fbpixel

Search icon
Search
Απολαύστε την εξεζητημένη αισθητική ενός 5όροφου κτιρίου στο Gramercy Park της Νέας Υόρκης
INTERIORS

Απολαύστε την εξεζητημένη αισθητική ενός 5όροφου κτιρίου στο Gramercy Park της Νέας Υόρκης

Η designer Sara Story χρειάστηκε σχεδόν δύο δεκαετίες για να ολοκληρώσει την εσωτερική του διαμόρφωση


Ενδιαφέρουσες αντιθέσεις, διαφορετικές χρωματικές παλέτες και design concepts πρωταγωνιστούν στη διακόσμηση του πενταώροφου κτιρίου, το οποίο θα γνωρίσουμε στο σημερινό μας ταξίδι στην καρδιά της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για ένα κλασικό brownstone, μια τούβλινη κατά κύριο λόγο κατασκευή, δηλαδή, η οποία αποτελείται από ξεχωριστά περβάζια, υπέρθυρα και μπροστινά σκαλιά. Γενικότερα, σύμφωνα με τους αρχιτεκτονικούς κανόνες, ένα κτίριο πρέπει να διαθέτει  τουλάχιστον δύο ορόφους για να πάρει τη συγκεκριμένη ονομασία. 

Στην πολυτελή γειτονιά "Gramercy Park", η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Sara Story βρήκε το ιδανικό σπίτι στον τρίτο όροφό του, του οποίου η ενέργεια θα συμβάδιζε με την περιπετειώδη και δημιουργική προσωπικότητά της. Όλα ξεκίνησαν μια Κυριακή στα τέλη του καλοκαιριού στις αρχές της δεκαετίας του '80, με το μεγαλύτερο μέρος της πόλης να έχει αδειάσει, όταν η ίδια και ο σύζυγός της απάντησαν σε μια αγγελία στους New York Times για ένα πλήρες ενοίκιο στον συγκεκριμένο όροφο του ιταλικού αυτού κτιρίου με θέα στο πάρκο. 

ad0623-story-720copy.webp

Το διαμέρισμα είχε υποστεί μια προσεκτική ανακαίνιση και προσέφερε άμεση θέα στον κλειδωμένο κοινόχρηστο κήπο δύο στρεμμάτων. Και οι δυο τους υπέγραψαν αμέσως το μισθωτήριο συμβόλαιο. Σύντομα αναγνωρίζοντας ότι αυτή θα ήταν η κατοικία τους για πάντα, η Story ξεκίνησε το πιο σημαντικό έργο της ζωής της: Να επιμεληθεί την εσωτερική διαμόρφωση όλων των επιπέδων του συγκεκριμένου οικήματος.

Patience and creativity 

ad0623-story-dn-4-copy.webp


Για την υλοποίηση του οράματος αυτού, χρειάστηκαν σχεδόν δύο ολόκληρες δεκαετίες σχεδιασμών και ανακατασκευών με ελάχιστη αρχιτεκτονική βοήθεια. Η ίδια και ο σύζυγός της επιμελήθηκαν τη συναρμολόγηση και διαμόρφωση εννέα από τα δέκα συνολικά διαμερίσματα του κτιρίου. Αν και η συγκεκριμένη διαδικασία είναι συνήθως μελετημένη και μεθοδική, η Story πάντα παραδέχεται ότι άφησε σκόπιμα αυτό το έργο να εξελιχθεί αβίαστα. Όπως, χαρακτηριστικά, έχει αναφέρει: "Είναι περισσότερο σαν, Ω, έχω μερικά τραπέζια που αγόρασα στην Τουρκία. Ναι, απλά θα τα βάλω εκεί. Ή, είμαι στο Λονδίνο και βλέπω αυτή τη vintage καρέκλα - την αγαπώ πραγματικά - θα την πάρω. Και μετά τα βάζω όλα μαζί". 

Sophisticated composition

ad0623-story-1120copy.webp


Κάθε σπίτι του κτιρίου συνθέτει και από ένα διαφορετικό σκηνικό. Ειδικά όσον αφορά τον τέταρτο και πέμπτο όροφο, οι οποίοι ενώθηκαν το 2007, η συνύπαρξη διακοσμητικών αντικειμένων, τα οποία προέρχονται από ποικίλες εποχές και αισθητικές κουλτούρες, οι οποίες τις συνοδεύουν, έχει τον πρώτο και τελευταία λόγο. Πλήθος ιδιαίτερης ομορφιάς artworks κοσμούν κάθε δωμάτιο. Ειδικά στο υπνοδωμάτιο του ζευγαριού, όπου δύο πίνακες της Story, ο ένας από τον Will Cotton και ο άλλος από τον Ragnar Kjartansson, συμπληρώνουν έργα των Yoshitomo Nara, Friedrich Kunath και Alison Blickle.

Ανακαλύψτε περισσότερες υπέροχες φωτογραφίες στη gallery!

Source: Architectural Digest

Photo credits: Joshua McHugh