fbpixel

Search icon
Search
Απατήσατε συναισθηματικά τον σύντροφό σας και δεν το ξέρετε;
PSYCHOLOGY

Απατήσατε συναισθηματικά τον σύντροφό σας και δεν το ξέρετε;

Όλα τα σημάδια που το επιβεβαιώνουν


Κάθε ζευγάρι διαθέτει τους δικούς του άγραφους κανόνες, οι οποίοι σχετίζονται με τα όρια που έχουν θέσει. Σίγουρα, σε όλες τις μονογαμικές σχέσεις, ένα απαραβίαστο κομμάτι είναι αυτό της απιστίας, δηλαδή η σεξουαλική επαφή με ένα τρίτο άτομο. Γνωρίζετε, όμως, πως διαθέτει κι άλλες μορφές; Μια από αυτές είναι και η συναισθηματική απιστία. Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση; Αποτελεί red flag; Η αλήθεια είναι πως η δεύτερη είναι εξίσου ένα είδος προδοσίας και μάλιστα πολλές φορές μπορεί να θεωρηθεί και πιο «επικίνδυνη». 

Συνήθως, τα «θύματα» δεν αντιλαμβάνονται απευθείας πως την διαπράττουν, καθώς στην αρχή το θεωρούν ως κάτι αθώο και το παρουσιάζουν ως μια απλή φιλία. Αλλά όσο το επιτρέπουν να συμβαίνει, τόσο η κατάσταση ξεφεύγει από τη λογική.

e98cb9e721a005542bfa7f92b1097588.jpg

Η συναισθηματική απιστία στην ουσία αναφέρεται στην ύπαρξη ενός τρίτου ατόμου μέσα στη σχέση, αλλά δίχως σωματικές επαφές. Η όλη υπόθεση εστιάζει στην έλξη που νιώθετε απέναντί του και μάλιστα επενδύεται σ' αυτήν, με το να μιλάτε καθημερινά, να ανοίγεστε για τα προσωπικά σας ζητήματα και κυρίως να διατηρείτε μυστική την επικοινωνία σας, γεγονός που την δυναμώνει περισσότερο. Γενικά, ξεκινάτε να αναπτύσσεται μια εγγύτητα, η οποία διαταράσσει την σχέση σας με τον σύντροφό σας. Ασχολείστε στη σύνδεση μαζί του, παραμελώντας όλα τα άλλα.

Ανακαλύψτε παρακάτω τα σημάδια, τα οποία θα σας βοηθήσουν να την αναγνωρίσετε!

Αναζητάτε την επιβεβαίωση του

Εάν ξαφνικά αισθανθείτε πως ψάχνετε αυτή την ασφάλεια από ένα άλλο άτομο και όχι μέσα στη σχέση σας, τότε τα πράγματα είναι σοβαρά. Αυτό σημαίνει πως η προσοχή σας εστιάζει πλέον στις δικές του επιθυμίες και θέλετε να γίνετε μια από αυτές.

Μοιράζεστε μεταξύ σας παραπάνω πληροφορίες

Έχετε δημιουργήσει μια οικειότητα, η οποία σας ωθεί να του ανοιχτείτε και να συζητάτε για προσωπικές υποθέσεις. Σας αρέσει να ζητάτε τη γνώμη του ή να του αποκαλύπτετε διάφορα γεγονότα που έχουν συμβεί στη ζωή σας. Μάλιστα, πολλές φορές, τα θέματά σας αφορούν και τις συνθήκες που επικρατούν στη σχέση σας. Δηλαδή, του εκμυστηρεύεστε τους καβγάδες με τον σύντροφό σας και τη δυσαρέσκεια που έχετε απέναντι σε αυτούς.

Αφιερώνετε λιγότερο χρόνο στο δεσμό σας

Είτε νοητικά είτε πρακτικά, η σκέψη σας ταξιδεύει και σίγουρα όχι με τον σύντροφό σας. Έχετε το κινητό στα χέρια όλη την ώρα, προκειμένου να μην καθυστερείτε να απαντάτε στα μηνύματα ή περιμένετε την στιγμή που θα σας τηλεφωνήσει. Δημιουργείτε διάφορες εικόνες μαζί του, ότι πηγαίνετε βόλτα, ταξίδια… και όλο αυτό έχει ως αντίκτυπο να αμελείτε τις ανάγκες της σχέσης σας.

maria-clara-couple-fashion-editorial02.jpg

Κρύβετε την επικοινωνία σας

Ο σύντροφό σας δε γνωρίζει για τη μεταξύ σας συνομιλία και φυσικά είναι φυσιολογικό ορισμένα πράγματα να μην χρειάζονται να ειπωθούν. Αυτό, όμως, δεν ισχύει σε αυτή την περίπτωση. Η συνεχής επαφή μ' ένα άλλο άτομο που έχει προχωρήσει και σε μια πιο βαθιά οικειότητα, θα έπρεπε να είναι γνωστή. Με αυτόν τον τρόπο δεν είστε ειλικρινείς απέναντι στο ταίρι σας.

