fbpixel

Search icon
Search
Ατζέντα της εβδομάδας: Όσα θα κάνουμε στη Θεσσαλονίκη τη νέα εβδομάδα
AGENDA

Ατζέντα της εβδομάδας: Όσα θα κάνουμε στη Θεσσαλονίκη τη νέα εβδομάδα

Οι δημιουργικές προτάσεις για να εμπλουτίσουμε το καθημερινό μας πρόγραμμα


Καλή εβδομάδα! Η Θεσσαλονίκη μας καλωσορίζει με μια σειρά από ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις μέχρι πρωτότυπα μουσικά events. Κάθε ημέρα είναι και μια πρόσκληση για να περάσουμε όμορφες στιγμές. Χθες το βράδυ έριξε αυλαία το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, με σημαντικές διακρίσεις να πρωταγωνιστούν για ακόμη μια χρονιά. Σε ένδειξη σεβασμού, ο καλλιτεχνικός θεσμός ακύρωσε την τελετή λήξης, όπως και την τελετή έναρξης και τις εορταστικές του εκδηλώσεις. Τον Χρυσό Αλέξανδρο του Διεθνούς Διαγωνιστικού τμήματος κέρδισε το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ "Κάτω από τον ουρανό της Δαμασκού" των Χέμπα Χαλέντ, Ταλάλ Ντερκί και Αλί Γουαζί και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στέλνει αυτομάτως την ταινία στη λίστα προεπιλογής για το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ. Τον Αργυρό Αλέξανδρο παρέλαβε το φιλμ "Τι δεν είμαι της Τούντε Σκόβραν". Σημαντικές ήταν και οι διακρίσεις ξένων δημιουργών, οι οποίοι εστίασαν σε ιστορίες της χώρας μας. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αποτελεί η Γαλλίδα σκηνοθέτρια, Gulia Amati, η οποία κέρδισε τρία βραβεία για το ντοκιμαντέρ της "Kristos, the last child". Δεν έλειψαν οι βραβεύεις ανερχόμενων δημιουργών, όπως είναι ο Χρήστος Αδριανόπουλος με την ταινία του "Στον ουρανό του τίποτα με ελάχιστα". 

Η εβδομάδα ξεκίνησε κι εμείς σας προτείνουμε όλα όσα ξεχωρίσαμε! 

ΔΕΥΤΕΡΑ

Κινηματογραφική προβολή "Inside"

inside-poster-FO285.webp
Η αγωνιώδης ιστορία ενός κλέφτη έργων τέχνης ο οποίος παγιδεύεται σε ένα hi-tech ρετιρέ ενός κτιρίου της Νέας Υόρκης, αφού η διάρρηξη που επιχείρησε δεν εξελίσσεται όπως είχε σχεδιαστεί. Κλειδωμένος λοιπόν μέσα στο πολυτελές διαμέρισμα, περιτριγυρισμένος από ανεκτίμητα έργα τέχνης, πρέπει να επιστρατεύσει όλη την οξυδέρκεια και την εφευρετικότητά του προκειμένου να επιβιώσει στο πέρασμα του χρόνου. Σκηνοθεσία: Βασίλης Κατσούπης. Πρωταγωνιστούν: Willem Dafoe, Eliza Stuyck, Gene Bervoets.


Info:
Η ταινία προβάλλεται σε όλες τις κεντρικές περιοχές της πόλης. Επισκεφθείτε τις επίσημες σελίδες τους για να να ενημερωθείτε για ημερομηνίες και ώρες προβολής.

Ομαδική έκθεση "Mini Solos"

768951-r6Hky.jpg
Η Govedarou Art Gallery παρουσιάζει στο χώρο της στη Γεωργίου Παπανδρέου 5, την εικαστική έκθεση με τίτλο: "Mini Solos", την επιμέλεια της οποίας φέρει η εικαστικός και ιδιοκτήτρια της γκαλερί Νατάσα Γκοβεδάρου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 2 Μαρτίου 2023, ώρα 18.00-21.00 και θα διαρκέσει μέχρι 24 Μαρτίου. Το θέμα αυτής της έκθεσης είναι ελεύθερο και θα συμμετέχουν 15 μόνο εικαστικοί με τα έργα τους. Πρόκειται ουσιαστικά για μικρές ατομικές εκθέσεις όπου οι εικαστικοί θα μπορούν σε ένα χώρο των 2 μέτρων φάρδος που θα έχουν στη διάθεση τους να δείξουν τη τεχνική τους με μία ή και περισσότερες θεματολογίες σε μια όμορφη παρουσίαση.


Info: Govedarou - Art Gallery, Γεωργίου Παπανδρέου 5. Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 11:00 έως τις 14:00. 

