fbpixel

Search icon
Search
Ένα αριστουργηματικό, ονειρικό διαμέρισμα που συνδυάζει ιστορία και τολμηρό, μοντέρνο attitude
INTERIORS

Ένα αριστουργηματικό, ονειρικό διαμέρισμα που συνδυάζει ιστορία και τολμηρό, μοντέρνο attitude

H Πολωνή interior designer, Katarzyna Bamiller, υπογράφει την κατοικία στην Βαρσοβία


Η Βαρσοβία είναι μια από τις πόλεις, της οποίας το κτιριακό απόθεμα υπέφερε περισσότερο κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, επομένως είναι πάντα ευχάριστο για τους αρχιτέκτονες και τους σχεδιαστές να εργάζονται στα λίγα προπολεμικά κτίρια που σώθηκαν. Αυτό ισχύει για αυτό το αιωνόβιο διαμέρισμα σε πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης που η Πολωνή interior designer, Katarzyna Bamiller ανακαίνισε για μια νεαρή οικογένεια που πρόσφατα επέστρεψε στην Πολωνία από τη Νέα Υόρκη. 

22-s-sculptural-apartment-by-baumiller-photography-agnieszka-murak-alicja-t-photofoyer-yatzer.jpg

Αυτό που κάνει το έργο πραγματικά να ξεχωρίζει είναι το πώς η Baumiller κατάφερε να συνδυάσει την κλασική αρχιτεκτονική κληρονομιά του ακινήτου και να εισαγάγει μια μοναδική, ιδιόρρυθμη σύγχρονη αισθητική με τόλμη. «Έχω "αντιπαρατεθεί" σκόπιμα στα πλούσια γύψινα διακοσμητικά, στο κλασικό παρκέ και τις παραδοσιακές ξύλινες πόρτες με μοντέρνα πλακάκια που αντανακλούν και έγχρωμο λακαρισμένο χάλυβα και γυαλί για να περιπλέξω τον αστικό χαρακτήρα του κτιρίου», εξηγεί η designer. To αποτέλεσμα είναι αρκετά πολύπλοκο, με πολλά από τα έπιπλα του διαμερίσματος να κατασκευάστηκαν κατά παραγγελία με βάση μια σχεδιαστική γλώσσα αφηρημένων γεωμετρικών μορφών και ονειρεμένων χρωμάτων όπως αυτό της λεβάντας, ροζ και λουλακί.

17-p-sculptural-apartment-by-baumiller-photography-agnieszka-murak-alicja-t-photofoyer-yatzer.jpg

Αν και το κτίριο αναδύθηκε από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο σχετικά αλώβητο, είχε εγκαταλειφθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και παρόλο που τελικά ανακαινίστηκε, δεν είχαν διασωθεί πρωτότυπα διακοσμητικά στοιχεία στο διαμέρισμα. Παρόλα αυτά, η Baumiller φρόντισε ώστε τα εξαιρετικά περίτεχνα γύψινα του ακινήτου, το όμορφο παρκέ δάπεδο και τα κουφώματα θυρών και παραθύρων να αναδημιουργηθούν με εξαιρετική λεπτομέρεια και κόπο. Ενώ άλλοι designers θα είχαν συμπληρώσει την κλασική μεγαλοπρέπεια του διαμερίσματος με αντίκες ή σύγχρονα κομψά έπιπλα, η Baumiller προτίμησε μια αίσθηση παιχνιδιού και χιούμορ μέσα από μια σειρά από μοναδικά έπιπλα που σχεδίασε κατά παραγγελία για το έργο.

Διαθέτοντας απροσδόκητες φόρμες και χρώματα, τα νέα κομμάτια κυμαίνονται από τα έπιπλα κουζίνας σε ροζ απόχρωση και τη βιβλιοθήκη από το δάπεδο μέχρι την οροφή, με συρόμενη σκάλα, έως καθρέφτες σε αφηρημένο σχήμα που αντικατοπτρίζουν το εσωτερικό με απροσδόκητους τρόπους, μέχρι την τραπεζαρία από ξύλο και μάρμαρο. 

08-s-sculptural-apartment-by-baumiller-photography-agnieszka-murak-alicja-t-photofoyer-yatzer-UflRB.jpg

Το τραπέζι και τα coffee tables με τα πλακάκια - στην πραγματικότητα, πολλά από αυτά τα κομμάτια έχουν γίνει η βάση για τη νέα συλλογή επίπλων της designer. Μια εκλεκτική επιλογή από σύγχρονα έπιπλα και φωτιστικά, όπως το Lapis, ένας πληθωρικός τμηματικός καναπές σε ροζ απόχρωση των Emanuel Gargano και Anton Cristell για το Amura και Oïphorique, ένα φωτιστικό μήκους 2,5 μέτρων από το Atelier Oï για το Parachilna, απηχούν τα ευαισθησία και στρογγυλεμένες μορφές των κατά παραγγελία σχεδίων της Baumiller. Aυτό που δένει τα πάντα μαζί είναι μια σειρά από ειδικά σχεδιασμένες κουρτίνες ombre που μεταβαίνουν από λευκό σε λεβάντα, ροζ ή indigo ανάλογα με το δωμάτιο.

04-s-sculptural-apartment-by-baumiller-photography-agnieszka-murak-alicja-t-photofoyer-yatzer.jpg

Η εκλεκτική συλλογή επίπλων συνδυάζεται με μοναδικές λεπτομέρειες, όπως τα πέτρινα κατώφλια της πόρτας που είναι διαφορετικά για κάθε δωμάτιο και οι ροζ αεραγωγοί στην τραπεζαρία που λειτουργούν σαν γλυπτική χειρονομία. Αλλά ίσως αυτό που συνοψίζει καλύτερα την ιδιότυπη προσέγγισή της Baumiller είναι ο ειδικά σχεδιασμένος πύργος για γάτες στο σαλόνι. Επενδυμένη με βελούδο μπλε κοβαλτίου, η δομή που αψηφά τις αισθήσεις σχεδιάστηκε από την Baumiller ως μέρος για να παίξουν, να ασκηθούν και να κοιμηθούν οι δύο γάτες των ιδιοκτητών, η μία από τις οποίες έχει προβλήματα κινητικότητας, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια από ενήλικες και παιδιά για να καθίσουν ή να κουρνιάσουν.

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery!

Φωτογραφίες: Agnieszka Murak / Alicja T. / Photofoyer

Πηγή: Yatzer