fbpixel

Search icon
Search
Μια σαγηνευτική κατοικία στην Καρδαμύλη της Πελοποννήσου αποτελεί το καταφύγιο των ονείρων μας
DESIGN

Μια σαγηνευτική κατοικία στην Καρδαμύλη της Πελοποννήσου αποτελεί το καταφύγιο των ονείρων μας

Με την υπογραφή του studio Etsi Architects


Το studio Etsi Architects διακρίνεται στον χώρο του design χάρη στην υψηλή αισθητική που το διακρίνει. Μ' έδρα την Πελοπόννησο και συγκεκριμένα το χωριό Καρδαμύλη, καταφέρει να μπλέκει στα έργα του την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τη μοντέρνα αισθητική, που έχει τον τρόπο να απογειώνει οποιοδήποτε σκηνικό. Στα περισσότερα projects των εν λόγω designers βλέπουμε πως κάθε σπίτι προσαρμόζεται μοναδικά στη γη όπου είναι τοποθετημένο, με τις ουδέτερες αποχρώσεις να κυριαρχούν.

Πρόσφατα, ολοκλήρωσαν την αναδιαμόρφωση μιας κατοικίας σ' ένα ιστορικό κτίριο του χωριού. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό κτίσμα δύο ορόφων που αποτυπώνει στο έπακρο τη μαγεία του καλοκαιριού, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον κάθε design lover απλά και μόνο από το εξωτερικό του. Η προνομιακή τοποθεσία του σπιτιού τού χαρίζει σαγηνευτική θέα στη θάλασσα, αλλά και σε ολόκληρη τη γύρω περιοχή.΄

Take a tour!
teloneio-kardamyli-home-restoration-etsi-architects-18.jpg


Η διακόσμηση που έχει επιλεγεί για όλη την κατοικία είναι κατά βάση η μινιμαλιστική με άφθονες λεπτομέρειες μοντερνιστικού στιλ, που αποτυπώνονται τόσο στα υπερμεγέθη έπιπλα όσο και στα μικροαντικείμενα που έχουν πλαισιώσει όλο το interior design. Επίσης, οι γήινες αποχρώσεις ολοκληρώνουν τη διακόσμηση με υπέροχο τρόπο και δημιουργούν μια cozy και φιλική ατμόσφαιρα, ιδανική για κάθε εποχή. Τέλος, το λευκό που διατρέχει κάθε χώρο του σπιτιού προσδίδει φωτεινότητα σε κάθε γωνιά και προσκαλεί σε ένα ατελείωτο «παιχνίδι» άνεσης και καθαρότητας.

Οι plexi glass καρέκλες κάνουν τρομερό combo με τις επιφάνειες από πέτρα και, γενικότερα, με τα κλασικά στοιχεία τα οποία πρωταγωνιστούν όπου κι αν στρέψει κανείς την προσοχή του. Παράλληλα, τα έργα τέχνης και τα εκλεπτυσμένα διακοσμητικά αντικείμενα έχουν συνδυαστεί φανταστικά με κάθε λεπτομέρεια του σπιτιού.

Όπως φανερώνεται από το φωτογραφικό υλικό, ο βασικός σχεδιασμός του σπιτιού διατηρήθηκε ίδιος μιας και ήταν σχεδόν σε άριστη κατάσταση, παρά το πέρασμα των ετών. Οι πετρόχτιστοι τοίχοι σε μια «ζεστή» απόχρωση έχουν βασικό ρόλο στο in & out σκηνικό, κάνοντας έτσι το σπίτι να δείχνει πολύ πιο οικείο. Παράλληλα, ο υπέροχος κήπος μετατρέπεται στο ιδανικό καταφύγιο για τις hot summer days, ενώ τις ώρες που ο ήλιος πέφτει η όλη αίσθηση γίνεται ακόμα πιο ρομαντική χάρη στον προσεγμένο φωτισμό, για τον οποίο έχει φροντίσει το studio.

teloneio-kardamyli-home-restoration-etsi-architects-1.jpg


Παράλληλα, εξαιτίας της μινιμαλιστικής προσέγγισης, όλο το σπίτι χαρακτηρίζεται, πλέον, για την εκλεπτυσμένη λειτουργικότητα που προσφέρει σε όλα τα μέλη της οικογένειας, χαρίζοντάς της ένα άκρως πρακτικό living, χωρίς ωστόσο να στερείται την αίσθηση της ζεστασιάς. Μαζί με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία, τα υπέροχα μπαλκόνια της κατοικίας δίνουν την ευκαιρία στους ιδιοκτήτες να χαίρονται την καλοκαιρινή, χαλαρωτική αίσθηση, έχοντας για θέα τις απέραντες κατάφυτες πεδιάδες αλλά και τον καταγάλανο ουρανό που απογειώνει τις αισθήσεις.

Ολόκληρη η γύρω περιοχή φημίζεται για την ηρεμία που εκπέμπει, αλλά και για τη γαλήνια αύρα που κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα. Είναι ίσως ένα από τα πιο όμορφα χωριά ολόκληρης της Πελοποννήσου κι ένας προορισμός ιδανικός για διακοπές - ό,τι πρέπει για όσους αποζητούν την ηρεμία τους. Όπως όλος ο τόπος, έτσι και αυτή η κατοικία «υποκλίνεται» στη μαγεία του καλοκαιριού και σαγηνεύει τους λάτρεις του design.

teloneio-kardamyli-home-restoration-etsi-architects-2.jpg
Περιηγηθείτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Archdaily