fbpixel

Search icon
Search
Αντιμετωπίζετε υπερμελάγχρωση; Οι 5 χρυσοί κανόνες που οφείλετε να γνωρίζετε
FACE & BODY

Αντιμετωπίζετε υπερμελάγχρωση; Οι 5 χρυσοί κανόνες που οφείλετε να γνωρίζετε

Μια δερματική πάθηση που μπορείτε να διορθώσετε


Το δέρμα αποτελεί το πραγματικό βασίλειο της κάθε γυναίκας. Με τις διαφορετικές του μορφές, με τα προβλήματα και τα υπέροχα σημάδια του μπορεί να σας κάνει να νιώθετε κάθε στιγμή φανταστικά ακόμη και να θέλετε να αλλάξετε πολλά. Κατανοώντας, με τα χρόνια, τη μικρή συμβολή του στο ποιες πραγματικά είστε μπορείτε να βρείτε τις ιδανικότερες λύσεις που θα σας βοηθήσουν να νιώσετε υπέροχα μέσα σε αυτό και να καταπολεμήσετε τα μικρά flaws του. Όχι γιατί έτσι θα αλλάξετε ψυχοσύνθεση αλλά γιατί με αυτό τον τροπο μπορεί να το αγαπήσετε λίγο παραπάνω. Έτσι, με ένα από τα μεγαλύτερα θέματα των γυναικών να είναι η υπερμελάγχρωση, κάναμε μια έρευνα για να ανακαλύψουμε όλες τις λύσεις που ζητάτε.

party-makeup-16.jpg

Οι βασικές αρχές

Οι χρωστικές ουσίες του δέρματος, παράγονται σε κύτταρα που ονομάζονται μελανοκύτταρα, τα οποία βρίσκονται στο στρώμα της βασικής στοιβάδας της επιδερμίδας. Αυτά τα κύτταρα δημιουργούν διαφορετικές χρωστικές ουσίες, μία εκ των οποίων είναι η μελανίνη. Η βασική της λειτουργία είναι να προστατεύει το δέρμα από βλάβες της υπεριώδους ακτινοβολίας. Όταν, όμως, τα μελανοκύτταρα καταστραφούν, επιταχύνεται η παραγωγή μελανίνης, προκαλώντας υπερχρωματισμό. Αυτός είναι ένας ευρύς όρος για διαταραχές που εμφανίζονται στο δέρμα σε διάφορους βαθμούς σοβαρότητας.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Γνωρίστε τη μελάγχρωση σας

Είτε πρόκειται για έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, είτε για θερμότητα, είτε για φάρμακα, είτε για ερεθισμό από προϊόντα περιποίησης του δέρματος ή ορμονικές αλλαγές η υπερμελαγχρωση είναι ένα πρόβλημα που μπορείτε να αντιμετωπίσετε. Στους παράγοντες προστίθενται, φυσικά, και τα σημάδια που μένουν μετά την ακμή και τα οποία προκαλούν μια μεταφλεγμονώδη χρώση. Όπως κατανοείτε είναι σημαντικό, να βρείτε τη δική σας αιτία αφού πρώτα κατανοήσετε πως αυτές οι διαφορετικές εκφάνσεις του δέρματος μπορούν να εμφανιστούν σε οποιονδήποτε τύπο δέρματος με πιο επιρρεπή τα πιο σκούρα. Η αρχική αναγνώριση μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τις δικές σας λύσεις και να καταπολεμήσετε αυτό το πρόβλημα που ταλαιπωρεί εκατομμύρια γυναίκες.

party-accessories.jpg

Αντιμετωπίστε το άγχος σας

Πιθανότατα δεν θα σας εκπλήξει το να ακούσετε ότι το άγχος μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα προβλήματα μελάγχρωσης. Άλλωστε, ότι νιώθετε εσωτερικά, αυτό βγαίνει και προς τα έξω, με το stress είναι γνωστό πως μπορεί να προκαλέσει τα πάντα. Από ξηρότητα και υπερχρωματισμό έως ακμή, φραγμένους πόρους και σημάδια επιταχυνόμενης γήρανσης. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, ο τρόπος με τον οποίο το ίδιο το άγχος επηρεάζει άμεσα τη μελάγχρωση εξαρτάται από τη φλεγμονή. Σε απόκριση στο stress, το σώμα παράγει περισσότερη χρωστική ουσία και αυτό φυσικά μπορεί να γίνει μακροπρόθεσμα εμφανές.

Μείνετε μακριά από το φως

Οι περισσότερες αλλαγές στο δέρμα προκαλούνται από βλάβες της υπεριώδους ακτινοβολίας και για αυτό είναι σημαντική η χρήση αντηλιακού. Παρόλα αυτά, πρόσφατα ανακαλύφθηκε πως η επίδραση του μπλε φωτός από τις οθόνες καθώς και του HEV μπορεί να συντελέσει σε αυτό το πρόβλημα. Το HEV αν και συνήθως σχετίζεται με οθόνες και συσκευές, εκπέμπεται επίσης από τον ήλιο, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 50% της ακτινοβολίας του και συμβάλλοντας σε μεγάλο βαθμό στο stress του δέρματος. Έτσι, για να διασφαλίσετε την απρόσκοπτη προστασία σας, επιλέξτε ένα προϊόν που ευρέως φάσματος που θα σας καλύψει. Ακόμη, είναι σημαντικό να εντάξετε συστατικά με αντιοξειδωτικό χαρακτήρα στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σας. 

woman-sunglasses.jpeg

Αλλάξτε τη ρουτίνα σας 

Αν και πολλοί λένε πως αυτό το πρόβλημα είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί πλήρως, η αλήθεια είναι πως με τα κατάλληλα βήματα και με ειδικά προϊόντα μπορείτε να συμβάλετε ουσιαστικά στο ξεθώριασμα των υπαρχόντων σκοτεινών κηλίδων και στην αποτροπή της εμφάνισης νέων. Φυσικά, ένα συστατικό "κλειδί" θα αποτελεί πάντα η βιταμίνη C που υπόσχεται συνολική λάμψη μέσω της αντιοξειδωτικής της δράσης. Η ουσία αυτή προλαμβάνει την παραγωγή μελανίνης, καθιστώντας -τελικά- δύσκολη τον υπερμελάγχρωση. 

Πάρτε βοήθεια από ειδικούς

Πάντα η απάντηση σε κάθε δερματικό πρόβλημα θα είναι το όνομα του δερματολόγου σας. Όσες κρέμες και αν δοκιμάσετε, όσα πρωτόκολλα ομορφιάς και αν σας προτείνουν είναι πάντα σημαντικό να ακούτε τη γνώμη των ειδικών. Βασισμένοι στο γεγονός πως η υπερμελάγχρωση θεωρείται χρόνια πάθηση του δέρματος μπορείτε να βρείτε ειδικά σχεδιασμένες θεραπείες που θα συντηρήσουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα.  Για παράδειγμα το IPL -έντονο παλμικό φως- είναι μια καλή επιλογή που μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε ουσιαστικές διαφορές αν έχετε πιο ανοιχτό χρώμα δέρματος, ενώ κάποιες θεραπείες με LED ενδείκνυνται για τους πιο σκούρους τόνους.