"Ο φίλος μου ο Ντοστογιέφσκι" της Δήμητρας Παπαδοπούλου ξανά στο Θέατρο Αυλαία

764068.jpg

Τι κοινό θα μπορούσε να συνδέει έναν "Νεοέλληνα" με τον κορυφαίο μυθιστοριογράφο Φ. Ντοστογιέφσκι; Η θεατρική διασκευή της Δήμητρας Παπαδοπούλου αποπειράται να δώσει εξηγήσεις για την ιδιότυπη αυτή συσχέτιση. Ο ήρωας της παράστασης, είναι ο άνθρωπος της διπλανής μας πόρτας. Η καλοπληρωμένη δουλειά του, το καλό σπίτι και το ακριβό αυτοκίνητο είναι τα προϊόντα της ευημερίας και οι προϋποθέσεις της αναγνώρισης του ως "επιτυχημένου" μέλους της κοινωνίας μας. Οι μετανάστες και οι κακόφημες γειτονιές πλήττουν την αισθητική του ενώ απαραίτητο αξεσουάρ-επιβεβαίωση της ανδρικής του ταυτότητας... η Εύα, μια αιθέρια ύπαρξη. Όλα αυτά προ κρίσης.Ερμηνεία: Παύλος Λουτσίδης.

Info: Θέατρο Αυλαία, Τσιμισκή 136. 13 – 14 – 15 Μαρτίου. Ώρα έναρξης: 21:30. 

ΤΡΙΤΗ

Chef’s Lab στο ON Residence

chefs-lab-asianexperiencedinner-1403-1080x1080.jpg

H oμάδα του Όλυμπος Νάουσα και ο chef Δημήτρης Τασιούλας είναι άνθρωποι ανήσυχοι και δημιουργικοί, που διαρκώς ψάχνουν, ανακαλύπτουν, ενδιαφέρονται. Θέλοντας να προχωρήσουν πέρα από το ήδη αγαπημένο μενού του Όλυμπος Νάουσα, αφουγκράζονται και πειραματίζονται με τις νέες τάσεις στη γαστρονομία σε μια προσπάθεια να εξελίσσονται διαρκώς. Έτσι προέκυψε το Chef’s Lab, μια διαδραστική εμπειρία όπου οι καλεσμένοι δοκιμάζουν νέες γεύσεις, ενώ παράλληλα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν με τον σεφ και την ομάδα του, να προτείνουν ιδέες και να μάθουν περισσότερα για τις επόμενες γεύσεις του Όλυμπος Νάουσα. Κάθε Τρίτη είμαστε όλοι καλεσμένοι να δοκιμάσουμε, να συζητήσουμε και να ανακαλύψουμε μαζί τους αυτές τις νέες τάσεις πριν ακόμα φτάσουν στα πιάτα του “Όλυμπος Νάουσα” σε μοναδικές βραδιές 22 μόνο θέσεων. 

Γαστρονομικές εκπλήξεις, εκλεκτοί καλεσμένοι, απροσδόκητοι συνδυασμοί μας περιμένουν σε μια εμπειρία γαστρονομίας διαφορετική από αυτές που έχετε συνηθίσει. Οι γευστικές περιπέτειες ξεκινούν την Τρίτη 14 Μαρτίου, με την πρώτη εκδήλωση! Ο Δημήτρης Τασιούλας και η ομάδα του εξετάζουν μια όχι και τόσο γνωστή του αγάπη: τους δρόμους της Ασίας. Πειραματίζεται με izakaya, φτιάχνει σπιτικά dumplings ανοίγει τα καλύτερα γιαπωνέζικα ουίσκι του και μας περιμένει για να τα απολαύσουμε. 

Info: ON Residence, Λεωφόρος Νίκης 5. έναρξη: Τρίτη, 14 Μαρτίου στις 21:00. Instagram: @on_residence @olympos_naoussa Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις: 231 027 5715.

Κινηματογραφική προβολή "Το Ήσυχο Κορίτσι - The Quiet Girl"

768070-HY3fd.jpg

Λόγω της εγκυμοσύνης της μητέρας της, ένα πραγματικά ήσυχο κορίτσι θα περάσει το καλοκαίρι με μακρινούς συγγενείς. Τρυφερή μεταφορά του αναγνωρισμένου διηγήματος "Foster"της Ιρλανδής συγγραφέα Claire Keegan. Αποφεύγοντας τις συμβάσεις ταινίας ενηλικίωσης, ο πρωτοεμφανιζόμενος Ιρλανδός σκηνοθέτης, Colm Bairéad, συγχρονίζει την καρδιά της ιστορίας με τους παλμούς του θεατή. Πρωταγωνιστούν: Carrie Crowley, Andrew Bennett, Catherine Clinch.

