fbpixel

Search icon
Search
Αprès-ski glow: Έτσι θα παραμείνετε ενυδατωμένες απολαμβάνοντας μία ημέρα στα χιόνια
WELLNESS

Αprès-ski glow: Έτσι θα παραμείνετε ενυδατωμένες απολαμβάνοντας μία ημέρα στα χιόνια

Δε χρειάζεται να χαλάσετε το πρόγραμμά σας


To après-ski lifestyle κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος τα τελευταία χρόνια και δεν είναι τυχαίο, ότι ειδικά στη διάρκεια της winter-season κυριαρχεί παντού στα social media και στον μαγικό κόσμο της μόδας. Το τελευταίο διάστημα η θερμοκρασία έχει πέσει αρκετά στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας κι αυτό, συνιστά μία πολύ-πολύ θετική είδηση για τους λάτρεις του σκι ή γενικότερα των χειμερινών sports. Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτή την κατηγορία, τότε είναι πολύ σημαντικό να χαρίσετε στο δέρμα και τον οργανισμό σας όλα όσα χρειάζονται, προκειμένου να παραμείνετε super ενυδατωμένες, απολαμβάνοντας ένα αναζωογονητικό ski-session.

Εμείς ανακαλύψαμε τα must-try tips και σας τα παρουσιάζουμε...

Πολύ απλά steps!

Νερό

brendan-church-4bfkx8g419q-unsplash.jpg

Μπορεί να μοιάζει με κλισέ, μπορεί να είναι κάτι που έχουμε ακούσει όλοι αρκετές φορές στη ζωή μας, ωστόσο, είναι γεγονός πως ακόμη και τώρα αρκετοί επιμένουν να μην αντιλαμβάνονται πόσο σημαντικό είναι το νερό, για τον ανθρώπινο οργανισμό. Η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει -μεταξύ άλλων- πονοκεφάλους, ξηροδερμία, κράμπες κι αδυναμία συγκέντρωσης, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να έχει επιπτώσεις ακόμη και στην καρδιακή λειτουργία, προκαλώντας χαμηλή πίεση. Όλα τα παραπάνω, έρχονται να μας δείξουν -λοιπόν- πως είναι πολύ σημαντικό να το εντάξουμε στην καθημερινότητά μας, ειδικά όταν βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, ακόμη κι όταν το αίσθημα της δίψας δεν είναι ιδιαίτερα έντονο.

Σαλάτες

adam-bartoszewicz-maqdfcth8oo-unsplash.jpg

Το «μυστικό» της σωστής ενυδάτωσης είναι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών. Δεν φτάνει να πίνουμε απλά νερό μέσα στην διάρκεια της ημέρας, αν η διατροφή μας δεν περιλαμβάνει αρκετά από αυτά. Για αυτό, καλό είναι να συνοδεύετε το γεύμα σας με μία πλούσια, πράσινη σαλάτα, που θα δώσει το απαραίτητο boost στον οργανισμό σας, μετά από ένα άκρως απαιτητικό ski-session. Οι περισσότερες περιλαμβάνουν περίπου 94% νερό, πριν καν να προσθέσετε τα υπόλοιπα λαχανικά στο πιάτο σας και είναι πολύ νόστιμες και θρεπτικές. Είναι το κατάλληλο γεύμα που θα σας χαρίσει όλα όσα χρειάζεστε και πολλά περισσότερα!

Πράσινο τσάι

rajat-sarki-ms75jlbcabc-unsplash.jpg

Ένας ακόμη σημαντικός σύμμαχος, σε μία ημέρα σε κάποιο από τα πολλά χιονοδρομικά που συναντάμε σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, είναι το τσάι και πιο συγκεκριμένα, το green tea, που είναι γνωστό για τα πολλαπλά του οφέλη. Το πράσινο τσάι έχει πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση του μεταβολισμού και στην απώλεια βάρους, ενώ αυξάνει την ενέργεια και την πνευματική εγρήγορση. Ωστόσο, πάνω από όλα, αποτελεί μία πολύ καλή λύση για την περίοδο του χειμώνα, όταν το θερμόμετρο πέφτει αισθητά, καθώς χαρίζει ενυδάτωση κι αναζωογόνηση σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Φρούτα

jo-sonn-zefy-ocuhv8-unsplash.jpg

Κάτι που αγνοούν -δυστυχώς- πολλοί, είναι πως το νερό δεν αποτελεί τη μοναδική πηγή ενυδάτωσης για τον ανθρώπινο οργανισμό. Υπάρχουν και πολλά φρούτα, που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό και συνεπώς, είναι σημαντικό να τα διατηρήσετε ή να τα εντάξετε στη διατροφή σας, όσο βρίσκεστε στον αγαπημένο σας χειμερινό προορισμό. Επιλέξτε μία πεντανόστιμη, ολόφρεσκη φρουτοσαλάτα για ένα σύντομο και άκρως θρεπτικό γεύμα, που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, μέταλλα και στοιχεία και -κυρίως- super light, για τις ώρες που το θερμόμετρο πέφτει σημαντικά ή έναν φυσικό χυμό, που θα σας αναζωογονήσει στη στιγμή.

Face mists

zulmaury-saavedra-vh-pas2fh-8-unsplash.jpg

Πόσες φορές, στη διάρκεια του χειμώνα, έχετε αισθανθεί την επιδερμίδα σας να "τραβάει" και να είναι εμφανώς αφυδατωμένη; Κι όμως, όλο αυτό μπορεί να αλλάξει με μία πολύ απλή κίνηση. Αυτό που μπορείτε να κάνετε, είναι να χαρίσετε μία ανάσα ενυδάτωσης στο δέρμα σας, εφαρμόζοντας ένα ενυδατικό face mist, που θα κάνει άμεσα τη διαφορά. Τα face mists, χαρίζουν πλήρη ενυδάτωση και ενδυνάμωση του επιδερμικού φραγμού της επιδερμίδας, ενώ παράλληλα έχουν τη δυνατότητα να καταπραΰνουν άμεσα το δέρμα από οιδήματα, εξανθήματα και άλλες ευαισθησίες που ενδεχομένως να προκαλλούνται από το κρύο. Τοποθετήστε ένα -λοιπόν- στην travel-bag σας και ψεκάστε στη διάρκεια της ημέρας μία γενναιόδωρη ποσότητα, κάθε φορά που αισθάνεστε πως το χρειάζεστε.