fbpixel

Search icon
Search
MAKE UP

8 makeup hacks για να αποκτήσετε μια A-list λάμψη

Θα εκπλαγείτε από τα μυστικά των celebrity makeup artists


8 makeup hacks για να αποκτήσετε μια A-list λάμψη

Ως beauty editor, ενημερώνομαι σε καθημερινή βάση αναφορικά με τα trends και τα νέα μυστικά και hacks για το skincare και το μακιγιάζ. Ωστόσο, ο κόσμος της ομορφιάς είναι ένας κόσμος ατέρμονος, και πάνω που διαθέτεις την σιγουριά πως τα έχεις πλέον μάθει όλα, την επόμενη μέρα η εμπειρία σου σου αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο - ότι κάθε μέρα υπάρχει κάτι ακόμη πιο καινούργιο (όπως συμβαίνει και με ακόμη πολλά πράγματα στη ζωή άλλωστε). Το fashion month αλλά και οι red carpet εμφανίσεις μου προξένησαν διάφορες απορίες, με μία να ξεχωρίζει περισσότερο - πώς καταφέρνουν οι celebrities να φαίνονται πάντοτε τόσο λαμπερές; 

Μετά από μια προσεκτική διερεύνηση, πήρα τις απαντήσεις που αναζητούσα. Και τώρα θα τις μοιραστώ μαζί σας, καθώς ποια θα μπορούσε να απαρνηθεί ένα A-list glow;

1. Εφαρμόστε το foundation όταν το δέρμα σας είναι υγρό

Χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι, αρχίστε να απλώνετε το foundation σας όταν το δέρμα σας είναι ακόμα ελαφρώς μαλακό από την ενυδατική σας κρέμα. Αυτό είναι το κλειδί για να βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας μοιάζει πραγματικά με "δέρμα" - όπως επαναλαμβάνουν συχνά οι makeup artists. Δεν έχει σημασία αν το makeup σας είναι πλήρως καλυπτικό, πολύ διάφανο ή αν χρησιμοποιείτε μια κρέμα με χρώμα - μόλις η ενυδατική σας κρέμα απορροφηθεί πλήρως, το foundation σας θα μοιάζει σαν να έχει στεγνώσει στον αέρα, οπότε έχετε ένα περιθώριο τριών λεπτών για να δουλέψετε. "Δεν έχει σημασία ποιανού μακιγιάζ κάνω, πάντα εφαρμόζω το foundation με αυτόν τον τρόπο" τονίζει ο makeup artist της Beyonce.

snapinstaapp-428293928-7082801605148340-1828429829854741228-n-1080.jpg

2. "Σετάρετε" το concealer με πούδρα σε ελεύθερη μορφή

Εάν έχετε παρακολουθήσει τη διαδικασία που ακολούθησα στο video στο οποίο έκανα το μακιγιάζ της fashion editor, τότε γνωρίζετε ότι το setting powder αποτελεί σημείο "κλειδί" του μακιγιάζ, ειδικά όσον αφορά το concealer. Το δέρμα γύρω από τα μάτια μας είναι τόσο λεπτό που είναι σχεδόν διαφανές, οπότε ποτέ μην χρησιμοποιείτε πρεσαρισμένη πούδρα για να σταθεροποιήσετε το concealer σας - είναι πολύ βαρύ και ξηρό για αυτή την περιοχή. Οι celebrity MUA κλειδώνουν τη διαδικασία πάντα με μια χαλαρή πούδρα. Θα πρέπει να είναι τόσο λεπτόκοκκη που, αν φυσήξετε απαλά πάνω της, θα παραμείνει στον αέρα. Αν η ελεύθερη πούδρα σας πέφτει αμέσως, είναι πολύ βαριά για την περιοχή των ματιών σας.

