fbpixel

Search icon
Search
Agenda stories: Τι να κάνετε στη Θεσσαλονίκη αυτό το Σαββατοκύριακο
AGENDA

Agenda stories: Τι να κάνετε στη Θεσσαλονίκη αυτό το Σαββατοκύριακο

Οι πιο ενημερωμένες προτάσεις για να περάσετε υπέροχα στην πόλη


Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται το νέο έτος με events που κεντρίζουν το ενδιαφέρον και υπόσχονται να μας χαρίσουν τις πιο δυνατές συγκινήσεις. Επιστρέφοντας και πάλι στους ρυθμούς μας μετά τις γιορτές, λοιπόν, δεν έχετε παρά να γεμίσετε την ατζέντα σας με ό,τι πιο ενδιαφέρον τρέχει αυτό το διάστημα, ώστε να περάστε μοναδικά εσείς και η παρέα σας.

Ανακαλύψτε παρακάτω όλες τις ενδιαφέρουσες προτάσεις για ένα αξέχαστο τριήμερο στη Θεσσαλονίκη!

Θέατρο

«Θηλιά» του Patrick Hamilton

649685.jpg

Το ψυχολογικό θρίλερ του Patrick Hamilton «Θηλιά» ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν. Δύο φίλοι έχουν μόλις δολοφονήσει έναν γνωστό τους χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο: μόνο για την ηδονή του κινδύνου. Κρύβουν το πτώμα μες σε ένα μπαούλο για να το μεταφέρουν αργότερα στην Οξφόρδη. Μέχρι τότε, όμως, προσκαλούν τη μητέρα του και μερικούς επιλεγμένους φίλους τους για να δειπνήσουν πάνω στο μπαούλο. Οι δύο φίλοι πιστεύουν πως έχουν κάνει το τέλειο έγκλημα. Είναι, όμως, έτσι στην πραγματικότητα; Πρωταγωνιστούν: Γωγώ Μπρέμπου, Αργύρης Αγγέλου, Βαγγέλης Ψωμάς, Γιάννης Σίντος, Ελένη Κρίτα και Παντελής Καναράκης.

Info: Cinema Fargkani, τελευταίες παραστάσεις: Παρασκευή (21:00), Σάββατο (18:00 & 21:00), Κυριακή (18:00 & 21:00).

«Η Δολοφονία του Μαρά» του Peter Weiss

656953.jpg

Σε μετάφραση Μάριου Πλωρίτη, σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη και μουσική Δήμητρας Γαλάνη, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, για πρώτη φορά, ανεβάζει με έναν εξαιρετικό σαρανταμελή θίασο. Πρόκειται για μια παράσταση «θεάτρου μέσα στο θέατρο», με τους ήρωες που εν έτη 1964 δημιούργησε ο Peter Weiss, να δίδουν ως τρόφιμοι του ψυχιατρικού ασύλου του Charenton το 1808, με την καθοδήγηση του Μαρκησίου Ντε Σαντ, παράσταση με θέμα την δολοφονία ενός εκ των πρωταγωνιστών της Γαλλικής Επανάστασης, του αρχιεπαναστάτη Ζαν Πωλ Μαρά, από την Σαρλόττα Κορνταί στις 13 Ιουλίου του 1973. Πρωταγωνιστούν: Λευτέρης Αγγελάκης, Λουκία Βασιλείου, Μάνος Γαλανής, Ελένη Γιαννούση, Γιάννης Γκρέζιος, Λευτέρης Δημηρόπουλος, Στέλιος Καλαϊτζής κ.ά.

Info: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:00.

Σινεμά

The King's Man

mv5bztdmm2q0zjytnzlkos00nti4lwe4ntatzwu5zmrjzwmxowfkxkeyxkfqcgdeqxnuzxnodq-at-at-v1.jpg

Καθώς οι χείριστοι τύραννοι της Ιστορίας και κάποιες από τις πλέον εγκληματικές διάνοιες συγκεντρώνονται για να συνωμοτήσουν για έναν πόλεμο που θα σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους, ένας άνδρας πρέπει να καταφέρει να τους σταματήσει και ο χρόνος δεν είναι σύμμαχός του. Ανακαλύψτε από πού ξεκίνησε η πρώτη ανεξάρτητη υπηρεσία πληροφοριών στην ταινία "The King's Man". Πρωταγωνιστούν: Ralph Fiennes, Gemma Arterton, Rhys Ifans, Matthew Goode κ.ά.

Info: Odeon Μακεδονία, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:30.

Petite Maman

667266.jpg

Μια συναρπαστική ταινία που πρόκειται να σας συγκινήσει και να σας κρατήσει με αμείωτο το ενδιαφέρον. Η οκτάχρονη Nelly μόλις έχασε την αγαπημένη της γιαγιά και βοηθά τους γονείς της να τακτοποιήσουν τα πράγματά της. Εξερευνά το σπίτι όπου μεγάλωσε η μαμά της, Μαριόν, και το δάσος όπου έπαιζε και είχε χτίσει ένα δεντρόσπιτο, για το οποίο έχει ακούσει τόσα πολλά. Ξαφνικά η μητέρα της φεύγει και Nelly αναζητά παρηγοριά στο δάσος. Εκεί, θα συναντήσει ένα κορίτσι της ηλικίας της που χτίζει ένα δεντρόσπιτο. Το όνομά της είναι Marion... Πρωταγωνιστούν: Joséphine Sanz, Gabrielle Sanz, Nina Meurisse κ.ά.

