fbpixel

Search icon
Search
Απόδραση στην Πελοπόννησο: 7+1 περιοχές που πρέπει να επισκεφθείτε
TRAVEL

Απόδραση στην Πελοπόννησο: 7+1 περιοχές που πρέπει να επισκεφθείτε

Ένα από τα πιο όμορφα και ιστορικά παραθαλάσσια μέρη της χώρας που αξίζει να εξερευνήσετε αυτό το καλοκαίρι


Η Πελοπόννησος, το μαγευτικό αυτό τμήμα της Ελλάδας, προσφέρει ένα πλούσιο μείγμα ιστορίας, φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού. Αν σκοπεύετε φέτος το καλοκαίρι να επισκεφθείτε την μαγευτική Πελοπόννησο υπάρχουν ορισμένα σημεία, περιοχές και μνημεία, που πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλάβετε στο ταξίδι σας. Διαθέτει πληθώρα εμβληματικών μνημείων από κάθε περίοδο της ιστορίας, σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους, όπως η Αρχαία Ολυμπία, η Επίδαυρος ή οι Μυκήνες, πληθώρα Βυζαντινών εκκλησιών, μοναδικής ομορφιάς χωριά αλλά και γραφικές πόλεις που αξίζει να εξερευνήσετε, γοητευτικές καστροπολιτείες και φρούρια που υπόσχονται ένα μαγικό ταξίδι μέσα στο χρόνο και μοναδικές εμπειρίες που θα χαραχθούν στη μνήμη σας.

Ένας θησαυρός ιστορίας και φυσικής ομορφιάς που περιμένει να τον ανακαλύψετε. Κάθε γωνιά της περιοχής κρύβει και μια νέα περιπέτεια, καθιστώντας την έναν ιδανικό προορισμό για κάθε τύπο ταξιδιώτη.

Όσα πρέπει να εντάξετε στο ταξίδι σας στην ιστορική Πελοπόννησο...

Αρχαία Ολυμπία

shutterstock-1525435364.jpg

Η Αρχαία Ολυμπία είναι ο τόπος όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας φιλοξενεί πολλά εξαιρετικά ευρήματα, όπως το άγαλμα του Ερμή του Πραξιτέλη. Μην παραλείψετε να περπατήσετε ανάμεσα στα ερείπια του αρχαίου σταδίου και του ναού του Δία.

Ναύπλιο

shutterstock-2434357385.jpg

Η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας μετά την ανεξαρτησία, το Ναύπλιο, είναι μια πανέμορφη πόλη, γεμάτη με νεοκλασικά κτίρια, πλακόστρωτα δρομάκια και το φρούριο Παλαμήδι, που προσφέρει μία εντυπωσιακή θέα στον Αργολικό Κόλπο. Η βόλτα στην παλιά πόλη και η επίσκεψη στο Μπούρτζι, το μικρό νησάκι με το κάστρο, είναι απαραίτητες κατά την επίσκεψή σας σε αυτόν τον τόπο.

Μονεμβασιά

monemvasia-kentriki.jpg

Η Μονεμβασιά είναι μια μεσαιωνική πόλη χτισμένη σε ένα βράχο που ενώνεται με τη στεριά με μία στενή λωρίδα γης. Η πόλη έχει διατηρήσει την αρχιτεκτονική και την ατμόσφαιρα του παρελθόντος, με στενά δρομάκια, βυζαντινές εκκλησίες και εντυπωσιακά σπίτια που μαγεύουν κάθε επισκέπτη.

Επίδαυρος

shutterstock-412263877.jpg

Η Επίδαυρος είναι γνωστή για το αρχαίο θέατρό της, ένα από τα καλύτερα διατηρημένα αρχαία θέατρα στον κόσμο, γνωστό για την εκπληκτική ακουστική του. Ο χώρος φιλοξενεί καλοκαιρινές παραστάσεις αρχαίου δράματος στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιδαύρου. Μπορείτε να προγραμματίσετε την επίσκεψή σας για να παρακολουθήσετε μία από τις παραστάσεις του φεστιβάλ ή απλά για να θαυμάσετε το μοναδικό αυτό μνημείο.

Μυκήνες

shutterstock-2455479533.jpg

Οι Μυκήνες, με το Λιοντάρι της Πύλης και τον τάφο του Αγαμέμνονα, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας που πρέπει ο καθένας μας να επισκεφθεί έστω και μία φορά. Τα εντυπωσιακά ερείπια των Μυκηνών προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσετε την πλούσια ιστορία του Μυκηναϊκού πολιτισμού.

Δελφοί

shutterstock-2248974849.jpg

Αν και δεν βρίσκεται στην Πελοπόννησο, οι Δελφοί είναι προσβάσιμοι από την περιοχή και αξίζει μια επίσκεψη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Το Μαντείο των Δελφών ήταν το σημαντικότερο μαντείο της αρχαίας Ελλάδας, και ο αρχαιολογικός χώρος είναι απλά εντυπωσιακός.

Μάνη

shutterstock-1932549641.jpg

Η πανέμορφη Μάνη, γνωστή για τους πύργους της και το σκληρό τοπίο της, προσφέρει μοναδικές εμπειρίες καθ' όλη την έκτασή της. Μπορείτε να επισκεφθείτε τα παραδοσιακά χωριά, όπως την Αρεόπολη και τον Γερολιμένα, και απολαύστε την άγρια ομορφιά της περιοχής, όπως και τη φανταστική τοπική κουζίνα.

Μυστράς

mystras-7-12-12-2022.webp

Ο Μυστράς, ένα βυζαντινό κάστρο κοντά στη Σπάρτη, είναι γνωστός για τη μοναδική αρχιτεκτονική του και τα εντυπωσιακά μοναστήρια και εκκλησίες. Ολόκληρη η πόλη μοιάζει να είναι παγωμένη στον χρόνο, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία για τους επισκέπτες, που σίγουρα δεν πρέπει να χάσετε.