Κυριαρχούν ενδείξεις φλερτ

Όπως αναφέραμε προηγουμένως για τη διατήρηση της μυστικής επαφής σας, ένας λόγος που το κάνετε είναι επειδή έχετε ξεκινήσει να αισθάνεστε πως το κλίμα δεν τείνει πλέον προς το φιλικό. Η γλώσσα μεταξύ σας αναπτύσσεται σε μια πιο ερωτική εκδοχή, με υπονοούμενα και κομπλιμέντα, που σας αρέσει. Ξεκινάτε να νιώθετε τύψεις και χάνετε τον έλεγχο της διαχείρισης.

Υπάρχουν τρόποι για να το σταματήσετε;

Φυσικά. Ειδικά σε μια μακροχρόνια σχέση είναι πιθανόν να αισθανθούμε πως μας λείπει το πάθος, η σπίθα, κάτι το διαφορετικό. Καλό θα ήταν να αναρωτηθείτε τι είναι αυτό που αποζητάτε στη ζωή σας. Εάν θεωρείτε πως η σχέση σας έχει τελειώσει, τότε μην τη συνεχίζετε να πληγώνετε το σύντροφό σας. Αντιθέτως, αν είστε ακόμα ερωτευμένοι, τότε μη φοβηθείτε και μιλήστε. Πάρτε την απόφαση και διακόψτε κάθετα την επικοινωνία σας. Πείτε του να μη σας ξανά ενοχλήσει, καθώς τα όρια μεταξύ σας έχουν ξεφύγει και δεν είναι πρέπον.

269681196-619616745933568-3236245805543131638-n.jpg
Image source: @mikutas

Παράλληλα, κάντε μια ειλικρινείς συζήτηση με τον άνθρωπό σας. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να είμαστε αληθινοί. Ζητήστε συγγνώμη και εκφραστείτε ελεύθερα για τα συναισθήματά σας. Ίσως αυτό βοηθήσει για να δείτε ενδεχομένως κάποια λάθη και να τα διορθώσετε.

Εάν βρίσκεστε από την άλλη πλευρά της σχέσης, πώς μπορείτε να το αντιμετωπίσετε;

Η δημιουργία μιας υγιής σχέσης, σαφώς αποτελεί ένα δύσκολο κομμάτι, που απαιτεί πολλή δουλειά και από τις δύο πλευρές. Όταν, σε έναν από τους δύο συμβαίνει η συναισθηματική απιστία, τότε το ζευγάρι διαταράσσεται και ακολουθεί μια επίπονη περίοδος, η οποία μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε χωρισμό. Όπως καταλαβαίνουμε, σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις, οι τυχόν ανασφάλειες δεν είναι αδίκως. Ο δεύτερος μπορεί να έχει μια αίσθηση ανησυχίας, η οποία μπορεί να επιβεβαιωθεί από βασικά στοιχεία.

Αυτά επικεντρώνονται κυρίως στην έλλειψη ουσιαστικής επικοινωνίας, στην μειωμένη σεξουαλική πράξη, στην διαρκή επιθυμία να κρατάει το κινητό όπου κι αν βρίσκεται και μάλιστα να αγχώνεται, εάν το αγγίξετε. Φυσικά, δεν απουσιάζουν και ανεξήγητες εντάσεις και ξαφνικές ενοχλήσεις.

97d6f956e59fb5696cc5efbfaa7bb898.jpg

Το ερώτημα που ακολουθεί είναι κατά πόσο επιδέχεται συγχώρεσης. Αυτό αφορά τη δική σας κρίση και κατά πόσο σας το αποκάλυψε ο ίδιος. Εάν πιστεύετε, λοιπόν, πως ο σύντροφός σας το έχει μετανιώσει, καθώς δεν σκόπευε να προβεί σε σωματική επαφή και ενδεχομένως να του είχε λείψει αυτή η «διεκδίκηση», τότε αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία. Βέβαια, δώστε ιδιαίτερη προσοχή. Οφείλετε να σκεφτείτε τον εαυτό σας και πως εσείς πραγματικά νιώθετε. Εάν θεωρείτε πως έχει χαθεί ολοκληρωτικά η εμπιστοσύνη, τότε καλύτερα να τη διακόψετε. Ειδάλλως, θα καταλήξετε σε μια τοξική σχέση, καθώς δεν θα τον έχετε συγχωρήσει πραγματικά.

Το σημαντικό είναι να θυμόμαστε όλοι πως πρέπει να σεβόμαστε τον άνθρωπο που έχουμε δίπλα μας. Είμαστε οι επιλογές μας. Λάθη κάνουμε όλοι, αλλά ελάχιστοι αποκτούν το θάρρος της δύναμης να παραδέχονται τις παρασπονδίες τους. Τότε μόνο θα μάθετε να είστε ειλικρινείς πρώτα από όλα με εσάς τους ίδιους.