fbpixel

Search icon
Search
MAKE UP

Clean girl makeup look: Δημιουργήσαμε ένα tutorial με όλα τα απαραίτητα βήματα για να το καταφέρετε

Οι Beauty & Fashion Editors του GLOW.GR σας παρουσιάζουν ένα day to night μακιγιάζ που θα τονίσει τα φυσικά χαρακτηριστικά σας


Clean girl makeup look: Δημιουργήσαμε ένα tutorial με όλα τα απαραίτητα βήματα για να το καταφέρετε

Η επιλογή του go-to μακιγιάζ μας εξαρτάται από δύο μεταβλητές - τις προτιμήσεις μας και τις τάσεις. Όσον αφορά τις makeup τάσεις, όπως έχετε σίγουρα αντιληφθεί, οι ίδιες εξελίσσονται συνεχώς. Από το glazed blush μέχρι το ice makeup look, ο νέος χρόνος μας έχει ήδη προσφέρει wearable και ενδιαφέρουσες επιλογές για να εξελίξουμε τον τρόπο που βαφόμαστε. Ωστόσο, μεταξύ όλων των τάσεων που έρχονται και φεύγουν, μια είναι αυτή που έχει ξεχωρίσει στις καρδιές μας - ένα καθαρό, δροσερό μακιγιάζ που μπορεί να φορεθεί από το πρωί έως το βράδυ με στόχο να τονίσει τα φυσικά χαρακτηριστικά μας, γνωστό και ως "clean girl makeup look". 

Τα αναγκαία tips και οι τεχνικές που περιλαμβάνει η διαδικασία αυτού του μακιγιάζ είναι αρκετά, από το πως θα τοποθετήσετε το ρουζ σας μέχρι το βούρτσισμα των φρυδιών σας. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε ένα step by step video στο οποίο εγώ, η beauty editor, θα εφαρμόσω όλα όσα γνωρίζω για το clean girl makeup look στη fashion editor του GLOW.GR, Χρύσα Σιμώνη. 

Ανακαλύψτε τα βήματα που ακολούθησα και το makeup tutorial που θα σας βοηθήσει να πετύχετε ένα makeup look που θα ανασηκώσει την όψη σας και θα τονίσει τα φυσικά χαρακτηριστικά σας!

Step 1 - Hydration 

arkhio-eikonas-whatsapp-2024-01-23-stis-211330-18748e36.jpg


Η σωστή περιποίηση αποτελεί το πιο βασικό θεμέλιο ενός επιτυχημένου makeup look. Επομένως, το δέρμα πρέπει να είναι καθαρό, ώστε να εφαρμόσετε μια ενυδατική κρέμα και αντηλιακό σε περίπτωση που βάφεστε το πρωί. Αφού ολοκληρώσετε τα βήματα του skincare routine σας, προτείνω να χρησιμοποιήσετε ένα ενυδατικό face mist προτού ξεκινήσετε το μακιγιάζ σας, και ακριβώς αυτό ήταν το πρώτο μου βήμα στην επιδερμίδα της Χρύσας.

Step 2 - Primer 

arkhio-eikonas-whatsapp-2024-01-23-stis-211652-1c9ac69d.jpg


Καθώς για το συγκεκριμένο look θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε ένα ελαφρύ foundation, εφάρμοσα μια βάση για makeup με ένα υγρό σφουγγαράκι, η οποία εκτός από το γεγονός ότι εγγυάται ένα αποτέλεσμα με διάρκεια, προσφέρει μια εσωτερική λάμψη κάτω από τα προϊόντα που θα προστεθούν στη συνέχεια.

Step 3 - Foundation

arkhio-eikonas-whatsapp-2024-01-23-stis-211712-b8a4b414.jpg


Έχοντας εφαρμόσει μια λαμπερή βάση στην επιδερμίδα της, το επόμενό μου βήμα ήταν το foundation. Όπως αναφέρεται και παραπάνω, καθώς το συγκεκριμένο look αποσκοπεί στο να τονίσετε τα φυσικά σας χαρακτηριστικά, το foundation που χρησιμοποίησα ήταν εξαιρετικά ελαφριάς μορφής. Για την εφαρμογή του χρησιμοποίησα ξανά το υγρό μου σφουγγαράκι με ταμποναριστές κινήσεις, κάτι το οποίο προσφέρει ένα airbrushed αποτέλεσμα. Ωστόσο, σε περίπτωση που διαθέτετε ένα φουντωτό πινέλο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αυτό με κυκλικές κινήσεις ξεκινώντας από την μέση του προσώπου σας προς τα έξω. 

