fbpixel

Search icon
Search
88η ΔΕΘ: Οι πολυαναμενόμενες συναυλίες που θα απολαύσουμε φέτος
CITY VIBES

88η ΔΕΘ: Οι πολυαναμενόμενες συναυλίες που θα απολαύσουμε φέτος

Μεγάλα ονόματα της εγχώριας μουσικής σκηνής καταφθάνουν στη Θεσσαλονίκη


Η φετινή διοργάνωση της ΔΕΘ (7-15/9/2024) θα επικεντρωθεί στις σύγχρονες προκλήσεις για τη χώρα και στους κρίσιμους τομείς της οικονομίας που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα και την ευημερία των πολιτών δίνοντας έμφαση στα νέα τεχνολογικά μέσα, την καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Με τη δυναμική παρουσία των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, τιμώμενη την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, τη φιλοξενία πολλών Β2Β και Β2C γεγονότων, αλλά και πλήθος ψυχαγωγικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων για το ευρύ κοινό, η 88η ΔΕΘ κλείνει το «θεσμικό» ραντεβού της με τις χιλιάδες κόσμου που την επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας υπό τον τίτλο-ομπρέλα "made in Germany" είναι η τιμώμενη χώρα στην 88η ΔΕΘ. Η συμμετοχή της Γερμανίας θα αποτελέσει μεγάλη ευκαιρία για την ενίσχυση και εμβάθυνση των ελληνο-γερμανικών πολιτικών, οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων. Παράλληλα, η ΔΕΘ παραδοσιακά στηρίζει τα μουσικά δρώμενα, συμβάλλοντας σημαντικά και για πολλά χρόνια στην ανάδειξη νέων και κλασσικών ακουσμάτων. Τα τελευταία χρόνια, οι καθημερινές συναυλίες, προσαρμοσμένες στις νέες τάσεις της εποχής αναλαμβάνουν την ψυχαγωγία των πολυάριθμων επισκεπτών που συρρέουν για να απολαύσουν κορυφαία ονόματα και σχήματα της ελληνικής μουσικής σκηνής και όχι μόνο, ικανοποιώντας τις προτιμήσεις όλων των ηλικιών.

Ας τις δούμε παρακάτω αναλυτικά...

1. Gipsy Kings ft Nicolas Reyes

8-9.jpg

Ο Nicolas Reyes είναι ο ηγέτης και συνιδρυτής των Gipsy Kings για πάνω από 30 χρόνια. Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, έχουν κυριαρχήσει στα charts της παγκόσμιας μουσικής και έχουν πουλήσει περισσότερα από 14 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως. Η πλατινένια συλλογή τους, The Best of the Gipsy Kings, βρισκόταν στα charts για πάνω από ένα χρόνο κατά την κυκλοφορία της και το ένατο στούντιο άλμπουμ τους, Savor Flamenco, βραβεύτηκε με το Grammy για το καλύτερο άλμπουμ παγκόσμιας μουσικής το 2013.

Στις 8 Σεπτεμβρίου


2. Bananafishbones

9-9.jpg

Έχουν περάσει περισσότερα από 20 απίστευτα χρόνια από τότε που η μπάντα Bananafishbones εντάχθηκε με τα κλασικά τραγούδια όπως το "Come to Sin" και το "Easy Day" στην indie ροκ σκηνή. Από τότε, το τρίο από το Bad Tölz θεωρείται "ένα από τα καλύτερα ζωντανά συγκροτήματα στη Γερμανία" (σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung) και μετά από τρεις δεκαετίες ιστορίας, το συγκρότημα είναι περισσότερο από ποτέ δημιουργικό και παθιασμένο. Στην περιοδεία τους Never Ending σε όλη τη Γερμανία, τα αδέρφια Sebastian Horn (φωνητικά και μπάσο) και Peter Horn (κιθάρα) μαζί με τον ντράμερ Florian Rein ανακαλύπτουν νέα μουσικά πεδία, έχοντας μια αδιάκοπη διάθεση για μουσική και σχεδόν απεριόριστη ενέργεια σε κάθε ζωντανή τους εμφάνιση. Στο ρεπερτόριό τους ενσωματώνουν συναρπαστικές και απροσδόκητες πλευρές γνωστών τραγουδιών και μεταφέρουν επίσης τον μοναδικό ήχο των Fishbones σε άγνωστες σφαίρες με τα νέα τους τραγούδια.

Στις 9 Σεπτεμβρίου


3. Νίκος Πορτοκάλογλου

10-9.jpg

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ένας από τους κορυφαίους μουσικούς και τραγουδοποιούς της χώρας μας, στήνει και φέτος το καλοκαίρι μια μουσική παράσταση στηριγμένη στα πιο αγαπημένα τραγούδια του, αλλά και σε τολμηρούς συνδυασμούς ελληνικών και ξένων εμβληματικών τραγουδιών με τον ιδιαίτερο τρόπο που το έκανε στην τηλεοπτική του εκπομπή, το «Μουσικό Κουτί». Ολοκληρώνοντας τον τέταρτο και τελευταίο κύκλο στο «Μουσικό Κουτί», την πολυαγαπημένη τηλεοπτική εκπομπή που δημιούργησε για την ΕΡΤ1, ο Νίκος Πορτοκάλογλου αφοσιώνεται στο νέο πολυ-συμμετοχικό δίσκο που ετοιμάζει εδώ και καιρό. Μαζί του η Βίκυ Καρατζόγλου, ο Βύρων Τσουράπης και οι Ευγενείς Αλήτες

