fbpixel

Search icon
Search
Relationship Status: Tips για να διατηρήσετε μια μακροχρόνια σχέση
PSYCHOLOGY

Relationship Status: Tips για να διατηρήσετε μια μακροχρόνια σχέση

Θέστε τις επιθυμίες σας σε πρώτο πλάνο


Η συντροφικότητα αποτελεί ένα από τα ομορφότερα πράγματα σε αυτόν τον κόσμο, αλλά όσο ευχάριστα συναισθήματα και αν μας δημιουργεί, αλλά τόσο δύσκολη είναι. Ο δεσμός μεταξύ δύο ανθρώπων χρειάζεται συνεχή προσπάθεια, προκειμένου να καταφέρουν να συνυπάρξουν και το πιο βασικό να περνούν ευχάριστο και ποιοτικό χρόνο μαζί. Ο καθένας από εμάς διαφέρει, είμαστε μοναδικά πλάσματα, των οποίων οι αντιλήψεις, οι συμπεριφορές, οι σκέψεις, οι τρόποι όλα είναι διαφορετικά. Όταν, λοιπόν, αποφασίζουμε να μπούμε στο κομμάτι των σχέσεων θα πρέπει να γνωρίζουμε πως σκοπός δεν είναι να αλλάξουμε το ταίρι μας αλλά να εξελιχτούμε μαζί. 

Ιδιαίτερα, σε νεότερες ηλικίες πολλοί προβληματίζονται και αναζητούν το μυστικό της επιτυχίας μιας σχέσης. Κάτι τέτοιο προφανώς δεν υπάρχει. Μην περιμένετε να αποφεύγετε τις εντάσεις καθ’όλη τη διάρκειά της. Αυτό, όμως, που μπορείτε να πραγματοποιήσετε είναι να εφαρμόσετε μέσα σε αυτήν ορισμένες σίγουρες συμβουλές, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε το πάθος και τη χαρά ζωντανά.

penelope-cruz-javier-bardem-relationship-timeline-0010.jpg

Επομένως, επενδύοντας συνεχώς σε αυτά τα δύο στοιχεία, είναι αναπόφευκτο να μη διατηρήσετε το δεσμό σας για χρόνια, ίσως και για «πάντα». Έρευνες αποδεικνύουν ότι μετά τον 1,5 χρόνο οι περισσότεροι οδεύουν στο χωρισμό και αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις καταστάσεις.

Συνεχίστε να διαβάζετε & ανακαλύψτε τα tips που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε μια μακροχρόνια σχέση!

Ραντεβού

    Ένας λόγος που πολλοί αποφασίζουν να χαράξουν διαφορετικούς δρόμους είναι λόγω της ρουτίνας. Κυρίως οι γυναίκες, επιθυμούν να απολαμβάνουν τις εξόδους με τον σύντροφό τους σαν να είναι η πρώτη φορά. Μην αμελείτε το ταίρι σας, αντιθέτως επενδύστε σε νέα πράγματα, εφαρμόστε που και που ρομαντικές «περιπέτειες», θυμηθείτε όλους τους λόγους που ερωτευτήκατε τον σύντροφό σας. Σίγουρα, μπορεί και το πρόγραμμα της καθημερινότητας να μην είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο, γι αυτό καθιερώστε μια μέρα, για παράδειγμα την Κυριακή, η οποία θα είναι αφιερωμένη στη σχέση σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα διατηρηθεί ο έρωτας.

    Προσωπικός χώρος

      Είναι αναγκαίο να συνεχίστε το ίδιο μοτίβο ζωής με πριν. Αυτό σημαίνει πως η σχέση δεν σημαίνει εξάρτηση. Να περνάτε χρόνο παρέα, αλλά παράλληλα να κρατήσετε τις συνήθειές σας, να κάνετε πράγματα με τους φίλους ή και μόνοι. Να διατηρήσετε μια ισορροπία μεταξύ αυτού, καθώς είναι άκρως αποτελεσματικό στη ψυχολογία μας το να έχουμε χώρο να αναπνεύσουμε και να μη ξεχάσουμε ποιοι είμαστε.

      Σεβασμός

        Οφείλει να είναι αμοιβαίος και να κυριαρχεί πρώτα από όλα. Σεβόμαστε τις ανάγκες, τα θέλω, χωρίς να προσπαθούμε να τα καταπατήσουμε ή να τα προσαρμόσουμε στα δικά μας. Εάν τον διατηρείτε, τότε γεννιέται και η υποστήριξη στις επιλογές του συντρόφου, αλλά και η ειλικρίνεια, καθώς αδυνατείτε να του πείτε ψέματα.

        266289516-332855768334013-5015784139834412594-n.jpg
        Image source: @davidbeckham

        Έκφραση συναισθημάτων

          Η συζήτηση είναι ένα δυνατό εργαλείο, το οποίο είναι ικανό να διορθώσει διάφορα προβλήματα. Οτιδήποτε σας βασανίζει, πιστεύοντας πως κάτι συμβαίνει, τότε μιλήστε. Δώστε προσοχή και κάντε το χωρίς να είστε χειριστικοί. Πολλές φορές, μας προβληματίζουν γεγονότα, τα οποία διατηρώντας τα μέσα μας, δημιουργούν παρεξηγήσεις. Επομένως, με το να τα μοιράζεστε βοηθάτε ο ένας τον άλλον.

          Γέλιο

            Η αισιοδοξία στη ζωή μας μόνο καλό μπορεί να μας κάνει, αλλά σίγουρα είναι δύσκολο να υπάρχει από όλους. Η καθημερινότητα είναι επίπονη, γεμάτη στρες και άγχος. Θα πρέπει και οι δύο να δουλεύετε με τον εαυτό σας, να προσπαθείτε όσο μπορείτε να κυριαρχεί θετική ενέργεια. Τότε έρχεται και το γέλιο, το οποίο είναι το καλύτερο φάρμακο. Ό,τι και αν επικρατεί γύρω σας να φροντίσετε να χαμογελάτε στον άλλον και να είστε πηγή δύναμης και όχι το αντίθετο.

            Κοινές παρέες

              Η οικειότητα μεταξύ φίλων και δεσμού είναι ένα πολύ όμορφο γεγονός, το οποίο προσφέρει στο ζευγάρι μια αίσθηση ασφάλειας. Νιώθουμε αυτομάτως πως είμαστε μέλος κυριολεκτικά στη ζωή του. Επίσης, αποφεύγονται τυχόν ζήλιες, ενώ δεν κυριαρχεί και αμήχανο κλίμα. Άλλωστε το να περνάτε χρόνο και όλοι μαζί δυναμώνει ακόμη περισσότερο την αγάπη και αισθάνεστε οικογένεια.