Step 4 - Contour

arkhio-eikonas-whatsapp-2024-01-23-stis-212933-41a83e99.jpg


Ίσως η τοποθέτηση του contour πριν από το concealer να φανεί παράξενη κίνηση σε πολλούς, ωστόσο οι κορυφαίοι makeup artists, τους οποίους παρακολουθώ πιστά, συστήνουν να το εφαρμόζουμε προτού εφαρμόσουμε το concealer ώστε να διαθέτουμε περιθώριο διορθώσεων. Ξεκίνησα την σκίαση του προσώπου της, τοποθετώντας ένα κρεμώδες contour στο μέτωπο, τα ζυγωματικά της και στην μύτη της. Μάλιστα, για τη μύτη χρησιμοποίησα ένα φουντωτό μικρό πινέλο, με στόχο να επιτύχω μια ακριβή σκίαση. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο με κυκλικές και ανοδικές κινήσεις, άπλωσα την κρεμώδη φόρμουλα στο πρόσωπό της, και έκανα blending με ταμποναριστές κινήσεις χρησιμοποιώντας υγρό μου σφουγγαράκι.

Step 5 - Concealer

arkhio-eikonas-whatsapp-2024-01-23-stis-231427-f7186d11-oDfom.jpg


Εάν κάτι μας δίδαξε το clean girl makeup αυτό είναι το πώς να τοποθετούμε "στρατηγικά" το concealer μας. Για αυτό, εφάρμοσα το concealer στα μάτια, στις άκρες της μύτης, στο τόξο του έρωτα, στη "γέφυρα" της μύτης, στις δύο άκρες του σαγονιού αλλά και κάτω από το contour της, για να δώσω φως και έμφαση στα συγκεκριμένα σημεία. Έπειτα, έκανα blending χρησιμοποιώντας ένα υγρό σφουγγαράκι σε mini μέγεθος για παραπάνω ακρίβεια.

Step 6 - Blush

arkhio-eikonas-whatsapp-2024-01-23-stis-225208-412ff754.jpg


Μπορεί η τάση στην οποία δίνουμε έμφαση σε αυτό το makeup look να είναι το clean girl aesthetic, όμως υπάρχουν και άλλες τάσεις που μας έχουν διαφωτίσει με τις τεχνικές τους. Η τεχνική που χρησιμοποίησα για το ρουζ της Χρύσας είναι βασισμένη στο ανερχόμενο glazed blush trend, το οποίο συστήνει έναν νέο τρόπο να τοποθετούμε το ρουζ μας -λίγο πιο ψηλά από ό,τι συνηθίζουμε- και νέες, κρεμώδεις φόρμουλες για μια εκθαμβωτική λάμψη. Και φυσικά, παρόλο που η θερμοκρασία είναι χαμηλή, δεν παραλείπουμε να εφαρμόσουμε ρουζ και στη "γέφυρα" της μύτης, ώστε να δώσουμε μια υγιή όψη και να λάμπει όπως τα ζυγωματικά μας!

Step 7 - Lip Balm Break

arkhio-eikonas-whatsapp-2024-01-23-stis-225423-80d3d9b5.jpg


Μολονότι η Χρύσα είχε ήδη τοποθετήσει lip balm στα χείλη της προτού ξεκινήσουμε την διαδικασία, ένα διάλειμμα για επανατοποθέτηση κρίνεται πάντοτε απαραίτητο. Ο λόγος είναι πολύ απλός - τα χείλη μας είναι από τα πιο ευαίσθητα σημεία του προσώπου μας όσον αφορά τις αλλαγές της θερμοκρασίας, επομένως λίγη extra ενυδάτωση δεν θα μπορούσε να είναι περιττή σε καμία περίπτωση. 

