fbpixel

Search icon
Search
9 κοινά λάθη που κάνετε στο καλοκαιρινό σας make up
MAKE UP

9 κοινά λάθη που κάνετε στο καλοκαιρινό σας make up

Ακολουθήστε τις συμβουλές και διορθώστε τις ατέλειες


Μαζί με τη θερμοκρασία που αυξάνεται, έπονται και οι ανάλογες αλλαγές στην εμφάνισή μας. Κυρίως, στο κομμάτι της ομορφιάς. Αυτήν την περίοδο ξεκινάμε να υιοθετούμε ένα πιο ελαφρύ μακιγιάζ, διατηρώντας το στο neutral (no) make-up. Επιθυμούμε να πετύχουμε αυτήν τη φυσική εικόνα, η οποία είναι εμπνευσμένη από την παρουσία μας στην παραλία, ώστε να δείχνουμε διαρκώς φρέσκες και αναζωογονημένες.

Παρόλο, που φαινομενικά οι τεχνικές που ακολουθούνται φαντάζουν μια εύκολη διαδικασία, το αποτέλεσμα δεν είναι πάντοτε το επιθυμητό. Είτε λόγω λανθασμένης ενημέρωσης ή επειδή χρησιμοποιήθηκαν τα ακατάλληλα προϊόντα περιποίησης, έχουμε διαπιστώσει βασικά "fouls". Πολλές γυναίκες έχουν συνηθίσει να κάνουν το μακιγιάζ τους μ' έναν συγκεκριμένο τρόπο χειμώνα–καλοκαίρι. Αυτή η τακτική δεν αποδίδει. Τους ζεστούς μήνες η ποιότητα της επιδερμίδας αλλάζει, το δέρμα μαυρίζει, ορισμένα καλλυντικά δεν είναι το ίδιο σταθερά και καταλήγουμε με μια σειρά από μικρές ατελείς λεπτομέρειες, που επηρεάζουν το γενικό σύνολο.

Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε παρακάτω τα πιο συχνά λάθη που οφείλουμε να αποφεύγουμε στο summer look μας!

Δεν αξιοποιείτε την αδιάβροχη μάσκαρα

6c5573cf75726e5758bccad16aa56c2d.jpg

    Όσο καλή κι αν θεωρείται η κανονική –μη αδιάβροχη μάσκαρα, την οποία χρησιμοποιούμε συνεχώς, θα πρέπει να την αντικαταστήσουμε. Το καλοκαίρι, λόγω της ζέστης, κυριαρχούν ο ιδρώτας και η υγρασία. Αυτά τα δύο στοιχεία προκαλούν την αλλοίωση των προϊόντων, με συνέπεια να «τρέχει» το υγρό. Επομένως, η λύση είναι να προμηθευτείτε την αδιάβροχη εκδοχή της, προκειμένου να μην έρθετε αντιμέτωπες με δυσχερείς επιπτώσεις.

    Τοποθετείτε το ίδιο foundation–concealer

    face-mapping.jpg

      Η επιδερμίδα μαυρίζει και αποκτάμε αυτή την ηλιοκαμένη όψη, η οποία μας ανανεώνει. Σκοπός δεν είναι να την καλύψουμε. Ένα από τα πιο διαχρονικά λάθη αυτήν την εποχή είναι ότι χρησιμοποιούμε την ίδια απόχρωση που επιλέγαμε πριν μαυρίσουμε. Το αποτέλεσμα; Ανομοιόμορφη εικόνα, γεμάτη από διχρωμίες και μάλιστα εμφανή διαφορά μεταξύ του προσώπου και του υπόλοιπου σώματος. Εάν δεν γνωρίζετε την ιδανική για εσάς απόχρωση, τότε συμβουλευτείτε τους ειδικούς, ώστε να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.

      Υπερβάλλετε με το bronzer

      bronzer.jpg

        Το μυστικό είναι να υπάρχει μέτρο. Αν βάλουμε περισσότερο bronzer το αποτέλεσμα δεν θα είναι κολακευτικό. Όλες στοχεύουμε στην ανάδειξη του μαυρίσματος, αλλά θα πρέπει να το κάνουμε με τον σωστό τρόπο. Ειδικότερα, εάν είστε πιο λευκές, οφείλετε να προσέχετε παραπάνω. Extra tip: τινάζετε το πινέλο σας κάθε φορά πριν το απλώσετε για να φύγει το περιττό χρώμα και εφαρμόστε με απαλές κινήσεις, τονίζοντας τις γωνίες σας.

        Αποφεύγετε την ενυδατική

        shutterstock-1941572701-1.jpg

          Το δέρμα πρωτίστως έχει ανάγκη από πλήρη ενυδάτωση. Μην αμελείτε τη δράση της κρέμας, καθώς στόχος είναι μια λεία–υγιής επιδερμίδα. Ειδάλλως, ο ήλιος θα την αφυδατώσει.

          Παραμένετε μόνο στους nude τόνους

          15-colored-eyeliner-looks-thumb02-bmag-lT52F.jpg

            Το καλοκαίρι είναι μια ευκαιρία να πειραματιστούμε με τα χρώματα της παλέτας. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε πολύχρωμα liners, δίνοντας λάμψη στα μάτια και τονίστε τα ζυγωματικά σας με ροδακινί-ροζ blush.

            Διατηρείτε την mat όψη

            highlighter3.jpg

              Εστιάζουμε περισσότερο στη λάμψη και τη ζωντάνια. Έτσι, λοιπόν, μη φοβηθείτε πως το μακιγιάζ σας θα οδηγηθεί σε μια λιπαρή εκδοχή. Εκμεταλλευτείτε τα highlighters, τα προϊόντα με βάση το στρας και επικεντρωθείτε στην γυαλάδα.

              Εξακολουθείτε να φοράτε ψυχρά κραγιόν

              280668560-682458999721831-928670478906856793-n.jpg

                Αυτές οι αποχρώσεις ανήκουν περισσότερο στο χειμώνα, καθώς τις ζεστές μέρες τα αντικαθιστούμε με θερμά χρώματα, όπως δηλαδή πορτοκαλί και κόκκινο. Επιπλέον, εάν δεν θεωρείστε λάτρης ενός πιο έντονου lipstick, προτιμήστε τα gloss, τα οποία προσφέρουν ζουμερά-φρέσκα χείλη.

                Δεν μειώνετε την ένταση των καλλυντικών

                skin-woman.jpg

                  Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να «λιώσουν» τα προϊόντα, εάν δεν υπάρξει μια ισορροπία. Το μυστικό είναι να ελαττώσουμε την ποσότητα από αυτά που εφαρμόζονται στο δέρμα μας, όπως για παράδειγμα το foundation, αλλά να αυξήσουμε τα χρώματα.

                  Ξεχνάτε τη πινελιά του primer

                  primers.jpg

                    Πολλές από εμάς έχουμε παραμελήσει τις ικανότητές του, γι αυτό και απουσιάζει από τη make up routine μας. Γνωρίζατε, όμως, πως δύναται να κρατήσει σταθερό το μακιγιάζ έναντι του ιδρώτα, προσφέροντας μεγαλύτερη διάρκεια; Ξεκινήστε να το εφαρμόζετε και θα αντιληφθείτε άμεσα τη διαφορά.