fbpixel

Search icon
Search
Μια σειρά από γλυκούς «εισβολείς» κατακτούν την Πόλη του Φωτός
ARTS & CULTURE

Μια σειρά από γλυκούς «εισβολείς» κατακτούν την Πόλη του Φωτός

Ο φωτογράφος Gray Malin επέλεξε το Παρίσι για να συνεχίσει τα επιτυχημένα έργα του με σκύλους


Είτε είστε λάτρεις των σκυλιών είτε όχι, σίγουρα δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε σ' αυτό που ακολουθεί. Το Παρίσι μετατράπηκε στο ιδανικό σκηνικό για ένα concept, το οποίο θα ξετρελάνει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Ο διάσημος φωτογράφος Gray Malin μετά από την επιτυχία των σειρών του με σκύλους Dogs at the Parker, Dogs of NYC, Dogs of Aspen και Dogs at The Beverly Hills Hotel επέλεξε την Πόλη του Φωτός για να δημιουργήσει έναν νέο φανταστικό κόσμο, γεμάτο από πανέμορφα σκυλιά κάθε ράτσας που αποτίουν φόρο τιμής στις χαρές της απόδρασης μέσα από την παριζιάνικη μόδα, το φαγητό και τον πολιτισμό σε εμβληματικές τοποθεσίες σε όλη την πόλη. Ο ίδιος μάλιστα τόνισε ότι ονειρευόταν εδώ και πολλά χρόνια να πραγματοποιήσει ένα τέτοιο project στη Γαλλική πρωτεύουσα.

4-ieonQ.jpg

Για τη φωτογράφηση επιλέχθηκαν 14 ράτσες σκύλων σε όλα τα μεγέθη, από τα μικρόσωμα Dachshund μέχρι τους μεγαλόσωμους Δανούς. Η κύρια τοποθεσία της φωτογράφισης ήταν γύρω από τους χώρους του εκπληκτικού ξενοδοχείου Hôtel Plaza Athénée, συμπεριλαμβανομένης της πρόσοψης του ξενοδοχείου, La Terrasse Montaigne, μέσα σε μερικές από τις εμβληματικές σουίτες τους, τη μεγάλη σκάλα και μια ιδιωτική βεράντα που βλέπει στον Πύργο του Άιφελ), ωστόσο ο καλλιτέχνης επέλεξε να φωτογραφήσει τους τετράποδους φίλους και στο Laduree, στο Café Antiquarians, στο Jardin Tuileries, στον ποταμό Σηκουάνα/Pont D'Iena, ενώ δεν δίστασαν να δημιουργήσουν ένα ονειρικό πικνίκ μπροστά από τον Πύργο του Άιφελ.

5-rry9b.jpg

Για να συμπληρωθεί ολόκληρο το ονειρικό σκηνικό επιλέχθηκαν αξεσουάρ vintage σχεδιαστών, κοστούμια και vintage αυτοκίνητα, προσφέροντας μία διαχρονική και παιχνιδιάρικη αίσθηση. Επιλέχθηκαν περισσότερα από 30 vintage ζευγάρια από γυαλιά ηλίου, vintage αποσκευές, ακόμα και ξαπλώστρες. Το Hôtel Plaza Athénée χαρακτηρίζεται από μία αίσθηση αίγλης και στιλ, κι αυτό ακριβώς ήταν που ήθελε να παρουσιάσει και ο Gray Malin.

Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, για τις ανάγκες του photoshooting επιλέχθηκε μια ιδιωτική βεράντα από σουίτα με θέα του Πύργου του Άιφελ. Αυτό το μπαλκόνι είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό, καθώς ήταν το ίδιο που χρησιμοποιήθηκε στο εμβληματικό επεισόδιο του Sex and The City, An American in Paris Part Une σκηνή όταν η Carrie φτάνει στο δωμάτιό της.

7-2.jpg

Από την άλλη πλευρά, μια επίσκεψη στο Παρίσι δεν θα ήταν πλήρης χωρίς μια περιήγηση κατά μήκος του Σηκουάνα. Πόσο αξιολάτρευτο θα ήταν να είχατε αυτό το κομψό κανίς και τοgolden retriever ως «σοφέρ» σας για να σας δείξει το πιο διάσημο ορόσημο της πόλης; Ο φωτογράφος επέλεξε να τοποθετήσει ένα vintage αυτοκίνητο Triumph TR3 Roadster δίπλα στο ποτάμι κατά τη διάρκεια της ανατολής του ήλιου πριν ξυπνήσουν οι τουρίστες για να απαθανατίσουν αυτή την αξέχαστη στιγμή σ΄αυτό το μαγευτικό σκηνικό.

8-xa2GQ.jpg
9-py24C.jpg

Μία από τις πιο ρομαντικές στιγμές αυτού του project έλαβε χώρα στον παγκοσμίου φήμης κήπο Tuileries. Δύο καρέκλες τοποθετήθηκαν δίπλα δίπλα ώστε οι τετράποδοι φίλοι να μοιάζουν με ερωτευμένο ζευγάρι που θέλησαν να απολαύσουν αυτήν την ξεχωριστή θέα. Ο ίδιο ο Gray Mallin δήλωσε πως: «Αυτό που πραγματικά έκανε αυτή τη σειρά να ολοκληρωθεί ήταν όλη η καταπληκτική βοήθεια που λάβαμε από ντόπιους - Για τη σκηνή του πικνίκ, αυτό το υπέροχο άνοιγμα γεμάτο λουλούδια, τα αλλαντικά και τα φρέσκα ψημένα προϊόντα ήταν τέλεια διαμορφωμένα και τοποθετημένα από την καταπληκτική Yanique - είναι τόσο ταλαντούχα!».

Ανατρέξτε στη gallery για περισσότερες φωτογραφίες που δεν θα μπορείτε να τις χορτάσετε!

Φωτογραφίες: Gray Mallin 

Πηγή: www.graymalin.com