3. Mattify your T-zone

Στα πιο νεαρά μας χρόνια, μπορούμε να λάμπουμε παντού, αλλά όταν φτάνουμε σε πιο ώριμη ηλικία πρέπει να είμαστε λίγο πιο στρατηγικές με τη λάμψη μας. Από την κόρη σας μέχρι τα αυτιά σας είναι ένα πολύ καλό σημείο για να έχετε λίγη λάμψη, αλλά από την κόρη σας μέχρι το κέντρο του προσώπου σας είναι το σημείο όπου θα πρέπει να αρχίσετε να δουλεύετε με πιο ματ υφές.

4. Διπλασιάστε τις υφές μακιγιάζ σας

Ο makeup artist της Beyonce και άλλων A-listers αναφέρει: "Συνδυάζω πάντα μια κρέμα και μια πούδρα μαζί για μεγαλύτερη αντοχή. Θα χρησιμοποιήσω ένα μολύβι φρυδιών και στη συνέχεια θα το σταθεροποιήσω με μια σκιά. Αν βάλω ένα κρεμώδες ρουζ, το στρώνω με λίγο ρουζ σε μορφή σκόνης - αυτή η δυαδικότητα της εφαρμογής δύο τύπων σας δίνει μια καλή βάση, ακόμη και αν χρησιμοποιείτε την ελάχιστη ποσότητα από κάθε μία. Όταν πρόκειται για bronzer, μου αρέσει να χρησιμοποιώ ένα stick με κρέμα foundation. Επιλέξτε ένα που να είναι πιο βαθύ και ζεστό από την επιδερμίδα σας και περάστε το με ένα μεγάλο, αφράτο πινέλο. Ξεκινήστε γύρω από τη γραμμή των μαλλιών, προσθέστε λίγο στα ζυγωματικά, στη γέφυρα της μύτης και κάτω από το σαγόνι - μια πραγματικά σημαντική περιοχή που συχνά παραμελείται. Είναι ένας όμορφος τρόπος για να φέρετε ένα μικρό φωτοστέφανο εφέ που δίνει μια μαυρισμένη λάμψη. Μη φοβηθείτε να το σταθεροποιήσετε και με ένα bronzer σε μορφή πούδρας". 

snapinstaapp-385299694-205452435769479-8224706989645226604-n-1080.jpg

5. Σκεφτείτε την κατεύθυνση προς την οποία εφαρμόζετε το μακιγιάζ σας

Όπου κι αν αρχίσετε να εφαρμόζετε το foundation, το bronzer ή το ρουζ, εκεί θα εναποθέσετε το περισσότερο χρώμα, οπότε θέλετε να ξεκινήσετε πιο μακριά από το κέντρο του προσώπου και να τα φέρετε όλα προς τα μέσα για μια πιο φυσική εμφάνιση. Με το ρουζ, ξεκινήστε από τα μήλα του μάγουλου ή πιο μακριά και μετά φέρτε το προς τα μέσα- με το bronzer, δουλέψτε το στους κροτάφους και μετά φέρτε το προς τα εμπρός. Μη φοβηθείτε να περάσετε λίγο από αυτό που υπάρχει στο πινέλο σας πρώτα στο πίσω μέρος του χεριού σας, για να μετριάσετε το χρώμα πριν το εφαρμόσετε στο πρόσωπό σας.