Info: Options Μακεδονία - αίθουσα 4,Τομπάζη 15, Πυλαία. Τρίτη στις 20:10. Κινηματογράφος Μακεδονικόν, Τρίτη στις 20:00. Σινέ Αθήναιον - αίθουσα 1, Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 35. Τρίτη στις 18:00 & 21:30. 

ΤΕΤΑΡΤΗ

Wine Days”: Ιστορίες οινοποιίας με φόντο το Samite Gastro Bar του Monasty Hotel 

monasty-ii-5765-Q1k5i.jpg

Μια σειρά από μοναδικά events με κορυφαίους οινοποιούς της Βορείου Ελλάδας, αναμένεται να φιλοξενήσει το all-day Samite Gastro Bar, στο πολυτελές MonAsty, Autograph Collection by Marriott International, υπό την διαχείριση της SWOT Hospitality. Οι “Wine Days” ξεκινούν από τις 15 Μαρτίου και θα διαρκέσουν μέχρι αρχές του επόμενου μήνα, χαρίζοντάς μας μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία, από νωρίς το μεσημέρι μέχρι και το βράδυ. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν δυναμικά με το οινοποιείο Nico Lazaridi, ενώ θα ακολουθήσουν προτάσεις ετικετών από το Alfa Estate και το Κτήμα Γεροβασιλείου. Κάθε νέα εβδομάδα μια νέα λίστα κρασιών από τον εκάστοτε παραγωγό θα παρέχει μοναδικές επιλογές σε φιάλη, ποτήρι ή tester (50ml), και θα είναι διαθέσιμη για 5 μέρες.

Κάθε Πέμπτη, ambassador από το κάθε οινοποιείο θα παρουσιάζει τις ετικέτες τους και θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με την παραγωγή, την εμφιάλωση και τους γαστρονομικούς συνδυασμούς που ταιριάζουν σε κάθε κρασί, απογειώνοντας την εμπειρία για όσους επιθυμούν να δοκιμάσουν νέες ποικιλίες.Η ιδανική επιλογή για ένα ξεχωριστό και αξέχαστο lunch break με φόντο το κοσμοπολίτικο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ή χαλαρωτικές after office hours, για επαγγελματικά γεύματα ή για ειδικές περιστάσεις!

Info:
Monasty, Autograph Collection. Βασιλέως Ηρακλείου 45. T: +30 2310 274545, E: info@monastyhotel.com.  “Wine Days” Calendar: 15- 19/03 - Nico Lazaridi, 22-26/03 - Alfa Estate & 29/03-02/04 - Κτήμα Γεροβασιλείου. Για κρατήσεις στο Samite Gastro Bar: +30 2310 274545. Instagram: @monasty.hotel

''Εχθροί'' του Ισαάκ- Μπάσεβις Σίνγκερ στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

765808.jpg
Ένας άντρας προσπαθεί να ξεπεράσει τον εφιάλτη, το αξεπέραστο τραύμα του ολοκαυτώματος και βρίσκεται αντιμέτωπος με τις τρεις σημαντικότερες γυναίκες της ζωής του, ψάχνοντας για έρωτα, αγάπη και σωτηρία. Ο Χέρμαν Μπρόντερ, εβραϊκής καταγωγής, έχοντας διασωθεί από το Ολοκαύτωμα ζει στη Νέα Υόρκη, λίγα χρόνια μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι μνήμες της καταδίωξης τον αναγκάζουν να επιβιώνει στη σκιά, προστατεύοντας διαρκώς τα ίχνη του. Παντρεμένος με την Πολωνή υπηρέτριά του που τον έσωσε, διατηρεί σχέση με τη Μάσα, με την οποία είναι ερωτευμένος, ενώ τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο όταν εμφανίζεται στην πόλη και η Ταμάρα, η πρώην γυναίκα του, που τη θεωρούσε νεκρή. Παίζουν οι ηθοποιοί: Μελίνα Αποστολίδου, Παναγιώτης Καμμένος, Γιάννης Καραμφίλης, κ,ά.

Info: Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Εθ. Ἀμύνης 2. Τετάρτη στις 19:00.

Κινηματογραφική προβολή "Οι Δύο Όψεις του Ξυραφιού - Both Sides of the Blade"

both-sides-of-the-blade-1gfhq.jpg

Στο Παρίσι, η Sara βρίσκεται εγκλωβισμένη ανάμεσα σε δυο άντρες: ο ένας είναι ο Jean, o σύντροφος της στη ζωή, και ο άλλος είναι ο François, o καλύτερος του φίλος και άλλοτε εραστής της. Η ταινία "Both Sides of the Blade" (Στην άλλη κόψη του ξυραφιού", έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στις 12 Φεβρουαρίου 2022 στο 72ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, όπου διαγωνίστηκε για τη Χρυσή Άρκτο, ενώ η Claire Denis έλαβε την Αργυρή Άρκτο Καλύτερης Σκηνοθεσίας. Πρωταγωνιστούν: Juliette Binoche, Vincent Lindon, Grégoire Colin, κ,ά.

