fbpixel

Search icon
Search
Rosemary Oil: Κι όμως υπόσχεται πιο μακριά και πιο δυνατά μαλλιά
HAIR & NAILS

Rosemary Oil: Κι όμως υπόσχεται πιο μακριά και πιο δυνατά μαλλιά

Ένα συστατικό που θα λατρέψετε


Το δεντρολίβανο είναι μια ιδανική προσθήκη στα καλοκαιρινά σας κοκτέιλ, αλλά γνωρίζατε ότι είναι επίσης εξαιρετικό για τα μαλλιά σας; Το αρωματικό βότανο είναι εγγενές σε όλη τη Μεσόγειο, και όλοι το προτιμούν για την ποικιλία των χρήσεων του και για το μεθυστικό άρωμά του. Μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων του, διαθέτει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στην καταπράυνση του δέρματος και στην τόνωση της ανάπτυξης των τριχών. 

Τα οφέλη του

beauty-3JV41.jpg
@joansmalls

Το έλαιο δεντρολίβανου είναι πιο γνωστό για τις επιδράσεις του στην ανάπτυξη των τριχών. Μια μελέτη του 2015 έδειξε ότι είναι εξίσου αποτελεσματικό με το κύριο συστατικό του φαρμάκου Regaine για την τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών. Μια άλλη μελέτη έδειξε επίσης ότι ένα από τα ενεργά συστατικά του δεντρολίβανου, το καρσονικό οξύ, ενισχύει την ανάπτυξη των νεύρων. Αυτό μπορεί να διεγείρει την επούλωση των νεύρων του τριχωτού της κεφαλής, η οποία αποκαθιστά την ανάπτυξη των μαλλιών. Ενισχύοντας τα μαλλιά, το συγκεκριμένο έλαιο προστατεύει τις τρίχες σας από το σπάσιμο, παρέχοντας προστασία από την τριχόπτωση. Τα αντιφλεγμονώδη αποτελέσματά του είναι επίσης εξαιρετικά για την καταπράυνση της φαγούρας του τριχωτού της κεφαλής και οι αντιμυκητιακές του ιδιότητες μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της πιτυρίδας. Όπως κάθε λάδι, το δεντρολίβανο συμβάλει επίσης στη συνολική απαλότητα και στη λάμψη των μαλλιών.

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε

hair
@lillyvanbrooklyn

Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τρόποι για να εντάξετε το έλαιο δεντρολίβανου στη ρουτίνα ομορφιάς σας. Μπορείτε να απλώσετε μερικές σταγόνες από το λάδι απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής σας ή να το ανακατέψετε με ένα λάδι όπως το jojoba. Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας και ξεπλύνετε αν θέλετε. Μπορείτε επίσης, να αναμίξετε μερικές σταγόνες στο σαμπουάν ή το μαλακτικό σας ή να αγοράσετε προϊόντα μαλλιών με λάδι δεντρολίβανου.

Τι πρέπει να αποφύγετε

Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι δεν είστε αλλεργικοί σε αυτό πριν το χρησιμοποιήσετε. Πριν το εφαρμόσετε στο τριχωτό της κεφαλής σας, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε το προϊόν σε ένα μικρό κομμάτι του χεριού σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα σας προκαλέσει ανεπιθύμητες αντιδράσεις. Εάν τα μαλλιά σας είναι ιδιαίτερα λεπτά ή επιρρεπή στη λιπαρότητα, ίσως να θέλετε να προχωρήσετε με προσοχή πριν προσθέσετε ένα λάδι στη ρουτίνα περιποίησης μαλλιών σας. 

4 διαφορετικοί τρόποι για να ενδυναμώσετε τα μαλλιά σας

  • Χαμηλώστε τη θερμοκρασία: Τα πιστολάκια, τα σίδερα ισιώματος και άλλα θερμαινόμενα εργαλεία styling μπορούν να επηρεάσουν τα μαλλιά σας, ειδικά εάν τα μαλλιά σας είναι λεπτά, στεγνά ή επιρρεπή στο σπάσιμο. Η υπερβολική θερμότητα μπορεί να αποδυναμώσει τα μαλλιά σας, με αποτέλεσμα να καταλήξουν κατεστραμμένα ή φριζαρισμένα.
  • Αυξήστε την πρόσληψη βιταμινών: Όπως το υπόλοιπο σώμα σας, έτσι και τα μαλλιά σας χρειάζονται συγκεκριμένες βιταμίνες και μέταλλα για να είναι υγιή και δυνατά. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι διατροφικές ελλείψεις μπορεί να συνδέονται με την απώλεια μαλλιών. Οι βιταμίνες και τα μέταλλα που μπορεί να είναι πιο σημαντικά για την ανάπτυξη των μαλλιών είναι η βιταμίνη Α και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ιδιαίτερα η βιοτίνη.
  • Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής: Η αναζωογόνηση της κυκλοφορίας του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής σας μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της υγείας και της κατάστασης του τριχωτού της κεφαλής και επίσης να αυξήσει τη ροή του αίματος στους θύλακες των τριχών.
  • Αυξήστε την πρωτεΐνη στη διατροφή σας: Η λήψη αρκετής πρωτεΐνης στη διατροφή σας είναι σημαντική για την ανάπτυξη των μαλλιών, καθώς τα τριχοθυλάκια αποτελούνται κυρίως από πρωτεΐνη. Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες που μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της υγείας των μαλλιών περιλαμβάνουν: αυγά, ψάρια, όπως το σκουμπρί και ο σολομός, ξηροί καρποί και σπόροι.