Step 8 - Setting Powder

arkhio-eikonas-whatsapp-2024-01-23-stis-225832-716cc0b2.jpg


Έχοντας ολοκληρώσει όλα τα βήματα-κλειδί για μια λαμπερή και ομοιόμορφη βάση, έφτασε η στιγμή να προχωρήσουμε στο "κλείδωμα" όλων όσων έχουμε εφαρμόσει και το πιο κατάλληλο προϊόν για κάτι τέτοιο είναι ένα setting powder σε ελεύθερη μορφή. Με τη βοήθεια ενός fluffy βελούδινου sponge πέρασα κάτω από τα μάτια της Χρύσας με μια γενναιόδωρη ποσότητα πούδρας, καθώς ήθελα να εφαρμόσω την τεχνική του baking για ένα long-lasting αποτέλεσμα, και με το ίδιο tool εφάρμοσα μια μικρότερη ποσότητα πούδρας στο υπόλοιπό της πρόσωπο, αποφεύγοντας τα ζυγωματικά και δίνοντας έμφαση στην περιοχή του Τ (μέτωπο, μύτη, πηγούνι).

arkhio-eikonas-whatsapp-2024-01-23-stis-230627-68fd4949.jpg


Εάν έχετε κάνει το baking σας σωστά, τότε μάλλον η περιοχή κάτω από τα μάτια σας μοιάζει με χιονισμένο τοπίο ή και με ένα αγαπημένο μας χριστουγεννιάτικο γλύκισμα. Η περίσσεια αυτή ποσότητα πούδρας καλό είναι να απομακρυνθεί μετά από 1-2 λεπτά που το baking μας έχει ολοκληρωθεί. Για να την απομακρύνω χρησιμοποίησα με απαλές κινήσεις ένα πινέλο πούδρας, το οποίο διέθετε ήδη μια ποσότητα πούδρας επάνω του, κάτι το οποίο μας εξασφαλίζει ότι δεν θα απομακρύνουμε παραπάνω από την επιθυμητή ποσότητα από το πρόσωπό μας ή δεν θα καταστρέψουμε ότι έχουμε χτίσει από κάτω. 

Step 9 - Eyeshadow

arkhio-eikonas-whatsapp-2024-01-23-stis-231710-5fb531f9.jpg


Όπως αναφέρεται και παραπάνω, στόχος του συγκεκριμένου μακιγιάζ είναι να τονίσουμε τα φυσικά μας χαρακτηριστικά, επομένως η διαδικασία για το βάψιμο των ματιών έγκειται σε αυτόν τον σκοπό. Έτσι, επέλεξα μια απαλή nude σκιά, η οποία θα προσφέρει σχήμα στο άνω μέρος των ματιών της, χωρίς να δείχνουν υπερβολικά βαμμένα.

Step 10 - Brow Gel

arkhio-eikonas-whatsapp-2024-01-23-stis-231719-d4dc2009.jpg


Με το ίδιο σκεπτικό, προχώρησα στην εφαρμογή ενός clear brow gel στα φρύδια με ανοδικές κινήσεις για να δημιουργήσω ένα instant lifting εφέ. 

Step 11 - Lip Liner & Lipstick

arkhio-eikonas-whatsapp-2024-01-23-stis-232317-36d0cb63.jpg


Πλησιάζοντας στα τελευταία μας βήματα, το κραγιόν είναι απαραίτητο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, διατηρώντας την εμφάνιση φυσική, επέλεξα ένα lip liner σε καφέ nude απόχρωση για το περίγραμμα και ένα glossy κρεμώδες κραγιόν στη μέση των χειλιών. 

arkhio-eikonas-whatsapp-2024-01-23-stis-232430-8552f56c.jpg


Η διαδικασία που ακολούθησα, βασίζεται στα μαθήματα που μας έχει παραδώσει η Mary Philips (makeup artist της Hailey Bieber και της Kendall Jenner) σύμφωνα με την οποία χρησιμοποιούμε μια απόχρωση σαν και αυτή στο περίγραμμα -ξεφεύγοντας λίγο στο πάνω και στο κάτω μέρος των χειλιών- και για τη μέση μια ροζ nude απόχρωση που θα προσφέρει ένα juicy lips effect. 

Step 12 - Mascara

arkhio-eikonas-whatsapp-2024-01-23-stis-233207-a9e12c63.jpg


Όσον αφορά τις βλεφαρίδες, στράφηκα αρχικά σε μια διακριτική καφέ μάσκαρα την οποία τοποθέτησα κυρίως στη μέση, ενώ για να δώσω ένα εφέ πεταλούδας, χρησιμοποίησα περισσότερη ποσότητα από μαύρη μάσκαρα στις άκρες. Ωστόσο, στο συγκεκριμένο βήμα μπορείτε να κινηθείτε όπως εσείς επιθυμείτε, καθώς οι κάθε βλεφαρίδες έχουν διαφορετικές ανάγκες για να αναδειχθούν. Ένα extra tip που μας συστήνει η beauty expert Rihanna είναι να φυσάμε ελαφρώς το βουρτσάκι πριν την τοποθέτηση, καθώς αυτό βοηθάει στο να μην "πέσουν" οι βλεφαρίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. 

