρουν τους επιβάτες μέσα από σήραγγες των οποίων η ανασκαφή έχει προστεθεί στον ήδη πλούσιο κατάλογο αρχαιολογικών ανακαλύψεων της Θεσσαλονίκης, ενώ πολλές από αυτές εκτίθενται σε ειδικά διαμορφωμένους μουσειακούς σταθμούς», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Barry Neild και κάπως έτσι, τα φώτα στρέφονται στην πόλη μας, την πιο ιδανική στιγμή, λίγο πριν να φορέσει τα καλά της για να υποδεχθεί μία ακόμη summer-season.

The City

shutterstock-2078213065.jpg

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται -για μία ακόμη φορά- στο επίκεντρο και αποτελεί θέμα συζήτησης. Η πόλη μας μαγνητίζει τα βλέμματα και αναδεικνύεται σε must-visit προορισμό, για όσους λατρεύουν τα ταξίδια και προτιμούν τις σύντομες αποδράσεις, μένοντας μακριά από τις πιο famous επιλογές. Είναι σημαντικό -όμως- το timing της συγκεκριμένης λίστας, με το CNN να κάνει focus σε αυτήν και να την συμπεριλαμβάνει στη δική του must-visit list, με φόντο την summer-season, που βρίσκεται προ των πυλών. Η Ελλάδα φημίζεται για τα μαγευτικά νησιά της, που συνήθως συγκεντρώνουν όλη τη λάμψη επάνω τους, ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση τα φώτα στρέφονται στη Θεσσαλονίκη, που έχει να προσφέρει πολλά σε όσους την επισκέπτονται. Βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη Χαλκιδική κι από τις εντυπωσιακές παραλίες της, φημίζεται για την πλούσια ιστορία, το πεντανόστιμο φαγητό, την έντονη νυχτερινή ζωή και την πανέμορφη παραλία της κι όταν οι ρυθμοί της πόλης πέφτουν, επικρατεί μία απίστευτη γαλήνη δίπλα στη θάλασσα.

Ποιες άλλες πόλεις βρίσκονται στη λίστα με τους 23 go to προορισμούς; Το CNN τοποθέτησε σε αυτήν -μεταξύ άλλων- το Λίβερπουλ της Μεγάλης Βρετανίας, το Βίλνιους της Λιθουανίας, το Μαναούς της Βραζιλίας, το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, αλλά και τα νησιά Φίτζι, με τη Θεσσαλονίκη να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και να γνωρίζει την αποθέωση. Το λιμάνι της πόλης είναι το μεγαλύτερο του Βορείου Αιγαίου και θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά -συνολικά- της νοτιοανατολικής Ευρώπης κι όσοι έχουν βρεθεί σε αυτήν, παραδέχονται πως από την πρώτη στιγμή ανέπτυξαν μία ιδιαίτερη σχέση μαζί της. Σε μία εποχή, που μας κατακλύζουν οι πολλές, αρνητικές ειδήσεις, το αφιέρωμα αυτό έρχεται να ρίξει άπλετο φως στην πόλη και να μας υπενθυμίσει, πως είμαστε πραγματικά ευλογημένοι που ζούμε σε αυτόν τον τόπο...