Info: Options Μακεδονία - αίθουσα 5,Τομπάζη 15, Πυλαία. Τετάρτη στις 19:00. Σινέ Αθήναιον - αίθουσα 1, Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 35, Τετάρτη στις 19:30.

"10 χρόνια Σοφίας" με τη Σοφία Μουτίδου στο Θέατρο Βεργίνα

moutidou.jpg

Η Σοφία Μουτίδου μαζεύει σε μία αποσκευή, και έρχεται στο Vergina Theatro, τους καλύτερους μονολόγους και τις πιο καυτές στιγμές από την εντυπωσιακή 10ετή πορεία της στο stand up comedy. Ζήστε σε μία παράσταση όλα όσα έκαναν χιλιάδες θεατές να γελάσουν στις sold out παραστάσεις της σε Ελλάδα & Κύπρο. Από το «γιατί οι Έλληνες άντρες δεν θέλουν να γίνουν Σουηδοί» μέχρι το «γιατί θέλουν να γίνουν Σουηδές», όλα μπαίνουν στο μικροσκόπιο της Σοφίας Μουτίδου.

Info: Regency Casino Thessaloniki - Θέατρο Βεργίνα, 12ο χλμ. Θεσσαλονίκης-Αεροδρομίου Τετάρτη στις 22:00. 

ΠΕΜΠΤΗ

"Αλγό-Ρυθμος | Μια σουρεαλιστική περιπλάνηση μνήμης" στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

pp0853j0002v01-fr13d.jpg

Αληθινές ιστορίες και μυθοπλασία περιπλέκονται σε αυτή τη χειροποίητη performance πάνω στην ανατομία της ανθρώπινης μνήμης. Η Αλεξάνδρα Καζάζου και η Ελεάνα Γεωργούλη συναντούν τις πρωτότυπες μουσικές του θρυλικού Γιάννη Αγγελάκα, μέσα στον αναπάντεχο σκηνικό κόσμο του Χρίστου Λάσκαρη και του Βασίλη Χατζόπουλου και το φωτιστικό σύμπαν που συνθέτει ο Karol Jarek στο Φουαγιέ της ΕΜΣ. Μια τρυφερή και συνάμα χιουμοριστική μουσική αφήγηση για τα συγκοινωνούντα δοχεία τη μνήμης και της λήθης στο προσκήνιο των μεγάλων ιστορικών μεταβάσεων που γνώρισε ο Δυτικός Κόσμος του τελευταίου αιώνα. Διανομή: Ελεάνα Γεωργούλη, Αλεξάνδρα Καζάζου.

Info: Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Εθ. Ἀμύνης 2. Πέμπτη στις 21:00. Διάρκεια: έως 31 Μαρτίου.

Ο Κατά φαντασίαν ασθενής του Μολιέρου στη Μονή Λαζαριστών

kthbe-fantasy-patient-promo-22022023-by-mike-rafail-21.jpg
«Ο Κατά φαντασίαν ασθενής», ένα από τα πιο γνωστά έργα του Μολιέρου, θα παρουσιαστεί από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός). Ο σκηνοθέτης και συνθέτης Θοδωρής Αμπαζής συνεργάζεται με τον συνθέτη Νίκο Κυπουργό παρουσιάζοντας μια μουσική ανάγνωση της αγαπημένης κωμωδίας, βασισμένη στην αριστοτεχνική μετάφραση του Ιωάννη Πολέμη. Πρεμιέρα: Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023.Πρόκειται για μια αξεπέραστη μουσική κωμωδία που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια αλλά και για μια επετειακή παράσταση, καθώς φέτος συμπληρώνονται 350 χρόνια από το θάνατο του Μολιέρου, του πιο πολυδιαβασμένου και πολυπαιγμένου Γάλλου συγγραφέα, που δεν είναι μόνο επίκαιρος, αλλά ανήκει σε όλες τις εποχές. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο o Kαλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ Αστέριος Πελτέκης (σε διπλή διανομή με τον Γρηγόρη Παπαδόπουλο).

Info: Μονή Λαζαριστών - Σκηνή Σωκράτης Καραντινός, Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη. Πέμπτη στις 21:00. 