Info: Αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, Λιμάνι Θεσσαλονίκης, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 19:00 & στις 21:00.

Licorice Pizza

licorice-pizza-trailer-revealed.jpeg

Η νέα δραματική ταινία του Paul Thomas Anderson έχει τίτλο "Licorice Pizza" και είναι μια ενδιαφέρουσα ιστορία δύο νέων παιδιών που μεγαλώνουν, τριγυρνούν και ερωτεύονται στην κοιλάδα του San Fernando, το 1973. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι ο Cooper Hoffman, γιος του εκλιπόντος Philip Seymor Hoffman, ο οποίος ήταν ένας απολύ αγαπημένος συνεργάτης του Paul Thomas Anderson, καθώς και οι Bradley Cooper, Benny Safdie, Alana Haim, Ben Stiller και John C. Reilly.

Info: Odeon Πλατεία, Παρασκευή & Σάββατο στις 19:20 & στις 22:00, Κυριακή στις 19:20.

Εκθέσεις

Ατομική έκθεση της Λυδίας Βενιέρη

vyronikoi-iroes-652722333.jpg

Στην ατομική της έκθεση «Βυρωνικούς Ήρωες», η Λυδία Βενιέρη δημιουργεί εκ νέου μια ονειρική σκηνή σε έναν κόσμο φανταστικό που κάπου όμως υπάρχει, με συνεπαρμένα από τον ρομαντισμό άτομα που ζουν τη στιγμή του ρόλου που τα καταβάλλει. Όπερες, θεατρικά και ζωγραφικά έργα αναπαρήγαν τους βυρωνικούς ήρωες και έγιναν τα διεθνή σύμβολα και η κρυφή της τέχνης γλώσσα που αγνοούσε η μιλιταριστική και περιορισμένη πνευματικά ηγεσία της παλιάς Ευρώπης.

Info: Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 10:00-18:00.

Ομαδική έκθεση των Γιώργου Λαζόγκα, Γιώργου Λάππα & Αφροδίτης Λίτη

02-2k.jpg

Οι ζωγραφικοί σχεδιασμοί του Γιώργου Λαζόγκα σε ποικίλες διαστάσεις, μας υποβάλλουν την προσωπική του αντίληψη για την ελευθερία ή την αυστηρότητα με την οποία οργανώνει τους χωροταξικούς του καταναγκασμούς. Οι γλυπτικές συνθέσεις του Γιώργου Λάππα, αντικείμενα, κατασκευές ή εγκαταστάσεις μάς παρέχουν τύπους προσέγγισης συμβολικών κυρίως σχηματισμών, αναφορικά στην ανθρώπινη κατάσταση, στο τυχαίο, ακόμη και στην οικουμενική ηθική και σημασία της μυθοποιητικής σκέψης. Τα γλυπτικά αντικείμενα της Αφροδίτης Λίτη συνθέτουν ένα θαυμαστό γλυπτικό σύμπαν «κήπου», όπου η φυσιοκρατική απόδοση σε μεγέθυνση, που αγγίζει συχνά τη μνημειακή κλίμακα, μας επιβεβαιώνουν την αντίληψη της γλύπτριας για τις δομές του κόσμου, ως κοσμήματος. Όλα μαζί τα έργα εξασφαλίζουν μια έκθεση που δεν πρέπει να χάσετε.

Info: Γκαλερί Λόλα Νικολάου, Παρασκευή 12:00-20:00, Σάββατο 12:00-15:00.

Το Πάνθεον των ηρώων του 1821 - Τα γεγονότα στη Μακεδονία

1821.jpg

Μια περιοδική έκθεση με τίτλο «Το Πάνθεον των ηρώων του 1821 - Τα γεγονότα στη Μακεδονία» εγκαινιάζεται στον χώρο υποδοχής (φουαγιέ) του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, και θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022. Η έκθεση παρουσιάζει έργα ζωγραφικής του συνταγματάρχη ε. α., ειδικού συμβούλου του Πολεμικού Μουσείου, συλλέκτη, κ. Βασιλείου Νικόλτσιου, με θέμα την Επανάσταση του 1821 στη Μακεδονία καθώς και ιστορικές μινιατούρες και διοράματα μικρών διαστάσεων από την συλλογή του κ. Αθανασίου Ζηβώνη. Μέσα από σύγχρονους ζωγραφικούς πίνακες αναδεικνύονται πυρακτωμένες στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στη Μακεδονία, ενώ οι μικρογραφίες ξαναζωντανεύουν ηρωικές μορφές και στιγμές του '21.

Info: Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, καθημερινά 08:30-15:30.

Have a nice weekend!