6. Χρησιμοποιείστε το foundation σας και ως highlighter

Σε αυτή την περίπτωση, ο Sir John αξιοποιεί ένα συγκεκριμένο προιόν που σας συστήνουμε κατά καιρούς και που εγώ χρησιμοποίησα στο πρόσωπο της fashion editor με διαφορετικό τρόπο. "Αυτή είναι η στιγμή που βγάζω το foundation Hollywood Flawless Filter της Charlotte Tilbury. Δεν το χρησιμοποιώ ως foundation, αλλά ως topper - όπου θέλω το φως να πιάνει το δέρμα. Χρησιμοποιήστε το δάχτυλο του δαχτυλιδιού σας (ο δείκτης σας είναι πολύ "επιθετικός" και πιθανότατα θα χρησιμοποιήσετε πολύ προϊόν) για να το χτυπήσετε στα ζυγωματικά, στο τόξο του έρωτα και στο κόκαλο των φρυδιών. Δεν νομίζω ότι είναι πια μοντέρνο να χρησιμοποιείς λαμπερές σκιές στο κόκκαλο του φρυδιού, γι' αυτό μου αρέσει να χρησιμοποιώ κάτι μαλακτικό. Ο στόχος είναι τα οστά των φρυδιών σας να φαίνονται σημειακά φωτισμένα, όχι βαριά από το μακιγιάζ", αναφέρει. 

snapinstaapp-403895861-6904520092927998-1824462832631184539-n-1080.jpg

7. Διαχειριστείτε στρατηγικά το ρουζ σας

"Μου αρέσει να μετριάζω ένα κρεμώδες ρουζ στο πίσω μέρος του χεριού μου, ώστε να μην φέρνω πολύ χρώμα στο πρόσωπο. Στη συνέχεια, ζητώ από τους πελάτες μου να χαμογελάσουν και όπου βλέπω το περισσότερο λίπος στα μάγουλα είναι το σημείο όπου θέλετε να εναποθέσετε το χρώμα σας. Είμαι γνωστός για το ότι παίρνω λίγο ρουζ - είτε σε σκόνη είτε σε κρέμα - και χτυπάω λίγο στους κροτάφους ή στο μέτωπο, επίσης, κάτι που είναι πολύ 1970s à la Bianca Jagger, Jerry Hall και Grace Jones. Μόλις φτιάξετε τα μάτια σας (αυτή η συμβουλή δεν είναι για ένα barely-there look), μη φοβηθείτε να πάρετε ένα ματ ρουζ σε μορφή πούδρας σε ροζ ή ροδακινί χρώμα και να εφαρμόστε λίγο στην πτυχή του βλεφάρου με ένα αφράτο πινέλο σκιάς. Δίνει λίγη θερμότητα στην πτυχή. Πάρτε ό,τι περισσεύει στο πινέλο σας και απλώστε το στο ντεκολτέ, ακριβώς εκεί που είναι και η κλείδα σας. Αυτό προσδίδει ένα μικρό κοκκίνισμα, το οποίο είναι σέξι", συμβουλεύει ο Sir John. 

8. Θαμπό κραγιόν για πιο γεμάτα χείλη

Αφού βάλετε το κραγιόν σας, πάρτε ένα μαλακό πινέλο και βουρτσίστε ελαφρά το πάνω μέρος του χείλους σας, σαν να το σβήνετε. Δεν έχει σημασία τι χρώμα είναι. Είναι τόσο ωραίο γιατί κάνει τα χείλη να φαίνονται πιο γεμάτα χωρίς να είναι σκόπιμα υπερβολικά τραβηγμένα. Απλά φαίνεται "ζωντανό" - σαν να έχεις πιει τσάι ή να έχεις φιληθεί, όπως άλλωστε επιτάσσουν και πολλά shows του Milan Fashion Week

1

Skin Fetish Sublime Perfection - Foundation

PAT MCGRATH LABS, Sephora BUY HERE

2

La Mer The Powder

La Mer, Attica BUY HERE

3

Sérum De Beauté Fluide Matifiant Mattifying primer

Gucci, Selfridges.com BUY HERE

4

Tom Ford Traceless Foundation Stick

Hondos Center BUY HERE

5

Kylie Cosmetics Foundation Brush

Hondos Center BUY HERE

6

Hollywood Flawless Filter - Highlighter

Charlotte Tilbury, Sephora BUY HERE

7

TATA HARPER Crème Blush - Spicy

Net-a-porter.com BUY HERE

8

Hourglass Unlocked Soft Matte Lipstick

Cultbeauty.com BUY HERE