fbpixel

Search icon
Search
4 σωστοί τρόποι για να λούζετε τα μαλλιά σας
HAIR & NAILS

4 σωστοί τρόποι για να λούζετε τα μαλλιά σας

Χρήσιμα tips που θα προστατέψουν την τρίχα σας


Μπορεί για τις περισσότερες από εμάς το λούσιμο των μαλλιών να είναι μια ρουτίνα, την οποία όχι μόνο δεν μπορούμε να αποφύγουμε αλλά πολλές φορές είναι και λίγο βαρετή - το στέγνωμα περισσότερο - ωστόσο αποτελεί κάτι πολύ πιο ουσιαστικό, καθώς ανήκει στους τρόπους με τους οποίους φροντίζουμε τα μαλλιά μας με στόχο να είναι υγιή και λαμπερά. Γι αυτόν τον λόγο ακριβώς, υπάρχουν οι σωστοί και οι λάθος τρόποι που λούζουμε τα μαλλιά μας. Κι όμως, ακόμα κι αν δεν το έχετε σκεφτεί ποτέ, οι συνήθειες που ακολουθείτε κατά τη διάρκεια του μπάνιου, συμβάλλουν σημαντικά στη φροντίδα των μαλλιών σας. 

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε 5 χρήσιμα tips που θα σας χαρίσουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα!

1. Πείτε «όχι» στο καθημερινό σας λούσιμο 

shutterstock-1109393903-1.jpg

Ειδικά αν έχετε λιπαρά και κοντά μαλλιά αντιλαμβάνεστε ότι αυτό είναι κάτι αρκετά δύσκολο. Παρ' όλα αυτά αν έχετε υιοθετήσει τη συγκεκριμένη συνήθεια έχει έρθει η στιγμή να την κόψετε. Με το καθημερινό λούσιμο απομακρύνονται τα πολύτιμα φυσικά έλαια της τρίχα, τα οποία τη βοηθούν να παραμείνει λαμπερή, υγιής και ενυδατωμένη. Το ιδανικό θα είναι να λούζετε τα μαλλιά σας δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, ωστόσο αν δεν μπορείτε να το καταφέρετε προσπαθήστε το μέρα παρά μέρα. 

2. Τοποθετήστε το σαμπουάν σας... με τέχνη

shutterstock-511301713.jpg

Πριν τοποθετήσετε το σαμπουάν φροντίστε να ξεπλύνετε καλά τα μαλλιά σας για να απομακρύνεται μικρόβια και ρύπους και υπολείμματα από άλλα προϊόντα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε μικρή ποσότητα στο χέρι και ξεκινήστε να απλώνετε στο κεφάλι σας, κάνοντας αρκετό αφρό. Με τα χέρια σας ή εναλλακτικά με μία βούρτσα μασάζ μαλλιών και τριχωτού, κάντε μασάζ για να αυξήσετε τη μικροκυκλοφορία του αίματος και να βοηθήσετε τα συστατικά του σαμπουάν να εισέλθουν καλύτερα στην τρίχα. Ξεβγάλετε και επαναλάβετε ακόμα μία φορά τα παραπάνω. 

3. Το conditioner είναι must 

shutterstock-446850223.jpg

Δεν έχει σημασία αν έχετε κοντά ή μακριά μαλλιά ούτε αν έχετε λεπτή η βαριά τρίχα. Το conditioner είναι ένα βήμα, το οποίο δεν πρέπει να παραλείψετε. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να αποφύγετε την εφαρμογή του στη ρίζα και να το φροντίσετε να το τοποθετήσετε μόνο στις άκρες. Στην πραγματικότητα, τη μαλακτική κρέμα την έχουν ανάγκη οι άκρες και τα μήκη της τρίχας και μάλιστα για δύο λεπτά περίπου σε κάθε χρήση. Στη περίπτωση που ανήκετε στις σγουρομάλλες, σας δίνουμε το ελεύθερο να τοποθετήσετε τη μαλακτική και στη ρίζα. 

4. Δοκιμάστε το κρύο νερό 

shutterstock-1851239113.jpg

Σίγουρα για τις περισσότερες δεν είναι η καλύτερη ιδέα, ωστόσο μια δοκιμή θα σας πείσει. Η έκθεση της τρίχα σε υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να της δημιουργήσει πρόβλημα και σε ακραίες περιπτώσεις να την καταστρέψει. Σ' ένα βαθμό δημιουργεί τα προβλήματα του καθημερινού λουσίματος. Με λίγα λόγια αφυδατώνει τα μαλλιά, τα κάνει πιο εύθραυστα και αφαιρεί τα έλαια τους. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να αντέξετε το κρύο νερό επιλέξτε το μια χλιαρή θερμοκρασία.