Oμαδική έκθεση ζωγραφικής "Ένα εικαστικό μυθιστόρημα για τη Θεσσαλονίκη"

542390225756f78888142d54f3d17e01-xl.jpg

Μια ερευνητική προσπάθεια ΜΕ σκοπό έχει να σκιαγραφήσει τη Θεσσαλονίκη, να ξετυλίξει τις όψεις της πόλης σαν μικρές ιστορίες και τελικά να δημιουργήσει ένα σπονδυλωτό εικαστικό μυθιστόρημα. Κάθε μία από τις 8 θεματικές ενότητες αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο. Οι θεματικές ενότητες είναι: "Άνω Πόλη", "Το λιμάνι", "Η κεντρική αγορά", "Παραλία Θεσσαλονίκης, Θερμαϊκός", "Παραβαρδάρια περιοχή, σιδηροδρομικός σταθμός Θεσσαλονίκης", "Γενικές απόψεις Θεσσαλονίκης, περιαστικός χώρος", "Αρχιτεκτονικά, βιομηχανικά κτίσματα και μνημεία της Θεσσαλονίκης", "Σκηνές με ανθρώπους στην παραλία".

Στην έκθεση συμμετέχουν οι κυριότεροι Θεσσαλονικείς καλλιτέχνες με σημαντική θητεία στην αστική τοπιογραφία: Αδαμαντίδης Γιάννης, Βλαχοπούλου Άρτεμις, Ζαχαριάδης Σώτος, Ζογλοπίτης Φώνης, Θωμαΐδη Ναταλία, Ιωαννίδης Βασίλης, Κουτρουμπής Κώστας, Μαβίδης Γιάννης, Μάνος Φίλιππος, Παπασπύρου Ντίνος, Τσατσάγιας Γιάννης.

Info: Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης, Βασ. Όλγας 182 & Θεμ. Σοφούλη. Πέμπτη από τις 10:00 έως τις 18:00. 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Excelsior X Streetstyler – Έκθεση Φωτογραφίας

snapinstaapp-1080-334849444-778735680504747-4196111614293436936-n.jpg

Το Excelsior, το πιο fashionable ξενοδοχείο στην Ελλάδα συναντά τη “Sartorialist” της συμπρωτεύουσας σε μια έκθεση φωτογραφίας που ξεκινάει στις 17 Μαρτίου. Μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές fashionistas της πόλης, αλλά και και κομψοί άνθρωποι της διπλανής πόρτας πρωταγωνιστούν στα πορτρέτα της Θεοδώρας Γάτση, γνωστή ως Streetstyler. Η Θεοδώρα αποτυπώνει την αγάπη της Θεσσαλονίκης για τη μόδα και τις λεπτομέρειες που κάνουν τους κατοίκους της μοναδικούς μέσα από τη δική της ματιά. Η έκθεση εγκαινιάζεται με ένα event στο fashion hotel Excelsior στις 17 Μαρτίου, που γιορτάζει τη μόδα, τους Θεσσαλονικείς, αλλά και τους περαστικούς από το μεγάλο λιμάνι του Θερμαϊκού που παθιάζονται με το streetstyle. Είμαστε όλοι προσκεκλημένοι για να γνωρίσουμε το ενδιαφέρον αυτό σύμπαν της.

Excelsior, the fashion hotel that rocks the city!

Info: Κομνηνών 10 & Μητροπόλεως 23. Διάρκεια έκθεσης: 17 Μαρτίου – 23 Απριλίου. Ώρες event: 20:00 - 23:00. Instagram: @excelsior_gr & @streetstylegr

"Αθώος ή Ένοχος" στο θέατρο Αμαλία

770278.jpg

Το κοινό καλείται να αποφασίσει: Αθώος ή ένοχος; Το δυνατό δικαστικό δράμα του Βρετανού θεατρικού συγγραφέα Jeffrey Archer, που ξεσήκωσε με την πλοκή του το θεατρικό Λονδίνο, ανεβαίνει κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αμαλία. Μια ανατρεπτική παράσταση που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών, οι οποίοι καλούνται για δύο ώρες, να γίνουν ένορκοι στη δίκη και να αθωώσουν ή να καταδικάσουν τον κατηγορούμενο, βγάζοντας την τελική απόφαση.

Ένας διακεκριμένος γιατρός κατηγορείται ότι δολοφόνησε την γυναίκα του για να κληρονομήσει την περιουσία της. Ο καλύτερος του φίλος, γνωστός ποινικολόγος αναλαμβάνει την υπεράσπιση του. Μια γιατρός ισχυρίζεται ότι είχαν ερωτική σχέση και πως το βράδυ του φόνου ήταν μαζί. Τα στοιχεία της ενοχής είναι εξίσου ισχυρά με τα στοιχεία της αθωότητάς του. Και οι θεατές καλούνται να γίνουν ένορκοι. Το κοινό πρέπει να αποφασίσει…Ερμηνεύουν: Νόνη Ιωαννίδου, Αντώνης Ραμπαούνης, Γιώργος Φρατζεσκάκης, κ,ά.