Step 13 - Setting Spray

arkhio-eikonas-whatsapp-2024-01-23-stis-233713-5c19eefe.jpg


Εφόσον έχουμε ήδη εφαρμόσει το setting powder, το setting spray πρόκειται για μια προαιρετική προσθήκη, αλλά σας υπόσχομαι ότι μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα. Εκτός από την λάμψη και την ενυδάτωση που θα προσφέρει στην επιδερμίδα σας, έχει την ιδιότητα να βοηθάει τόσο τα ρευστά προϊόντα όσο και τις πούδρες να "λιώσουν" όλα μαζί στο δέρμα σας. Απλώς μην ξεχάστε να καλύψτε την περιοχή των ματιών σας καθώς ψεκάζετε, όπως έκανα εγώ στη Χρύσα!

Last step - Blend again

arkhio-eikonas-whatsapp-2024-01-23-stis-234429-0a8da2bd.jpg


Θα μπορούσε κανείς να πει ότι είμαι addicted στο blending, όμως υπάρχει σημαντικός λόγος πίσω από αυτό. Το blending είναι αυτό που μας εξασφαλίζει ότι μετά από την εφαρμογή τόσων προϊόντων το δέρμα μας θα συνεχίσει να φαίνεται φυσικό. Για αυτό και για να βοηθήσετε τα συστατικά του setting spray να εισχωρήσουν στην επιδερμίδα σας και να κάνουν τα μαγικά τους, χρησιμοποιήστε για μια τελευταία φορά το υγρό σας σφουγγαράκι με ταμποναριστές και πολύ απαλές κινήσεις - you can thank me later.

The results

arkhio-eikonas-whatsapp-2024-01-23-stis-234712-850aeb2b.jpg


Σε περίπτωση που έχετε ακολουθήσει πιστά όλα τα βήματα τότε το πρόσωπό σας θα πρέπει να διαθέτει μια ανανεωμένη, φρέσκια και λαμπερή όψη, όπως αυτή της fashion editor του GLOW.GR, Χρύσας Σιμώνη. 

Παρακολουθήστε το make up tutorial στο Tik Tok, παρακάτω:


@glowmagazinegr Clean Girl Make Up Look Step by Step from our Beauty Editor @Mara Grigoriadou ???? A clean, natural girl makeup look can be achieved by following these steps: Step 1 - Hydration Step 2 - Base Step 3 - Foundation Step 4 - Contour Step 5 - Concealer Step 6 - Blush Step 7 - Lip balm Step 8 - Setting Powder Step 9 - Eye shadow Step 10 - Brow Gel Step 11 - lip liner and lipstick Step 12 - Mascara Step 13 - Setting spray For more read the full article at www.glow.gr #glow #magazine #foryou #makeupturorial #makeuptips #cleanmakeup #editors #tiktokbeauty #stepbysteptutorial ♬ original sound - Glow Magazine
Αυτά είναι τα προϊόντα που συστήνω για να εφαρμόσετε τα key steps αυτού του look!

1

Hydor Mist Eνυδάτωσης

Harites BUY HERE

2

Hollywood Flawless Filter - Highlighter

Charlotte Tilbury BUY HERE

3

Luminous Silk Foundation

Armani BUY HERE

4

Terracotta Joli Teint

Guerlain BUY HERE

5

Kosas Revealer Super Creamy + Brightening Concealer

KOSAS BUY HERE

6

Tarte Blush Tape Liquid Blush

Tarte BUY HERE

7

Augustinus Bader - The Lip Balm

Augustinus Bader BUY HERE

8

Lancôme Loose Setting Powder

Lancôme BUY HERE

9

Beauty Bay Neutral 9 Colour Palette

Beauty Bay BUY HERE

10

Diorshow On Set Brow Brow Mascara - Universal Clear

Dior BUY HERE

11

Lip Cheat - Lip liner

Charlotte Tilbury BUY HERE

12

Ultralip in shade Villa

Glossier BUY HERE

13

Better Than Sex Mascara - Chocolate

Too Faced BUY HERE

14

Veil Soft Focus Setting Spray

Hourglass BUY HERE