Στις 10 Σεπτεμβρίου


4. Ελευθερία Αρβανιτάκη - Ελεωνόρα Ζουγανέλη

11-9.jpg

Μετά την κυκλοφορία του κοινού τους τραγουδιού  «Ροκ μπαλάντα», οι δύο καταξιωμένες ερμηνεύτριες θα βρεθούν “Ξανά Μαζί” στη σκηνή σε επιλεγμένες εμφανίσεις ανά την Ελλάδα, με στάση και στη ΔΕΘ. Η συ­νάν­τη­ση της Ε­λευ­θε­ρί­ας με την Ε­λε­ω­νό­ρα συ­νι­στά μία συ­νερ­γα­σία που α­πο­λαμ­βά­νουν τόσο οι ί­δι­ες όσο και το κοι­νό, που δεν χορ­ταί­νει να βλέ­πει τις δύο χα­ρι­σμα­τι­κές γυ­ναί­κες να αλ­λη­λο­συμ­πλη­ρώ­νον­ται και να ξε­ση­κώ­νουν η μία την άλλη, αλλά και τους θε­α­τές. Η Ε­λευ­θε­ρία α­να­σύ­ρει από την πλού­σια δι­σκο­γρα­φία της μου­σι­κούς θη­σαυ­ρούς, ενώ στο πρό­γραμ­μά τους, το έν­τε­χνο συ­ναν­τά το λα­ϊ­κό τρα­γού­δι και η συγ­κί­νη­ση συ­να­γω­νί­ζε­ται τη δι­ά­θε­ση για χορό και ξε­φάν­τω­μα. Η χη­μεία που μοι­ρά­ζον­ται οι δύο ερ­μη­νεύ­τρι­ες φτι­ά­χνει ένα ε­κρη­κτι­κό κο­κτέιλ που ο κό­σμος δεν χορ­ταί­νει να το συν­δυ­ά­ζει με τα κα­λο­καί­ρια του.

Στις 11 Σεπτεμβρίου


5. Γιώργος Κακοσαίος - Χριστίνα Σάλτη

12-9.jpg

Ο Γιώργος Κακοσαίος είναι ο πιο επιτυχημένος ερμηνευτής και δημιουργός της γενιάς του, με μεγάλες δισκογραφικές επιτυχίες. Έδειξε την αγάπη του για τη μουσική από μικρός, κάνοντας μαθήματα κιθάρας, πιάνου και φωνητικής. Η Χριστίνα Σάλτη είναι μία από τις πιο ταλαντούχες τραγουδίστριες της νεότερης γενιάς. Παράλληλα με τις σπουδές της ασχολήθηκε με τη μουσική. Το 2010 συνεργάστηκε με τον Mattyas στο τραγούδι "Secret Love", ενώ ακολούθησαν δύο επιτυχημένα single με τον Bo, με τίτλο «Κάνε με να τρελαθώ» και «Πιο κοντά». Μαζί στη σκηνή υπόσχονται να χαρίσουν μια βραδιά που θα θυμόμαστε για καιρό.

Στις 12 Σεπτεμβρίου


6. Γιώργος Σαμπάνης - KLAVDIA

13-9.jpg

Ο hit maker και σπουδαίος ερμηνευτής, Γιώργος Σαμπάνης, πραγματοποιεί tour σε όλη την Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη δε θα μπορούσε να λείπει από το πρόγραμμά του. Τραγούδια του που αγαπάμε και όλοι έχουμε τραγουδήσει θα ακουστούν δυνατά σε μια άκρως ατμοσφαιρική και ανεβαστική βραδιά μαζί με την KLAVDIA. Μια καλλιτέχνιδα που θα μας έχει εντυπωσιάσει με τη φωνή της, η οποία συμμετείχε στο "The Voice" με την ομάδα της Έλενας Παπαρίζου κι έκανε το δισκογραφικό της ντεμπούτο με το "Lonely Heart", που έγινε τεράστια επιτυχία.

Στις 13 Σεπτεμβρίου


7. Μαρίνα Σάττι

14-9.jpg

Pop, mainstream κι ethnic, σαγηνευτική, αισθησιακή αλλά και τρυφερή, κυρίαρχη και λαμπερή, η Μαρίνα Σάττι εκπροσώπησε φέτος την Ελλάδα στον 68ο διαγωνισμό της Eurovision με το ΖARI της, ξεσηκώνοντας το κοινό εντός κι εκτός της χώρας. Η Μαρίνα δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει. Κάθε χρόνο φέρνει και μια νέα πρόταση στη μουσική της, μέσα από ένα χαρμάνι αναφορών, επιρροών και επιλογών που ξαφνιάζουν και ανανεώνουν διαρκώς τη σχέση της με το κοινό. Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε το νέο μίνι άλμπουμ της με τίτλο P.O.P, μια εξωστρεφής συλλογή 100% ελληνικών pop τραγουδιών με ethnic & παραδοσιακούς ήχους, έξυπνους και ατακαδόρικους στίχους, καθώς και πολλές εκπλήξεις, όπως μόνο η ίδια ξέρει να κάνει με κάθε δισκογραφική της δουλειά.

Στις 14 Σεπτεμβρίου


8. Πάολα

15-9.jpg

Μία και μοναδική στο είδος της, η Πάολα έχει αφήσει το δικό της στίγμα στο λαϊκό τραγούδι κι έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια της καριέρας της να αποκτήσει φανατικό κοινό. Τα στοιχεία που την ξεχωρίζουν και την κάνουν να διαφέρει από άλλους καλλιτέχνες του χώρου δεν είναι τίποτα άλλο από την απίστευτη ενέργειά της στη σκηνή και σίγουρα η ιδιαίτερη χροιά της φωνής της.

Στις 15 Σεπτεμβρίου

Κεντρική φωτογραφία: Μαρίνα Σάττι, Sarah Louisie Bennett - EBU