Info: Θέατρο "Αμαλία", Αμαλίας 71. Πρεμιέρα: Παρασκευή στις 21:00.

Γιάννης Κότσιρας "Κατάστρωμα Α" στο Θέατρο Αριστοτέλειον

736812.jpg

Το φετινό χειμώνα ο Γιάννης Κότσιρας θα παρουσιάσει μια μουσικοθεατρική παράσταση, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή και κείμενο Οδυσσέα Ιωάννου. Μέσα από την ιστορία ενός άντρα και μιας γυναίκας που γνωρίζονται τυχαία στο κατάστρωμα ενός πλοίου της γραμμής, ξεδιπλώνεται η μουσική πορεία του Γιάννη Κότσιρα, με τραγούδια από το προσωπικό του ρεπερτόριο καθώς και τραγούδια από τη σπουδαία κληρονομιά των μεγάλων μας δημιουργών. Μια ιστορία για την ελπίδα, πως στο τέλος κάθε ταξιδιού υπάρχει πάντα κάποιο λιμάνι να μας περιμένει.

Info: Θέατρο "Αριστοτέλειον", Εθ. Ἀμύνης 2. Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00.

Γλυκερία και Μελίνα Ασλανίδου "Πάμε μαζί!" στο Θέατρο Βεργίνα

glykaeri-aslanidou-2019.jpg

Η Γλυκερία και η Μελίνα Ασλανίδου παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό και αυθεντικό μουσικό πρόγραμμα γεμάτο με τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, αλλά και αγαπημένα τραγούδια-σταθμούς μεγάλων Ελλήνων δημιουργών. "Πάμε μαζί" με την λαϊκή φωνή της Γλυκερίας & τη χροιά της Μελίνας!

Info: Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 22:00.

Μαρία Πασχαλίδου έκθεση "Συγκοινωνούντα Δοχεία"

772534.jpg

H Nitra gallery με μεγάλη χαρά παρουσιάζει στη Θεσσαλονίκη την τελευταία ενότητα δουλειάς της Μαρίας Πασχαλίδου στην οποία πραγματεύεται τη νίκη της ζωής πάνω στη φθορά. Παρατηρώντας τη φύση που βρίσκει πάντα τον τρόπο/δρόμο να προχωρά, δημιουργεί πίνακες και μία εγκατάσταση συνδυάζοντας οργανικά και ανόργανα υλικά που συλλέγει από το περιβάλλον, όπως χώμα, πέτρες, κλαδιά, κάρβουνο, άχυρα, τσιμέντο, σοβάδες από παλιά σπίτια κ.α. Το έργο της συνδέεται με έννοιες, όπως η φθορά, ο χρόνος, η μνήμη, το τραύμα αλλά και ο θρίαμβος της ζωής και η αναγέννηση. Ο τίτλος της έκθεσης 'Συγκοινωνούντα Δοχεία' προέρχεται από το γνωστό έργο του Αντρέ Μπρετόν από όπου είναι δανεισμένοι όλοι οι τίτλοι των έργων της.

Info: Nitra Gallery, Φιλίππου 51. Εγκαίνια: Παρασκευή από τις 10:30 έως τις 14:00. 

Ομαδική έκθεση "Restart"

771931.jpg

Η Artforum Gallery, με αφορμή τα 40 χρόνια συνεχούς λειτουργίας της, παρουσιάζει μια σειρά εκθέσεων συνεργατών της. Την Παρασκευή 17-3-2023 εγκαινιάζεται η ομαδική έκθεση "Restart" στην οποία συμμετέχουν με έργα τους οι εξής καλλιτέχνες: Αβραμίδης Βασίλης, Αμελαδιώτης Δημήτρης , Αυγέρης Στέλιος, Θόδωρος (Παπαδημητρίου), Ζογγολόπουλος Γιώργος, Ιωάννου Σταύρος, Καράς Χρήστος, Κουλεντιανός Κώστας, Λαχανάς Χρήστος, Μανουσάκης Μιχάλης, Μεράντζας Δημήτρης, Μιχαηλίδης Μιχάλης, Πετρίδης Χρήστος, Πολυμέρης Μανώλης, Πατσόγλου Αριστείδης, Ξόνογλου Δημήτρης, Τανιμανίδης Παναγιώτης, Τόλης Νίκος, Φαζός Κωνσταντίνος, Φραγκουλίδου Ράνια, Φωκάς Γιάννης, Φωτιάδου Ελένη.

