fbpixel

Search icon
Search
Απολαύστε τη δημιουργική κατοικία του αρχιτέκτονα Charles Zana στην καρδιά του Παρισιού
INTERIORS

Απολαύστε τη δημιουργική κατοικία του αρχιτέκτονα Charles Zana στην καρδιά του Παρισιού

Στο γοητευτικό Saint-Germain-des-Prés η διαμόρφωσή της αποφεύγει τους αυστηρούς κανόνες και ακολουθεί τη φαντασία


Πολλές φορές είναι σημαντικό να παραμένουμε πιστοί στην προσωπική αισθητική μας ταυτότητα και να την ενισχύουμε με τον πιο γνήσιο και εκλεπτυσμένο τρόπο. Το στοιχείο αυτό παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο κομψό apartment, το οποίο θα γνωρίσουμε μέσα από το σημερινό μας ταξίδι στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας. Ιδιοκτήτης του είναι ο διακεκριμένος αρχιτέκτονας με έδρα το Παρίσι, Charles Zana. Ο ίδιος ήθελε να συνεχίσει να συλλέγει ξεχωριστές εμπειρίες, γι' αυτό και επέλεξε το ρομαντικό Saint-Germain-des-Prés, τη γειτονιά του Παρισιού που είναι η αγαπημένη του από τα εφηβικά του χρόνια. Μια ακόμη σημαντική λεπτομέρεια, η οποία έρχεται να προστεθεί στα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου apartment αφορά στη βαριά ιστορική του κληρονομιά, καθώς τον 18ο αιώνα λειτουργούσε ως η ιδιωτική κατοικία του Λουδοβίκου XVI. Ο Zana παραμένει συγκινημένος για την παρακαταθήκη, την οποία έχει λάβει, μέσα από την οποία ανακαλύπτει και κάτι καινούργιο για την περίτεχνη προσωπικότητα της γαλλικής διακόσμησης. 

1495-01-ok.webp
Ανοίγοντας κανείς τις πόρτες του elegant διαμερίσματος, του δίνεται η ευκαιρία να εξερευνήσει έναν μαγικά φτιαγμένο κόσμο, στον οποίο κυριαρχεί η κομψότητα και ο ρομαντισμός... 

Αristocratic atmosphere 

1482-03-ok.webp
Η προσέγγιση του Zana όσον αφορά στην εσωτερική διαμόρφωση μιας κατοικίας στηρίζεται σε τρεις κεντρικούς πυλώνες, οι οποίοι αποκαλύπτονται σε κάθε σημείο του προσωπικού του ησυχαστηρίου. Τα τελευταία 30 χρόνια, ο αρχιτέκτονας δημιουργεί χώρους, στους οποίους κάθε λεπτομέρεια μεταδίδει κομψότητα, ρευστότητα και άνεση. Η υπάρχουσα αριστοκρατική ατμόσφαιρα, η οποία ξεχειλίζει σε κάθε γωνιά του apartment, του χάρισε τροφή για σκέψη και ευκαιρία για ακόμη περισσότερη δημιουργία. Βασική του φιλοσοφία είναι η σκέψη ότι ένας καταρτισμένος και παθιασμένος designer, είναι σημαντικό να γνωρίζει πως να αφηγείται την ιστορία πίσω από τα pieces και να τα σκηνοθετεί μέσα σε έναν χώρο. Vintage design, τολμηρές χρωματικές παλέτες, ψηλά ταβάνια και μεγάλα παράθυρα συνθέτουν ένα παραδεισένιο σκηνικό. 

Α form of serenity

1493-08-ok.webp


Ορισμένες φορές, χώροι που έχουν τροποποιηθεί μπορούν να δίνουν την εντύπωση ότι υπάρχουν από πάντα, με τη βασική ιδέα να είναι η διακριτική ενσωμάτωσή τους σε ένα υπάρχον περιβάλλον, δείχνοντας ταυτόχρονα μεγάλο σεβασμό σε αυτό. Ο Zana τονίζει: "Πιστεύω ότι σε πολλούς αρχιτέκτονες αρέσει να ζουν σε χώρους γεμάτους ιστορία που τους προηγείται και τους υπερβαίνει λίγο.  Στη συγκεκριμένη αισθητική κατεύθυνση, η οποία ακολουθήθηκε, η προτίμηση ήταν να επιλεγεί μια μονόχρωμη εμφάνιση με κουρτίνες και λευκούς τοίχους για να επιτευχθεί μια μορφή γαλήνης. Πρόκειται για μια λευκή σελίδα που προσκαλεί τις πινελιές χρώματος. Θεωρώ ότι τα πολύ πολύχρωμα κεραμικά Sottsass ταιριάζουν αρκετά καλά σε αυτή την ατμόσφαιρα". 

Γίνετε κοινωνοί στην ξεχωριστή ατμόσφαιρα αυτού του διαμαντιού στην καρδιά της πιο ερωτικής πόλης του κόσμου... 
Ανακαλύψτε περισσότερες υπέροχες φωτογραφίες στη gallery! 

Source: Architectural Digest

Photo credits: François Halard