fbpixel

Search icon
Search
Daxi: Η νέα νευροτοξίνη που υπόσχεται να αντικαταστήσει το botox
FACE & BODY

Daxi: Η νέα νευροτοξίνη που υπόσχεται να αντικαταστήσει το botox

Με αποτελέσματα μακράς διαρκείας


Οι ενέσεις νευροτοξίνης μπορούν να βοηθήσουν σε μια πληθώρα προβλημάτων, τόσο αισθητικών όσο και ιατρικών. Χαλαρώνουν τους μύες για να μειώσουν την εμφάνιση λεπτών γραμμών για πιο λεία υφή του δέρματος και μπορεί ακόμη και να στοχεύουν στο να περιορίσουν την υπερβολική εφίδρωση και τις ημικρανίες. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα σε οποιαδήποτε νευροτοξίνη, ωστόσο, είναι ότι τα οφέλη της διαρκούν μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα προτού το σώμα μεταβολίσει το ενέσιμο. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει μια καινούργια νευροτοξίνη, η DaxibotulinumtoxinA ή αλλιώς Daxi που υπόσχεται να αλλάξει τα δεδομένα.

injectibles-botox.jpg

Τι ακριβώς είναι

Αν και η αγορά παραμένει σταθερή τα τελευταία 30 χρόνια από την εισαγωγή της βοτουλινικής τοξίνης τύπου Α, η DaxibotulinumtoxinA είναι το απόλυτο trend. Αποτελεί μια νέα βοτουλινική τοξίνη τύπου Α (BoNTA) και βρίσκεται σε κλινική ανάπτυξη για θεραπευτικούς και αισθητικούς σκοπούς. Παρόμοια με άλλες θεραπείες νευροτοξίνης όπως το Botox, το Dysport, το Xeomin και το Jeuveau "μπλοκάρει" τα νευρικά σήματα που προκαλούν συστολή των μυών, μειώνοντας τους πόνους στους μύες, τους σπασμούς, που στη συνέχεια έχουν ως αποτέλεσμα τη σύσφιξη του δέρματος. Με αυτό τον τρόπο η Daxi μπορεί να βοηθήσει στην εξομάλυνση των λεπτών γραμμών στο πρόσωπο για μια πιο νεανική εμφάνιση. Είναι κατασκευασμένη με μια πρωτεΐνη, στην οποία προσκολλάται η τοξίνη που παραλύει τους μυς, προκαλώντας τα μακροχρόνια αποτελέσματα.

Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε στις ίδιες περιοχές που κανονικά θα κάνατε ένεση άλλων νευροτοξινών καθώς λειτουργεί σχεδόν με τον ίδιο τρόπο, απλώς επεκτείνει χρονικά τα αποτελέσματα.

Τι τη διαφοροποιεί 

Η πιο εντυπωσιακή διαφορά μεταξύ της Daxi και άλλων νευροδιαμορφωτών όπως το Botox είναι τα μακροχρόνια αποτελέσματά της. Μελέτες δείχνουν ότι η κίνηση στο πρόσωπο επιστρέφει κατά μέσο όρο μετά από περίπου έξι έως επτά μήνες, σε αντίθεση με τον μέσο όρο τριών μηνών με άλλα προϊόντα. Ακόμη παρατηρήθηκε ότι οι ασθένειες έχουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα ακόμη και στην περίοδο των πρώτων μηνών. 

Τα μειονεκτήματα 

Εάν έχετε κάνει ήδη Botox ή άλλες θεραπείες, τότε μπορείτε να περιμένετε σχεδόν τις ίδιες πιθανές παρενέργειες, όπως ήπιους μώλωπες και πτώση των βλεφάρων ή των φρυδιών. Μερικοί άνθρωποι έχουν δηλώσει και κάποιους πονοκεφάλους οι οποίοι φυσικά υποχωρούν. Αν παρόλα αυτά κάνετε κάτι τέτοιο για πρώτη φορά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρότερη ποσότητα δόσης ή να χρειαστείτε περισσότερες μέρες για να υποχωρήσουν τα συμπτώματα.

injectibles-boto.jpg

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε

Στον πόλεμο ενάντια στον χρόνο δεν είναι μόνο οι ενέσιμες θεραπείες που μπορείτε να δοκιμάστε. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις που θα σας δώσουν μακροπρόθεσμες λύσεις και παρακάτω συγκεντρώσαμε τις δικές μας αγαπημένες. 

  • Προστατέψτε τον εαυτό σας από τον ήλιο: Είναι γνωστό ότι η έκθεση στον ήλιο μπορεί να βλάψει το δέρμα σας, οδηγώντας σε πρόωρη γήρανση και ρυτίδες. H τακτική χρήση αντηλιακού έχει την ικανότητα να επιβραδύνει τα σημάδια γήρανσης του δέρματος. Για να προστατεύσετε το δέρμα σας από τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου (UV), είναι ζωτικής σημασίας να εφαρμόζετε SPF μεταξύ 30 και 50 κάθε μέρα, ακόμα κι αν έχει συννεφιά. 
  • Χρησιμοποιήστε ένα ρετινοειδές: Τα ρετινοειδή, τα οποία προέρχονται από τη βιταμίνη A, είναι ένα από τα πιο μελετημένα αντιγηραντικά συστατικά. Έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο βοηθά το δέρμα να παραμένει νεανικό. Τα ρετινοειδή "ενθαρρύνουν" επίσης την αναγέννηση του δέρματος και μπορούν να προάγουν τη δημιουργία νέων αιμοφόρων αγγείων.
  • Ενυδατωθείτε: Μια ενυδατική κρέμα λειτουργεί σαν ένα boost για το πρόσωπο σας. Οι ενυδατικές κρέμες βοηθούν στη θρέψη και την ενυδάτωση του δέρματος. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς όσο μεγαλώνετε και το δέρμα σας γίνεται πιο ξηρό, και αυτόματα επιρρεπές στις ρυτίδες. 
  • Μην καπνίζετε: Ο καπνός του τσιγάρου καταστρέφει το κολλαγόνο και την ελαστίνη, δηλαδή τις ίνες που δίνουν στο δέρμα σας την ελαστικότητα του. Επίσης, η νικοτίνη στα τσιγάρα προκαλεί συστολή των αιμοφόρων αγγείων σας και αυτό μειώνει τη ροή του αίματος στο δέρμα σας. Ως αποτέλεσμα, το δέρμα σας δεν λαμβάνει το απαραίτητο οξυγόνο και φαίνεται αφυδατωμένο και γερασμένο.