Info: Artforum Gallery, Τσιμισκή 113. Εγκαίνια: Παρασκευή από τις 12:00 έως τις 19:00. 

ΣΑΒΒΑΤΟ

Ο Avi Avital με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο Μουσικής

6096ae68588bf67af711a2abe8df96af-aALP7.jpg
Ο Avi Avital είναι ο σπουδαιότερος βιρτουόζος μαντολίνου στον κόσμο που με τη δεξιοτεχνία του έχει καθιερώσει εκ νέου το μαντολίνο ως σολιστικό όργανο. Το παίξιμό του έχει περιγραφεί ως «εξαίσιο, με ευαισθησία και εκπληκτική ευελιξία», ενώ ο ίδιος περιγράφεται ως «παθιασμένος και εκρηκτικά χαρισματικός μουσικός» (New York Times), καθώς και ως «ένας μουσικός που μπορεί να πείσει τον ακροατή να τον ακολουθήσει οπουδήποτε». Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης μας προσκαλούν σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με πρωταγωνιστή τον Avital, με σκοπό να μας ταξιδέψουν στα άγρια και ρομαντικά τοπία της Σκωτίας.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου & παραλία. Σάββατο στις 21:00. 

''Cosmos: Κοινωνία συναισθημάτων'' στο θέατρο Κολοσσαίον

cosmos-koinonia-synaisthima-730x410.webp
Η χοροθεατρική παράσταση "Cosmos: Κοινωνία Συναισθημάτων" μέσα από το χορό, τα ακροβατικά και την υποκριτική αναδεικνύει σημαντικά κοινωνικά ζητήματα που μαστίζουν τη σημερινή κοινωνία (Bullying, Βία Κατά των Γυναικών, Ενδοοικογενειακή Βία, Πόλεμος, Κλιματική Αλλαγή). Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους, που συνδυάζει πολλά είδη χορού με ακροβατικά, εντυπωσιακά εφέ, δημιουργώντας μια συναρπαστική ατμόσφαιρα που θα αγγίξει τους θεατές, θα δημιουργήσει προβληματισμούς και θα αναδείξει προτάσεις για δράση. Μέσα από τις αφηγήσεις των πρωταγωνιστών αναλύονται πέντε βασικά συναισθήματα, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο είναι παρόντα στις ζωές όλων μας. 

Χορευτές- Ακροβάτες: Ροδούλα Γκουλιαμπέρη, Γιώργος Χιώτης, Ιωάννα Δούκα, κ,ά. Ηθοποιοί: Ευτυχία Ψωμά, Παναγιώτης Καπρίτσιος
Τραγουδίστρια-Ηθοποιός: Έλενα Τιτίρλα. 

Info: Θέατρο ''Κολοσσαίον'', Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 150. Σάββατο στις 20:00 & Κυριακή στις 19:00. 

«Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει» στο θέατρο Σοφούλη

Το παγκοσμίου φήμης αριστούργημα, «Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει» του Λουίς Σεπούλβεδα, έρχεται από την ομάδα BLACKBIRD στις 18 Μαρτίου στο θέατρο Σοφούλη για τέσσερις μόνο παραστάσεις! Η Κενγκά, ένας άτυχος γλάρος, πέφτει θύμα της ‘μαύρης μάστιγας’, μιας πετρελαιοκηλίδας που έχει μολύνει τη θάλασσα. Λίγο πριν πεθάνει γεννάει ένα αυγό, το οποίο εμπιστεύεται σ’ ένα ‘γάτο μαύρο και πελώριο και χοντρό’ που ακούει στο όνομα Ζορμπάς, και του ζητά να μάθει στο μικρό γλάρο, που θα βγει από το αυγό, πώς να πετάει. Παρόλο που ο Ζορμπάς είναι γάτος και δεν έχει ιδέα για το πώς να φέρει εις πέρας αυτήν την παράξενη αποστολή συμφωνεί, και μαζί με τους άλλους γάτους του λιμανιού προσπαθούν να βοηθήσουν αυτό το πλάσμα που είναι τόσο διαφορετικό από εκείνους. Πρωταγωνιστούν: Μαρκέλλα Καραπιπέρη, Γιώτα Κασιμιάδου, Χρύσα Σεραφείμ, Γιώργος Τερζής. 

Info: Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5, Καλαμαριά. Πρεμιέρα Σάββατο 18 Μαρτίου στις 18:15. Διάρκεια: έως 2 Απριλίου. 

"Στο πέμπτο σκαλοπάτι" στο Θέατρο Φαργκάνη

pempto-skalopati-1.jpg
Οι Θεατρικές Επιχειρήσεις Μαροσούλη παρουσιάζουν το διάσημο αστυνομικό θρίλερ του Φρέντερικ Νοτ "Στο πέμπτο σκαλοπάτι" σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν στο Θέατρο Φαργκάνη. Ο Τόνυ και η Μάργκοτ ήταν ένα ευτυχισμένο ζευγάρι. Όταν στη ζωή της Μάργκοτ εμφανίστηκε ο Μαξ, σύννεφα σκέπασαν το γάμο τους και το ενδεχόμενο μιας δολοφονίας έγινε πλέον ορατό.

Ο Τόνυ σχεδιάζει το τέλειο έγκλημα. Παντρεύτηκε τη Μάργκοτ για τα χρήματά της και –τώρα που εκείνη τον απατά με τον Μαξ– σκοπεύει να τη δολοφονήσει για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Για τη δολοφονία προσλαμβάνει έναν παλιό γνωστό του, άνθρωπο του υποκόσμου. Όσα θ’ ακολουθήσουν θα συμπαρασύρουν όλους τους ήρωες σ’ ένα σκοτεινό μυστήριο, όπου τα φαινόμενα απατούν. Την υπόθεση θ’ αναλάβουν να εξιχνιάσουν ένας αστυνομικός επιθεωρητής της Σκότλαντ Γιαρντ και ο εραστής της Μάργκοτ. Πρωταγωνιστούν: Αλέκος Συσσοβίτης, Φαίη Ξυλά, Αποστόλης Τότσικας, κ,ά.

Info: Θέατρο Φαργκάνη, Αγίου Παντελεήμονος 10. Σάββατο στις 18:15 & στις 21:15. Κυριακή στις 18:15 & στις 21:15. 

ΚΥΡΙΑΚΗ

Hyatt Regency Thessaloniki GO BRUNCH ΕVENT with Estrella

thess-p173-ambrosia-sunday-brunch.jpg

Αέρας από Λονδίνο έρχεται την Κυριακή 19 Μαρτίου, στο Αμβροσία του Hyatt Regency Thessaloniki. Σε αυτό το brunch ο executive chef Απόστολος Αλτάνης , οι Two chefs ...Max & Ed του Catalyst Roasters που έρχονται απευθείας από το Λονδίνο μαζί με την ομάδα του Estrella, ετοιμάζουν το αυθεντικό Sunday Roast, αρνάκι με σάλτσα μέντας, pancakes! Όλη η εκδήλωση θα συνοδεύεται με βρετανικές μουσικές επιλογές με τη live indie super pop band Ta Toy Boy και από τον Dj και ραδιοφωνικό παραγωγό Στέφανο Τσιτσόπουλο. Είμαστε όλοι καλεσμένοι σε ένα μοναδικό αισθητηριακό ταξίδι.

Info: Hyatt Regency Thessaloniki, 13o χλμ Θεσσαλονίκης - Περαίας. Κυριακή 19 Μαρτίου 13:00 – 17:00. Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις για παιδιά από 0 – 6 ετών είναι δωρεάν ενώ για παιδιά από 6 – 12 ετών προσφέρεται έκπτωση 50% από την τιμή του ενηλίκου. Instagram: @hyattregencythessaloniki

Κρατήσεις

Hyatt Regency Thessaloniki

Τηλέφωνο: +30 2310 401411

Fax: +30 2310 401100

E-mail: dine.hrthessaloniki@hyatt.com

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Hyatt Regency Thessaloniki, παρακαλούμε επισκεφθείτε το www.thessaloniki.regency.hyatt.com

The Phantom of the Opera στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

1409973543000-170258625.webp

Η παράσταση - φαινόμενο των 140.000.000 θεατών παγκοσμίως και του απόλυτου ρεκόρ εισιτηρίων στην Ελλάδα, επιστρέφει. Μετά από 49 sold out παραστάσεις, που σημείωσαν ρεκόρ εισιτηρίων στην ιστορία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και του Christmas Theater στην Αθήνα, το μιούζικαλ - υπερθέαμα του Andrew Lloyd Webber επιστρέφει. Το ρομαντικό και επιβλητικό έργο με τα διάσημα κλασσικά τραγούδια που έχουν αφήσει εποχή, το άρωμα σασπένς και μυστηρίου και την τρυφερή ιστορία αγάπης μεταξύ της Κριστίν και του μυστηριώδους «Φαντάσματος της Όπερας των Παρισίων» ανεβαίνει στη σκηνή του Christmas Theater και του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με την υπογραφή κορυφαίων διεθνών συντελεστών.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου & παραλία. Παρασκευή στις 20:30, Σάββατο στις 15:30 & στις 20:30 & Κυριακή στις 15:00 και στις 20:00. 

Have a nice week!